Enkel grunnoppskrift på lavkarbo muffins

Hei hei! Ny uke og ny oppskrift. D: I dag skal dere få oppskriften på en muffins grunnoppskrift. Det er alltid greit å ha et utgangspunkt når man baker, og med denne lavkarbovennlige oppskriften kan man eksperimentere med ulike ingredienser og smaker. Muffinsene er glutenfrie, kornfri og sukkerfri. enkelmuff

Lavkarbo muffins – 6 stk:
50g smør
50g sukrin
2 egg
165g soyamel
35g mandelmel
1 ts bakepulver
60g soyamelk eller annen melk/fløte
litt vanilje essens

Slik lager du muffinsene:

Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk sammen smør og sukrin. Tilsett egg og melk. Bland sammen det tørre og tilsett. Rør til en klumpfri røre og hell i smurte muffinsformer.
Stek i 24 – 27 minutter på 170 grader.  Avkjøl.

Server som de er, med glasur(eggehvite + sukrin melis) eller pålegg. Håper det smaker! Ønsker dere en superfin ny uke! <3 Følg meg gjerne på Instagram @lovelyliller

Myk protein smørbukk uten sukker

Hei hei! God dag! 🙂 I dag kan jeg friste med en himmelsk karamell fudge, som kan minne om veldig myk smørbukk. Denne er sukkerfri, lavkarbo, og inneholder like mye proteiner som en proteinbar.
karamellnam5

Proteinrik karamell fudge // protein smørbukk – Nok til 20 biter

1,25 dl sukrin / sukrin gold / xylitol (kan godt være en blanding)
2 ts fibersirup gold
1,25 dl valgfri fløte eller vikingmelk
2 ss smør / alternativ til smør

2,75 dl protein pulver med smak vanilje eller toffee eller karamell toffee
2 ss smør / alternativer til smør, smeltet
2 ss melkepulver, evt protein pulver
1/2 ts vanilje ekstrakt
en klype salt (valgfritt)
30g kakao smør, evt valgfritt smør, smeltet

Bytteliste og tips:

  • Sukrin gold er tilsatt maltekstrakt og tagatose som vil karamellisere så velg gjerne det over vanlig sukrin om du har det. Bruk gjerne 50% sukrin sammen med 50% xyiltol da xylitol kan karamelliseres.
  • Har du ikek fibersirup gold, kan du bbruke clear som vil gi en lysere karamell. Du kan evt bruke melasse.
  • Velg den fløten og det smøret du vil.
  • veganer? Karamellen kan lages vegansk ved å bruke veganske alternativer til piskbar fløte og vegansk alternativ til smør, feks plantemargarin. Du må også bruke et vegansk proteinpulver. Feks erteprotein i smaken vanilje toffee. I stedet for melkepulver(tørrmelkspulver) kan du bruke rismelk pulver eller soyamelk pulver.
  • Det proteinpulveret/type sukrin du velger vil stette farge, smak og kan endre konsistens. Jeg bruker whey vanilje.
  • Lyst på sjokoladefudge? Bytt ut 30g kakao smør med kokesjokolade.
  • Lyst på kaffefudge? Bytt ut 1/2 ts vanilje ekstrakt med sterk ekspresso.

Forbedredelser: Du trenger en glassform eller en brødform som rommer 2 liter.  Dekk med bakepapir og smør dette gjerne lett. Du kan også bruke sillikonformer.

Slik lager du høyprotein sukkerfri smørbukk:

Lag “karamellen”: Smelt sukrin, sukrin gold eller xylitol, eller en blanding av disse i en kasserolle med 2 ts fiber sirup gold. Tilsett deretter valgfri fløte og 2 ss smør og rør ut. Kok opp til du ser bobler, og avkjøl i ett par minutter.

Bland sammen karamellblandingen med 1,5 dl protein pulver, 2 ss melkepulver, 2 ss smør, vanilje ekstrakt, og salt  i en food prosessor. En blender blir nok for svak fordi dette er en tykk blanding. Puls og skrap ned på sidene og blend til en jevn blanding. Tilsett resten av protein pulveret og smeltet kakao smør. Bland godt sammen.

Overfør karamell-massen raskt over i formen. La den så avkjøles i fryseren i ca en time, eller i kjøleskap over natten.karamellar Skjær så i ruter med en kniv.

Oppbevares i fryser (hard) eller kjøleskap (mykere) til du skal spise dem. Smaken er himmelsk og konsistensen digg. 🙂karamellnam6

Håper det smaker! 🙂 Ønsker dere alle en god helg! <3