Hjemmelaget sukkerfri marsipan med kun 2 ingredienser

Nydelig hjemmelaget marsipan som er perfekt til marsipankuler og marsipanbrød.

Ikke bare er det godt, du får blant annet i deg magnesium, kalsium, kalium, mangan, kobber, antioksidantene vitamin E og selen ved å nyte denne godbiten.

Denne marsipanen er vegansk og uten egg, men ønsker du å bedre bindeevnen og øke proteininnholdet kan du godt bytte vannet med eggehvite. Ønsker du å øke fiberinnholdet og gjøre den søtere kan du bytte vannet eller noe av vannet med fibersirup clear. For tilsatt smak kan du tilsette noen dråper peppermynte, vanilje- eller mandelessens.

Lesertips fra Grethe: Det går fint an å bruke juce istede for søtning, å litt raspet appelsin skall da blir den litt påskegul”🐣
Hjemmelaget marsipan:
200g mandler uten skall
100g sukrin melis
ca 0,4 dl vann

Mal mandlene. Bruk mandler uten skall, ikke mandelmel. Det er ofte fettredusert og er dermed tørrere og holder dårlig sammen, pluss smaker ikke like godt.

Funfact: Mandler er en av de beste nøttene for å senke kolesterolet fordi 70 prosent av fettet de inneholder er sunt enumettet fett som har vist seg å bidra til å klarne blodårene. Dette fettet har også en rekke andre helsefordeler, så ikke vær redd for fett! <3

Du kan bruke skivede mandler, ferdig skåldede mandler eller ferdig malte mandler uten skall (fås her). Vanlige rå mandler kan også bløtlegges i varmt/kokende vann, for så å enkelt klemme mandelen ut av skallet.

Rør sukrin melis eller annen pulverisert søtning godt inn. Du kan lage “sukrin melis” ved å kjøre erythritol til pulver i en blender. Rør ut alle klumper.

Rør inn nok vann (evt eggehvite/fibersirup) til at du får en marsipanmasse som lar seg forme. Husk at du kan alltid tilsette mer, men det er vanskeligere å fjerne.

Pakk mandelmassen i plastfolie og oppbevar i kjøleskapet til du skal bruke den.

Du kan også dele marsipanen i tre og farge 2/3 med konditorfarge, feks rød og grønn. Konditorfarge får du på alle dagligvarebutikker.

Så godt, så enkelt. Nydelig sunn og smaksfull sukkerfri hjemmelaget marsipan! Håper det smaker! 🙂

 

Sukkerfri hjemmelaget marsipan med sjokoladetrekk

Hei hå! Er det for tidlig for å smelle til med julemarsipan? ;D
marsipanNeeeeh. Marsipan er godt når som helst, men det hører jo til jula! Nå har vi endelig kommet til Desember og julestemninga kommer sigende. I dag skal du få oppskriften på noen deilige marsipankuler med sjokoladetrekk.
marsipan4

Hjemmelaget marsipan ~ 15 kuler

120 g mandler (uten skall)
2-4 spiseskjeer fløte eller eggehvite
40-80 g sjokolade
Søtning etter smak (feks 1/4 ts Stevia eller en større mengde sukrin melis)
Valgfrie smakstilsettinger: revet appelsinskall, myntedråper, vanilje essens
Valgfritt for farge: Rød og grønn konditorfarge

Pynt: Mandelflak
marsipan2
Ps: mandler uten skall vil gi en lysere marsipan. Bruker du mandler med skall vil du få en “grovere” og mørkere marsipan. Velger du å bruke fettredusert mandelmel må du tilsette litt mer fløte eller eggehvite for å få den til å henge sammen. Jeg foretrekker å bruke ferske mandler fordi mye av smaken sitter i fettet, og jeg synes det fettreduserte melet egner seg bedre til bakst.

Slik lager du marsipankulene:
Mal mandlene i en blender til du får et fint pulver. Bland med fløte og søtning. Vil du ikke bruke fløte kan du bruke eggehvite. Du bruker så mye fløte eller eggehvite du må bruke for å få marsipan konsistens. Tilsett konditorfarge eller smaktilsetninger etter ønske.

Sett kulene i fryseren i noen minutter mens du smelter sjokoladen i vannbad. Jeg har brukt mørk sjokolade med høyt kakao innhold. Husk at du kan søte selve sjokoladen med feks noen steviadråper om du vil ha den søtere.
Dypp kulene i smeltet sjokolade. Avkjøl i kjøleskap.marsipan1
Håper det smaker!

marsipan3

Fristet det med julemarsipan? Ønsker deg en fortsatt fin Desemberdag! :*

Sukkerfri Marsipan Love

Hei hei. Håper dere alle sammen har det fint. 🙂 I dag skal du få oppskriften på marsipan igjen. Får jo aldri nok marsipan i jula. 😉 Jeg har spist en porsjon marsipan hver dag i noen uker nå, og er overraskende nok ikke lei i det hele tatt. Det er jo så energigivende og godt! Sunt er det også. Masse vitaminer, mineraler, proteiner og fiber.  Marsipan er virkelig nydelig adventskos, men den kan også gis bort i gave! Oppskrift på sukkerfri marsipan får du her:

marsipan

Tips: Husk at du kan justere konsistensen på marsipan-deigen ved å tilsette mer sukrinmelis eller mandelmel for å få den fastere, eller litt mer eggehvite, evt litt vann for å gjøre den mer fuktig. Vil du ha farge på marsipanen tilsetter du noen dråper konditorfarge til det våte når du lager marsipandeigen. Rød og grønn konditorfarge finner du på dagligvarebutikken. Marsipankulene du ruller kan trykkes med en gaffel for å gjøre dem litt mer spennende. Du kan også smelte sjokolade og dyppe halve marsipanen i sjokoladen. Nøtter kan strøs oppå for en lekker effekt. Avkjøl i kjøleskap, og de er klar for å nytes!marsipan

Minner om Giveawayen der du kan vinne ingredienser for å lage marsipan. Kjempe kult at så mange vil være med! Har lest alle de koselige kommentarene deres, og skulle ønske jeg kunne gi en pakke med mandelmel og sukrin til hver og en av dere! <3

Har du ikke meldt deg på giveawayen? Klikk på bildet under for å delta. Vinneren trekkes 9.Desember!1-Pictures

Sukkerfri marsipan

Hei! God Søndagskveld! I dag reiste jeg hjem til familien på en etterlengtet juleferie. Jeg har bare vært en snartur hjemme i vår, så det er så godt å få være hjemme lengre enn ett par dager! Jeg har til og med fått adventskalender fram til julaften. Jippi! 😀 Elsker pakkekalender! 😀 I kveld koser vi oss med sunn marsipan og her får du oppskriften!
marzapane

Marsipan – uten sukker

125g mandler
125g sukrin
35-40g eggehvitte
noen dråper mandel essens

Bløtlegg mandlene i varmt vann i noen timer eller kokende vann i kortere tid. Ta av skallet. Ta mandlene i en bolle og putt bollen i fryseren i minst en halv time slik at mandlere blir iskalde.

Hæ? fryse mandler? Ja, frysingen vil stoppe varmeprosessen som ble gjort før vi tok av skallet. Kulden hindrer også at oljen kommer ut av mandelen mens vi lager marsipanen. Du må naturligvis ikke gjøre dette, men jeg anbefaler det.

Bland mandlene med sukrin i en food prosessor helt til du får et fint pulver. Ha over i en bolle. Tilsett eggehvite og noen dråper mandel essens. Bland godt til en jevn deig.

På dette stadiet kan du tilsette konditorfarge for å få en fargerik marsipan. Ønsker du å farge marsipanen din naturlig kan du ta en titt her. Ta også en titt på mine tidligere marsipan oppskrifter:

Uten egg? Ønsker du eggfri marsipan anbefaler jeg deg å bytte egghvitene med lik mengde vann. Kok vannet opp med kokosblomstsukker eller daddelsukker slik at du får sirup. På dette tidspunktet tilsetter du de malte mandlene og blander godt til marsipan.

Med eller uten egg, la marsipan deigen hvile i kjøleskapet en halvtime før du begynner å forme marsipanen. Det kan være lurt å strø sukrin melis på arbeidsflaten. form etter ønske! Håper det smaker 🙂Takk for at du leser bloggen min! <3

Bakt sukkerfri marsipan med søtpotetfyll

God 1.desember! 😀 Wow, jeg synes dette året har rast avgårde! Det var jo nettopp desember synes jeg. Skummelt! Er det flere enn meg som synes at tiden flyver?

I dag skal dere få en juleinspirert oppskrift. Det er sukkerfri marsipan med søtpotet fyll. Det hele bakes i ovnen og nytes med en kopp te, kaffe eller kakao. Veldig digg førjulskos.baktmarsipan3

Til marsipanen trenger du:

300 g finmalte mandler*
90 g tagatose**
2 egg***
1-2 ss vann eller sitron juice med steviadråper
1/2 ts kanel
Sitron skall

*Skold mandlene slik at du får en lys og fin marsipan. Hele mandler vil gi en mørk og grov marsipan. Har du ikek mandler kan du bruke cashewnøtter. Blend nøttene til fint pulver i en food prosessor. Tilsett 1-2 ss vann om du må for å få blandene ti å gå rundt, men tilsett ikke 1-2 ss vann senere i oppskriften.

**Tagatose er et naturlig sukker som finnes i bla noen melkeprodukter og frukt. Bare 15-20 prosent av Tagatose absorberes av kroppen og brukes som energi. Tagatose har lav GI og lite kalorier. Har du ikke dette kan du bruke 50g sukrin og sløyfe steviadråpene i vannet.

***Uten egg? Hvittene kan du bytte med linfrøegg eller chiaegg tilsvarende 2 hvitter. Plommene som skal brukes til pensling kan byttes med lønnesirup/honning eller valgfri melk. Jeg har ikkr prøvd egg substituttene selv, men prøv gjerne om du er allergisk og vil prøve oppskriften. Ellers, om du vil ha marsipan, kan jeg anbefale allegivennlig marsipan eller proteinmarsipan.baktmarsipan

Til fyllet trenger du:

1 bakt søtpotet
Søtning etter smak (jeg brukte 5 ss agave sirup)
kanel

Slik lager du godbitene:

Mos søtpoteten med gaffel eller i en blender sammen med søtningsmiddel og litt kanel. Avkjøl i kjøleskapet mens du lager marsipanen.

Du kan lage marsipanen for hånd eller med en mikser. Legg mandler i en bolle med sitronskall, kanel, tagatose og vann. Jegg drypper steviadråper i vannet. Jeg brukte dråper med vanilje og krem smak, men du kan bruke uten smak om du vil det.

Dell eggene i hviter og plommer. Bland hvitene i mandelblandingen. Hvil blandingen under plast i kjøleskapet i minst 30 min.baktmarsipan1

Det er kjekt å bruke plastfolie/en fuktet kjevle for å forhindre at marsipanen klistrer. Legg marsipanen på et stort stykke folie. Ta deg god tid og form massen til et rektangel som er ca 8-10 cm bredt. Lengden er ikke så viktig siden vi skal skjære stykker. Lengre marsipan rektangel = flere stykker.

Fyll en kremsprøyte med søtpotet fyllet. Sprøyt fyllet i midten. Rull så, ved hjelp av plast filmen, inn fyllet i marsipanen.

Bruk en veldig skarp kniv til å skjære stykker. Jeg fikk 24 stykker, men antall stykker kommer ann på hvor store stykker du skjærer. Blir det litt til overs ruller du det bare til en klump med en grop og sprøyter inn litt søtpotet, om du har mer igjen da. 😉baktmarsipan4

Plasser stykkene på en bakepapirkledd stekeplate. Pensle dem med sammenpiskede eggeplommer.

Stek stykkene i for varmet ovn på 160 grader i 10-12 minutter. Hold øye med dem så de ikke blir for stekt.  Avkjøl på rist. Oppbevar i luft tett boks. Holder seg perfekt i to-tre dager.baktmarsipan2Nydelig bakt sukkerfri marsipan, med nydelig søtpotetfyll og et snev av kanel! En god start på Desember! 😀

Q: Har du prøvd deg på bakt marsipan før? Så denne søtpotet-fylte varianten god ut?