Gluten- og sukkerfri gresskarpai

Server gresskarpai til Halloween 😀

Denne paien er uten gluten og sukker. Den er rik pü fiber og proteiner fra büde egg og melkeprodukter. Vil du lage en melkefri pai kan du bruke plantebasert melk og fløte.

Glutenfri gresskarpai
■ Bunn:
100g søtrismel
30g mandelmel
1 eggeplomme
10g stivelse*
0,35 dl kokosolje
ca 1/2 dl valgfri melk

Tips: *Stivelse kan for eksempel vÌre potetmel, maisenna, tapioca eller arrowroot. Ta gjerne en titt i guiden over glutenfrie meltyper her. Vil du bruke vanlig hvetemel kan du erstatte rismelet og mandelmelet med hvetemel.

■ Gresskarfyll:
350 g gresskar (eller søtpotet)
50g sukrin eller sukrin gold
1 egg + eggehviten fra egget som brukes i bunnen
1,5 dl fløte
Valgfritt: gresskarfrø eller pistsjenøtter

Slik lager du paien:
Bland sammen alle ingrediensene til bunnen. La den hvile i kjøleskapet innpakket i plastfolie.

Blend sammen alle ingrediensene til fyllet untatt gresskarfrøene med en mikser. Nür du har en jevn klumpfri røre kan du tilsette gresskarfrø og blende de inn, om du ønsker litt tyggemotstand/annen konsistens og farge pü fyllet. Du kan ogsü røre inn hele gresskarkjerner om du ønsker det.

Kjevle paiskallet ut mellom plastfolie. Ta av den øverste, og snu paiskallet ved hjelp av den nederste folien. Legg paiskallet ned mot formen og trykk forsiktig ned i formen ved hjelp av plastfolien. Jeg har brukt en 19 cm paiform. Ta sü av plasten som nü ligger oppü paiskallet.

Hell fyllet over paiskallet.

Stek paien pü 170 grader i 30-40 minutter. Avkjøl paien i kjølekap helt før oppskjÌring slik at den für satt seg.
HĂĽper det smaker!

Ønsker deg en fortsatt god høstdag! <3

Hjemmelagde nĂŚringsrike energibarer! :D

Hei hei! Velkommen innom! <3 HĂĽper du har hatt en fin dag sĂĽ langt!

I dag skal du fü oppskriften pü noen relativt enkle bakte energibarer. Disse barene er stappet med smakfulle nøtter, frø og tørket frukt, som gir deg vitaminer, mineraler, antioksidanter, planteprotein, et spekter av fettsyrer og energigivende karbohydrater. Med andre ord alt man har bruk for i en aktiv hverdag.

Barene er uten egg og melk, og kan lett lages glutenfrie. De er perfekte som mellommültid pü farten, pü tur, eller før/etter trening.

Energibarer

175g manuka honning (helseinfo)
100g kokosblomstsukker eller sukrin gold
100g crunchy peanøttsmør
1,25dl kokosolje eller solsikkeolje
150g lettkokte havregryn (evt glutenfrie)
75g rosiner, tørkede blübÌr eller tranebÌr
60g valgfrie frø, gjerne en blanding (feks gresskar, solsikke, sesam)
50g peanøtter
Valgfritt: en klype salt

Tips:

 • Ingredienslisten over er linket i tilfelle du vil ha tak i eller lese mer om noen av ingrediensene.
 • Sløyf ĂĽ tilsette salt om du bruker saltede peanøtter/epanøttsmør.
 • Liker du ikke peanøttsmør kan du bytte det i andre nøttesmør, og peanøttene kan byttes med andre nøtter. 

Slik lager du barene:

Dekk en firkantig form med bakepapir og forvarm ovnen til 160 grader. Bland alt det tørre i en stor bolle. Smelt sammen honning, kokosblomstsukker/sukrin gold, peanøttsmør og olje i en kasserolle. Rør jevnlig til alt er blandet. Hell honningblandingen over i det tørre og bland alt godt samen. Press deigen ned i formen. Stek i ca 25 minutter, til overflaten er gylden.

Skjær i barer mens deigen enda er i formen. La så barene avkjøles helt i formen. Snu dem ut ved hjelp av bakepapiret og skjær over kanter ved behov. Ferdige barer kan dyppes i sjokolad, eller spises som de er. Håper det smaker 🙂 Ønsker deg en energifull Oktober! 😀

Enkel glutenfri lunchpannekake med kun 4 ingredienser + mange tips til fyll

Hei hei! I dag skal du fü oppskriften pü en glutenfri lunch crepe lagd med kun 4 ingredienser! Oppskriften er uten nøtter og gluten, og lages lett melkefri.

Pannekaken kan brukes til alle mĂĽltider, som wraps eller lompe. Under fĂĽr du noen tips pĂĽ hva du kan fylle de med.

Enkel GF lunchpannekake – Du trenger:

1 egg
1 dl valgfri melk (feks mandel- eller rismelk)
40g søtt hvitt rismel
10g tapioca mel
Valgfritt: salt, pepper, krydder eller krydderurter

Pisk sammen egg og melk. Bland det tørre for seg og tilsett det sü til det vüte. Om ønskelig kan du tilsette litt salt, pepper eller andre krydder. Jeg anbefaler i alle fall litt salt. Smelt litt smør/fett i en panne og stek pannekaker. Jeg fikk 4 pannekaker i en stekepanne pü 23 cm i diameter.

Server med ønsket fyll. Her kommer noen eksempel:

 • Leverpostei sammen med agurk eller mayones
 • kokt eller røykt laks
 • skinke eller kalkunpĂĽlegg sammen med kremost
 • bønnepate, ala hummus (oppskrift)
 • kokt egg i skiver, strø over flaksalt og kanskje litt løk/purreløk/gressløk
 • pepper makrell, eller makrell i tomat
 • rester av tacokjøtt eller oppskjĂŚrt kjøtt sammen med feks salsa eller andre dressinger
 • quornbiter eller kylling stekt i biter med kesam som er blandet med karri
 • tomat og avokado, med smøreost
 • skiver av brie og manuka honning
 • rester av gryterett
 • bruk dem som lompe til pølser, med ketchup/sennep/sprøstekt løk

Husk ogsü litt grønt for plantenÌringstoffer og fiber.

Rull sammen og nyt! Håper det smaker! 🙂 Del gjerne dine beste påleggstips i kommentarfeltet! 🙂

Lavkarbo scones med soltørket tomat – glutenfri og vegansk

Hei hei! I dag skal du fü oppskrift pü hjemmelagde kornfrie scones. De er uten gluten, nøtter, egg, melk og gjÌr. I stedet for kornmel er det brukt soyamel som inneholder 35% proteiner og alle de essensielle aminosyrene vi trenger. Det gjør disse büde egnet til lavkarbere med tanke pü det lave karbohydratnivüet, og veganere.

Disse er perfekte til frokost, lunch eller kvelds med smakfullt pülegg. De kan ogsü brukes som tilbehør til suppe.

Scones med soltørket tomat – nok til 2 personer
100 g soyamel
3 ts bakepulver
20 g soltørket tomat
20g kokosolje
ca 0,3 dl Flytende søtning*
ca 0,6 dl kokosmelk

Tips:

 • *Har du ikke flytende søtning kan du røre ut din vanlige søtning i vann eller valgfri melk slik at du fĂĽr ca 0,3 dl totalt. Søtningen jeg har brukt tilsvarer ca 45g sukker eller sukerin i sødme. Juster mengden i forhold til din smak. Søtningen kan sløyfes.
 • Soltørkede tomaer kan byttes ut med opphakket oliven, nøtter eller tørket frukt.
 • Bakst med soyamel brennes raskere enn vanlig bakst. Det kan derfor vĂŚre gunstig ĂĽ senke ovnens temperatur eller korte ned steketiden. Jeg legger et bakepapir eller folie over baksten etter bakepulveret har gjort jobben sin og baksten fĂĽtt satt seg, ca 10 minutter ut i steketiden.

Slik lager du scones:

Forvarm ovnen til 170-180 grader og dekk en stekaplate med bakepapir. SkjÌr eller klipp den soltørkede tomaten i smü biter.

Sikt sammen mel og bakepulver. Bland sammen med kokosolje kokosoljen skal ikke smeltes) og den soltørkede tomaten. Søt etter smak.

Tilsett litt og litt kokosmelk med en skje til du für en deig som klebrer om den trykkes sammen. Form deigen sammen til du für en rund form i ønsket tykkelse, og skjer deigen i 6-8 biter med en kniv.  Tykkere biter vil ha lengre steketid og vÌre høyere, og flatere tykker til trenge kortere tid. Større og flatere scones für du ved ü klappe deigen flatere før du skjÌrer stykker.Fordel scones ut pü stekeplaten med luft mellom.

Stek til de blir gylden, ca 15 minutter. Begynner de ĂĽ bli “godt stekt” etter 10 minutter kan de dekkes med folie eller bakepapir for ĂĽ unngĂĽ at de skal bli brent, og stekes videre. De er klare nĂĽr en tannpirker kommer ut ren.

Nytes ferske med ønsket pålegg. Jeg kan anbefale vanlig eller vegansk variant av kremoster med ulike krydder eller urter, eller postei. Kjempegodt! Håper det smaker. 🙂

Supersunn jordbĂŚr ostekake – rĂĽ vegansk, glutenfri og naturlig søtet

Hei hei ! I dag skal du fĂĽ inspirasjon til en rĂĽ vegansk og glutenfri sommerkake! En deilig naturlig søtet nøttebunn, med et lag kremet fyldig “ostekake”-fyll, toppet med friske jordbĂŚr.

Dette er en en raw ostekake. Kremost som jeg vanligvis ville brukt er byttet ut med en krem laget av cashewnøtter. Kaken er naturlig søtet og gir deg langvarig energi, fiber, vitaminer, mineraler, et spekter av fettsyrer (bla omega-3) og panteprotein.

Raw jordbĂŚrkake:

Bunn:

135g mandler
65g valnøtter
120g  medjool dadler
25g revet kokos
Ostekake fyll:

430g cashewnøtter (bløtlegges i en skül med vann i minst 3 timer eller over natten)
1,25 dl sitronjuice
1,8 dl agavesirup (fibersirup kan sikkert brukes ved diabetes)
1,8 dl kokos olje
1 vaniljestang
JordbĂŚrsaus:

300g ferske, gjerne norske, jordbĂŚr
120g medjool dadler

+ jordbĂŚr til pynt

 

Slik lager du bunnen:

Bland sammen valnøtter, mandler og kokos i en food prosessor eller kraftig blender til du für et smulete mel. Tilsett dadlene og miks de godt inn i blandingen. Konsistensen skal vÌre slik at den klistrer seg sammen og kan formes til en bunn. Press bunnen ned i en 22 cm springform med hendene. Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.

Ostefyll:

Hell bløtleggingsvannet av cashewnøttene. Legg nøtene og resten av ingrediensene i en food prosessor/god blender og fin-mos til du für en kremet puree. Tilsett litt vann eller juice om du synes blandingen blir for tykk. Hell fyllet over bunnen og glatt ut med en slikkepott(evt kakk formen litt mot benken). Sett formen i fryseren mens du lager sausen som skal pü toppen.

JordbĂŚrsaus:

Vask jordbÌrene og ta ut stilken. Blend jordbÌrene sammen med dadlene. Hell over ostekaken. Frys hele kaken i minst 4 timer. Kaken tas ut fra fryseren 1 time før servering, eller den kan stü i kjøleskapet for ü tine 3 timer før servering.

Hüper det smaker! <3 Ønsker deg en fortsatt strülende sommerdag! Husk ü sjekke ut Instagram @lovelyliller for enkle, sunne og ikke minst deilige oppskrifter.