Sukkerfrie og glutenfrie sjokomuffins

Hei hei! I dag skal dere få oppskriften på sjokomuffins med nøtter. Oppskriften er basert på denne lavkarbo grunnoppskriften på muffins. Muffinsene er sukkerfri og glutenfri. Kan lages melkefri.

muffnøtt
Sjokomuffins med nøtter – nok til 6
50g smør, romtemperert
50g sukrin
2 egg
60g soyamel
35g mandelmel
5g kakao
5g bakepulver
70g soyamelk
Topping: hasselnøtter og valnøtter

Forvarm ovnen til 170 grader. Pisk sammen smør og sukrin. I mellomtiden blander du alt det tørre i en bolle. Tilsett egg og melk til smørblandingen, og deretter det tørre. Pisk underveis. Stek i ca 25-27 minutter på 170 grader. 🙂 Håper det smaker!

Sukkerfrie karamell latte muffins med walden farms sirup

Hei hei! Jeg har bakt litt med sukkerfri karamellsaus i det siste, og denne gangen ble det en ny variant der jeg brukte grunnoppskriften på lavkarbo muffins som utgangspunkt.

Muffinsene er glutenfrie og kan lages uten melkeprodukter ved å velge feks soyamelk og vegansk eller melkefritt alternativ til smør.
karamuff
Karamell latte muffins – 4-6 stk

50g smør, romtemperert
15g sukrin
50g walden farms karamellsirup
20g valgfri melk (ca 1 1/2 ss)
2 egg
165g soyamel
35g mandelmel
5g bakepulver
5g pulverkaffe
Topping: Valnøtter

Tips: Har du ikke soyamel kan du prøve lyse melblandinger eller bakemikser. Karamellsirupen fra Walden farms kan byttes med en annen karamellsirup, feks denne

Slik lager du muffinsene:
Forvarm ovnen til 170 grader. Bland smør med sukrin, gjerne med en mikser. Tilsett karamellsaus,egg og melk . Bland sammen soyamel, mandelmel, bakepulver og pulverkaffe. Bland det tørre og det våte. Hell i smurte former og topp med valnøtter. Stek i ca 27 minutter på 170 grader. Avkjøl.

Server muffinsene alene, med karamellsirup eller annen glasur.
Håper det smaker. <3

Enkel grunnoppskrift på lavkarbo muffins

Hei hei! Ny uke og ny oppskrift. D: I dag skal dere få oppskriften på en muffins grunnoppskrift. Det er alltid greit å ha et utgangspunkt når man baker, og med denne lavkarbovennlige oppskriften kan man eksperimentere med ulike ingredienser og smaker. Muffinsene er glutenfrie, kornfri og sukkerfri. enkelmuff

Lavkarbo muffins – 6 stk:
50g smør
50g sukrin
2 egg
165g soyamel
35g mandelmel
1 ts bakepulver
60g soyamelk eller annen melk/fløte
litt vanilje essens

Slik lager du muffinsene:

Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk sammen smør og sukrin. Tilsett egg og melk. Bland sammen det tørre og tilsett. Rør til en klumpfri røre og hell i smurte muffinsformer.
Stek i 24 – 27 minutter på 170 grader.  Avkjøl.

Server som de er, med glasur(eggehvite + sukrin melis) eller pålegg. Håper det smaker! Ønsker dere en superfin ny uke! <3 Følg meg gjerne på Instagram @lovelyliller

Gulrot- og bananmuffins uten sukker og gluten

Hei hei! God ny uke alle sammen! I dag skal du få oppskriften på muffins med banan og litt gulrot! Muffinsene er glutenfrie. De kan lages melkefrie ved å bruke melkefritt smør, og nøttefrie ved å bytte valnøtter med feks solsikkefrø.

bananmuffris

Muffins med banan og gulrot – Nok til 4 store muffins (6 cm i diameter)

80g rismel
1/2 ts bakepulver
50g smør
50g sukrin
1 egg
30g gulrot
60g banan
10g valnøtter

Romtemperer egg og smør. Rasp gulerot og del bananen litt tykke skiver. Hakk valnøtter.
Pisk smør og sukrin hvitt. Tilsett egg og rør inn. Sikt i melet og vend inn. Har du ikke stivelsesrikt rismel kan du prøve å bruke glutenfri lys melblanding eller muffins/kakemix. Vend inn gulnøtter og valnøtter til slutt. Hell røren over i muffinsformer og legg oppi banan. Stek i ca 20 mintter i forvarmet ovn på 180 grader. Avkjøl.

Håper det smaker! Ønsker deg en super uke! :*

Glutenfrie sjokoladeboller stekt i muffinsbrett

Hei hei! God 11. i 11.! I dag skal dere få oppskriften på glutenfri gjærbakst, stekt i muffinsbrett. Hvorfor muffinsbrett? For å si det enkelt; gluten lager et nettverk i bakst, og når baksten stekes vil  glutennettverket i baksten koagulere, og formen på baksten vil sette seg, slik at boller holder seg runde for eksempel. Når man lager boller uten gluten kan de fort flate ut. For å unngå dette er det kjekt å lage glutenfri bakst som boller og rundstykker i former. Da får man et fint rundt resultat.

sjokolademuffins73Glutenfrie sjokoladeboller stekt i muffinsbrett
Nok til 12 stk. (eller 1 brød)

300g Rismel
6g tørrgær
2 ts kokossukker
2 ts olje eller smeltet smør
1/2 ts salt
2,8-2,9 dl lunket vann, ca 30 grader
20g kakao
50-70g rosiner* eller sjokoladebiter
*Bløtlegg gjerne rosinene i litt olje, rom eller vann før bruk

Slik lager du sjokolade muffinsene:

Bland sammen rismel, salt, kakao, kokossukker og tørrgjær. Kokossukkeret brues for å mate gjæren og vil gi et luftigere resultat. Ønsker du sukkerfrie boller kan du bruke feks sukrin, men dette vil ikke mate gjæren.sjokolademuffins8 Tilsett vann og olje/smør. sjokolademuffins9Bland til en klumpfri røre. Jeg pisker kjører røren i kjøkkenmaskin i ca 10 min til den blir glatt og fin. sjokolademuffinsHell vesken av rosinene og tilsett rosiner til røren. Hev i 20 minutter på lunt sted. Overfør røre med en skje til smurt muffinsbrett eller brødform, ca 1/3-1/2 full. sjokolademuffins3Etterhev i 30 minutter. sjokolademuffins7Forvarm ovnen til 160 grader. Dekk formen med aluminiumfolie og fest kanten. sjokolademuffins6Stek i 10 minutter på 160 grader, så øk til 200 grader og stek i 20 minutter.Ta av folien og stek ferdig i 4-5 minutter på 200 grader.sjokolademuffins1
Avkjøl og nyt! Håper det smaker!

Har du bakt gjærbakst i muffinsformer før? 🙂