Supermat : Maca

Maca kommer fra Andes fjellene og kalles Peruviansk Ginseng. Roten er næringsrik og inneholder aminosyrer,phytonæringstoffer,karbohydrater,mineraler og fettsyrer.

Tørket maca pulver inneholder 60% karbohydrater, 9% fiber, og i overkant av 10% proteiner. Maca er rik på kalsium, magnesium, fosfor, kalium, svovel og jern. Det inneholder også spormineraler som sink jod, kopper, selen, mangan og silisium, i tillegg til vitamin B1, B2, B12, C og E. Maca inneholder nesten 20 forskjellige aminosyrer, inkludert 7 essensielle. Maca er også en meget god kilde for plantesteroler. Disse sterolene har også en gunstig effekt på muskulaturen og kan anses for å være ett sunt alternativ til steroider.

Maca, som goji bær og ginseng, er ett kraftig adaptogen, det betyr at det kan balansere og stabilisere kroppens systemer. Som ett adaptogen, gir maca energi om kroppen trenger det,hjelper å bygge opp kroppens imunforsvar om dette er svakt og øke utholdenheten.    Maca støtter opp om,balanserer og regulerer hormon nivåene til både menn og kvinner. Det sies at maca kan øke sexlysten og fertiliteten til både kvinner og menn.  hey hey 😉

Jeg tar maca mot cfs,da det også skal hjelpe mot dette.  Roten er også bramot anemi,benskjørhet,mage kreft,stress og angst.  Andre virkninger er økt sår healing,økt blodsirkulasjon,økt mental klarhet og reduksjon i hormonell ubalanse ved overgangsalder. Virkningen kommer etter hvert, ikke  med en gang. Maca virker ikke på spesifikke organ,men litt her og der. Jeg har tatt maca i to dager nå.

Maca passer veldig fint i smoothies, kakao eller kaffe. Jeg bruker maca i pisket krem. Du kan også bruke pulveret i bakst. Smaken er veldig karakteristisk. Det smaker litt brennt  på en måte. Jeg liker smaken(har ikke smakt det alene),men kan nok se for meg at smaken trenger litt tilvenning for de fleste. Det anbefales et inntak av en ss pr dag. Etter en mnd kan man ta en pause,Men det er delte meninger om dette, det er de som bruker mye mer hver dag og det er ikke rapportert om noen form for ubehag ved større forbruk.  Amerikanske studier fant ingen skadevirkninger.

Du får tak i Maca som ulike pulver eller piller. Maca selges ikke i norge,men man kan bestille inntil 3 mnd forbruk til seg selv, og det må være fra et EU land. Jeg bestilte mitt maca pulver HER. Bruker du koden ( JEM146 ) når du bestiller får du 5 dollar i rabatt 🙂