Supersunn jordbær ostekake – rå vegansk, glutenfri og naturlig søtet

Hei hei ! I dag skal du få inspirasjon til en rå vegansk og glutenfri sommerkake! En deilig naturlig søtet nøttebunn, med et lag kremet fyldig “ostekake”-fyll, toppet med friske jordbær.

Dette er en en raw ostekake. Kremost som jeg vanligvis ville brukt er byttet ut med en krem laget av cashewnøtter. Kaken er naturlig søtet og gir deg langvarig energi, fiber, vitaminer, mineraler, et spekter av fettsyrer (bla omega-3) og panteprotein.

Raw jordbærkake:

Bunn:

135g mandler
65g valnøtter
120g  medjool dadler
25g revet kokos
Ostekake fyll:

430g cashewnøtter (bløtlegges i en skål med vann i minst 3 timer eller over natten)
1,25 dl sitronjuice
1,8 dl agavesirup (fibersirup kan sikkert brukes ved diabetes)
1,8 dl kokos olje
1 vaniljestang
Jordbærsaus:

300g ferske, gjerne norske, jordbær
120g medjool dadler

+ jordbær til pynt

 

Slik lager du bunnen:

Bland sammen valnøtter, mandler og kokos i en food prosessor eller kraftig blender til du får et smulete mel. Tilsett dadlene og miks de godt inn i blandingen. Konsistensen skal være slik at den klistrer seg sammen og kan formes til en bunn. Press bunnen ned i en 22 cm springform med hendene. Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.

Ostefyll:

Hell bløtleggingsvannet av cashewnøttene. Legg nøtene og resten av ingrediensene i en food prosessor/god blender og fin-mos til du får en kremet puree. Tilsett litt vann eller juice om du synes blandingen blir for tykk. Hell fyllet over bunnen og glatt ut med en slikkepott(evt kakk formen litt mot benken). Sett formen i fryseren mens du lager sausen som skal på toppen.

Jordbærsaus:

Vask jordbærene og ta ut stilken. Blend jordbærene sammen med dadlene. Hell over ostekaken. Frys hele kaken i minst 4 timer. Kaken tas ut fra fryseren 1 time før servering, eller den kan stå i kjøleskapet for å tine 3 timer før servering.

Håper det smaker! <3 Ønsker deg en fortsatt strålende sommerdag! Husk å sjekke ut Instagram @lovelyliller for enkle, sunne og ikke minst deilige oppskrifter.

Slik lager du sunn Halloweenkake! Gluten- og sukkerfri spinat rullekake med gresskarkrem! :o

Hei hei! Halloween er rett rundt hjørnet og i den sammenheng skal du få et kaketips og steg-for-steg instruksjoner slik at du kan lage en flott og lekker Halloween kake. Kaken er en rullekake med spinat og gresskar. Jepp, to grønnsaker gjemt i en kake! 😉spinatkake

Kaken er glutenfri og den er faret grønn naturlig med spinat. Fyllet består av en silkemyk krem med gresskar. Kaken er uten sukker og nøtter. Den kan også lages melkefri ved å bruke for eksempel piskbar soyafløte eller havrefløte.

Glutenfri rullekake med spinat:
3 egg
40g sukrin
40g rismel (alternativt glutenfri melblanding)
en håndfull spinat
1 ss olje
1 ts bakepulver

Fyll:
80g gresskar
2 dl valgfri piskbar fløte
1-2 ss sukrin

Forvarm ovnen til 180 grader. Kok opp spinaten i lite vann. Jo mer spinat jo mer grønnfarge, og motsatt. Drener, avkjøl og hakk opp spinaten.spinatkake8
Bland sammen hakket spinat, olje og 1 egg i en food prosessor. spinatkake2Pisk eggedosis av egg og sukrin eller tilsvarende søtning. Tilsett eggeplommene,så rismel og bakepulver og pisk sammen, ca 1 min med håndmikser.spinatkake5 Tilsett spinatblandingen.spinatkake3 Fordel på en bakepapirkledd stekeplate med en slikkepott. spinatkake6Stek i ca 20 minutter på 180 grader. Avkjøl bunnen på bakepapir oppå en rist. Viktig at bunnen er kald før kremen tas på.spinatkake1

I mens kan du lage fyllet. Kok opp og avkjøl skiver av ca 80g gresskar. Du kan bruke alle typer gresskar. De helt orange “halloween gresskar” er enklest å få tak i akkurat nå. Om du vil pynte med gresskar kan du beholde skallet på på noen biter. spinatkake88Finmos gresskaret, gjerne i food prosessor. Mosing med gaffel gir en grovere konsistens. Du kan alternativt bruke ferdig gresskar på boks som allerede er “kost og most”.

Bland ut gresskarmosen i litt av fløten. Kjør jerne sammen i food prosessor eller blender for en jevn konsistens.

Pisk krem av resten av fløten og søt med sukrin eller lignende. Tilsett gresskar miksen. spinatkake00

Bland sammen.spinatkake9Fordel kremen på den helt avkjølte rullekaken. spinatkake55Bruk bakepapiret som hjelp til å rulle kaken. spinatkake4Pynt kaken! Jeg sikter over sukrin melis på toppen, klatter av rester av den piskede gresskarkremen og pynter med biter av kokt gresskar med skall.spinatkake7

Kaken har en mild gresskarsmak. Spinaten kan ikke egentlig smakes, men den gir kaken en spenstig farge. Kremen er nydelig og fluffy. Elsker gresskar! Neste gang skal jeg prøve å smaksette bunnen med pumpkin spice. 🙂

Ønsker dere alle en god Halloween! Xoxo Liller :*

Bør du velge en naturlig selvbruner? Tips + før/etter bilder

Jeg liker å være brun om sommeren, og blir egentlig ganske raskt brun om jeg soler meg. Den nordnorske sommeren har ikke vart mange dagene her i nordnorge i år, men farge har jeg. Jeg tyr til en naturlig selvbruner om jeg har lyst på litt ekstra farge.

Hvorfor velge en naturlig selvbruner?

Det man smører på huden av kremer kan trekkes inn i kroppen. Som kremer, inneholder mange selvbrunere parabener, oxybenzone og syntetiske dufter. Disse kjemikaliene har alle blitt knyttet til hormonforandringer og kreft. I Danmark har det blitt forbudt med produkter med parabener for barn under tre år. Oxybenzone er et en hormonforstyrrende kjemikalie som lett absorberes av huden. Det er også koblet til utviklings- og reproduksjonsproblemer.Det er ikke alle selvbrunere som inneholder det, men mange solkremer gjør. Jeg har tipset om naturlige solkremer her.

Jeg sier ikke at du trenger å bli hysterisk, men jeg synes det er viktig at alle underviser seg selv om ulike ingredienser og coctail effekt.  DHA som du kan lese litt mer om nedenfor trenger forresten ikke inn under det øverste laget av huden,men andre ingredienser kan gjøre det. Kanskje er det er best å unngå dem i produktene du bruker på huden din?

Jeg tenker som så, at om det finnes bedre alternativer som ikke bruker disse kjemiske ingrediensene, hvorfor ikke bare velge det?

 • Fordeler ved å velge naturlige produkter kan du lese om her
 • 8 gode  tips for å starte med naturlige produkter kan du lese om her.

                                                                ❤

Tilbake til selvbruner-tipset! Jeg bruker Caribbean Solutions, Beach Colours, Natural Self Tanner som du får tak i her. Krukken inneholder 170g selvbruner og koster ca 90 kr. Alt om bestilling fra Iherb kan du lese i den store Iherb guiden.

Denne selvbruneren er:

 • Naturlig og økologisk
 • Uten kunstig farge og parfyme
 • Uten parabener og kjemikalier
 • Allergivennlige ingredienser
 • ingredienser som hindrer huden i å tørke ut
 • Biologisk nedbrytbar (og dermed godkjent for bruk ved korallrev)
 • Ikke testet på dyr (dette er viktig!)

2-IMG_1518

Ingredienser:

 • økologisk aloe blad (aloe barbadensis)
 •  DHA. Hovedingrediensen i selvbruningskremer er DHA eller “Dihydroxyacetone” -en ikke-giftig type sukker som kort sagt reagerer med hudens proteiner for å skape brune eller gyldenbrune forbindelser. DHA  trenger ikke gjennom huden, men setter seg i det øverste laget og gjør deg brun. DHA kan faktisk hindre kroppen i å danne D-vitamin(kilde). The more  you know.. 😉
 • økoloisk shea smør (som du kan lese om her)
 • økologisk squalane olje. Denne oljen finnes i våre egne kropper, og er det blant de vanligste lipidene produsert av menneskelige hudceller. På hudens overflate fungerer den som en barriere, for å beskytte huden mot tap av fuktighet, og beskytte kroppen fra miljøgifter. Oljen er antioksidant-rik, anti-aging, og mye brukt som tilsetning i deodoranter, leppepomade, leppestift, kremer, solbadolje, kosttilskudd og en rekke andre kosmetiske produkter. Fordi det etterligner kroppens eget naturlige kremer, kan det raskt trenge gjennom huden og absorberes raskt.
 • Agurk(cucumis sativus extract)
 • mandarin olje (citrus nobilis peel oil)
 • naturlig vitamin E fra mais
 • essensielle oljer

Virkning og farge:

Selve kremen er hvit på farge og ganske stykk i konsistensen. Kremen holder seg hvit når du smører den på kroppen, så det er enkelt å se hvor du har smurt og ikke smurt. Bruk nok krem til at du får et hvitt lag på hele kroppen. La kremen tørke noen minutter på huden, før du smører den ordentlig inn. Den vil da trekke inn i huden og bli borte.

1-IMG_1517

Før

Fargen kommer etter noen timer og er gylden, ikke orange. Jeg synes ikke den gir noe skolder med mindre det er et område man ikke har smurt eller jevnet ut og dermed fått en “vegg” med farge. Sike skolder kan lett vaskes bort med en våt klut når de oppdages.

Etter

Etter

Jeg synes huden lukter litt “selvbruner”, men er veldig fornøyd med fargen og ikke minst ingrediensene. Jeg får alltid komplementer for fargen når jeg bruker denne så har du lyst på et naturlig selvbrunings alternativ kan jeg anbefale denne.

En annen selvbruner jeg ikke har prøvd selv, men hørt mye bra om er Alba Botanica golden Tan Sunless Tanning Lotion som inneholder grønn te, ginkgo biloba, og aloe vera, er uten parabener, ingen syntetiske farger eller ingredienser, og ikke testet på dyr.

Hele Iherbs utvalg av selvbrunere kan du sjekke ut her.

Bruker du selvbruner? Velger du naturlig eller vurderer du å bytte nå?  😉

Sunn og helt naturlig sukkerfri julekonfekt

I dag skal du få oppskriften på variert sunn adventskonfekt. Det er jo ikke noe nytt at mange spiser nøtter og tørket frukt i jula, men i dag  vi skal sette ulike nøtter og frukt sammen for å lage god og næringsrik konfekt. Godbitene er uten tilsatt sukker.sunnjulekonfekt

Her får du servert et spekter av fettsyrer, energigivende karbohydrater, protein, ulike vitaminer blant annet vitamin E og B, kalium, jern, kalsium, fiber og mer. Konfekten er rå, vegansk og uten tilsatt sukker. Disse er faktisk perfekte å gommle på før eller etter trening, på ski- eller hytte turen… eller bare framfor tv. Ja, la oss nå være realistiske. Haha.

Første godbit ut er laget med mandler, søtet naturlig med  rosiner og dekt med revet  kokos. Konfekt med bare to ingredienser + revet kokos! Enklere blir det vell ikke. Jeg bruker en kraftig food prosessor til å mose de ulike ingrediensene sammen, men du kan sikkert bruke blenderen din. Har du ikke utstyr kan du sikkert bruke ferdig malt nøttemel.

sunnjulekonfekt131

Til kokoskuler trenger du:
50g mandler uten skall
40g rosiner
revet kokos til rulling

Blend mandler med rosiner til en deig som lar seg forme med hendene. Rull 8 baller og rull dem i revet kokos. Sett hver konfekt i papirformer. Tips: Tilsett litt kakao til oppskriften for å lage en sjokoladevariant. Du kan også bruke gule rosiner for å variere denne oppskriften.

Godbit nummer to er dadler fylt med vaniljemarsipan masse. Jepp, Dadler OG marsipan. Om du ikke har prøvd denne kombinasjonen er det på tide!sunnjulekonfekt13

Daddelbåter med mandelmasse – du trenger:

50g mandler uten skall
8 dadler
vanilje pulver

Skjær dadlene i to med en skarp kniv og ta ut steinen. Ver fordiktig slik at du ikke ødelegger dadlene. Du skal få 16 halve mandler. Ta halvparten av dadlene og blend dem sammen med mandler og vanilje. Mandelmassen du får nå skal være kompakt, men formbar med hendene. Fyll de resterende halve dadlene med mandelmassen. Finner du ovale konfekt/papirformer er de perfekt å bruke til disse.

Sist ut kommer en naturlig konfekt med valnøtter, banan krem og kanel.sunnjulekonfekt1

Valnøtt og banankonfekt – du trenger:

50g valnøtter
6 dadler
ca 1/2 moden banan
1 ts revet kokos
kanel etter smak

Blend valnøttene til mel. Blend sammen valnøtter og oppskjærete biter av dadler uten stein til du får en deig du kan jobbe med med hendene. Form 8 baller, flat dem ut litt og legg dem i konfektformer. Du kan godt trykke en liten grop i midten. Fin mos en halv banan med en gaffel til en fin mos. Tilsett kokos og ta en liten skje av bananmosen over valnøttmassen. Strø over kanel.

Disse bør serveres med en gang, men du kan lage bunnen før servering, og mose bananen rett før servering. Dette er fordi bananen vil mørkne (oksidere). Litt sitronsaft kan utsette prosessen. Om du tilsetter sitronsaft, bare bruk noen dråper ellers vil konsistensen bli for rennende.

Jepp, der har du dem. Tre ulike helt naturlige konfektbiter. 🙂 Næringsrik adventskos som er koselig å rulle sammen med familien.sunnjulekonfekt

Håper du ble inspirert 😀 Stor adventsklem <3Takk for at du leser bloggen min! <3

Kokosolje bedrer leddgikt

Studier viser at antioksidanter i kokosolje hemmer betennelse knyttet til leddgikt. Dette synes jeg er veldig bra og ikke minst interessant. Vi har nemlig leddgikt i familien.

 • Leddgikt omfatter over 120 sykdommer og tilstander som påvirker ledd, omkringliggende vev og bindevev. Man kan blandt annet bli veldig stiv, få hevelser og smerter.
 • I dag er medisinene som brukes til å behandle leddgikt blant annet ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) til mer potent sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARD).
 • Legemidler kan være ineffektive, og de har alvorlige bivirkninger. De fleste av disse behandlingene forårsake bivirkninger som mageproblemer, halsbrann, magesår og blødninger i (ved bruk av NSAID) og grå stær, høyt blodtrykk, søvnproblemer, muskel tap, blåmerker, benskjørhet (osteoporose), vektøkning og mottakelighet mot infeksjoner (ved bruk av DMARD. )
 • Det er derfor et behov for å utvikle effektive antiinflammatoriske legemidler med færre bivirkninger. Hovedmålet med denne studien er å evaluere antioksidanteffekten og anti-inflammatorisk effekt av polyfenoliske fraksjon isolert fra virgin kokosolje på eksperimentell leddgikt.
 • Antioksidanter av polyfenoliske fraksjoner isolert fra virgin kokosolje reduserer betennelse forbundet med leddgikt mer effektivt enn dagens farmasøytiske legemidler som indometacin, et populært reseptbelagt steroid antiinflammatorisk legemiddel (NSAID)som ofte gitt for leddgikt.  Referanse
 • Dette er enda en fordel av virgin kokosolje som kan tilsettes til den allerede imponerende lang liste av fordelene knyttet til kokosolje, mye av det relatert til mellomlange fettsyrer, slik som laurinsyre.http://www.kk.no/sites/kk.no/files/styles/node_blowup/public/images/as/85/3836785.jpg?itok=22ZOTfnV(Foto: Colourbox)
 • Det er viktig å vite at ikke alle kokosnøttoljer har samme mengde antioksidanter. Raffinerte kokos oljer ville ha liten eller ingen, og ikke alle virgin kokos oljer er produsert på samme måte å ha de høyeste mengder antioksidanter. Den virgin kokosolje som bruktes i denne studien ble fremstilt ved hjelp av våt-møllemetoden og varme.
 • Mange virgin kokos oljer på markedet i dag er faktisk produsert med ingen varme, eller “kaldpresset”. Selv om dette er en fordel når det kommer til for eksempel olivenolje, er det en ulempe når man skal produsere kokos oljer med høy kvalitet.
 • Tidligere forskning har vist at det er mest antioksidanter i jomfrue kokos oljer produsert ved hjelp av våt-malemetoden, og at antioksidantene blir frigitt enda mer i kokosnøttoljen når litt varme brukes i behandlingen.
 • Kokosolje etter søk etter våt-malemetoden finner du her.

Har du  leddgikt eller andre revmatiske plager er det en god ide å bruke kokosfett og kokosoljer på en daglig basis. Det er svert enkelt å få i seg om man jobber med å få det inn i kostholdet. Her får du noen tips:

 • Ta kvalitets kokosolje i kapselform i en daglig rutine
 • Bytt ut smør eller margarin med kokosolje som stekefett, gjør det samme i bakst
 • Lag hjemmelaget sjokolade med kokosolje
 • drikk fullfett kokosmelk og bruk kokosmelk i matlagningen
 • Tilsett kokosolje i smoothies, supper, yoghurt og varme drikker som te og kakao,
 • Ta kokosolje som den er. Har man vondt og er hoven på grunn av leddgikt kan jeg anbefale å innta 3-4 spiseskjeer daglig, samt å smøre seg jevnlig ut over dagen på områdene.

Ordliste: antiinflammatoriske = betennelsesdempende, virgin = jomfru

Bruker du kokosolje for medisinske grunner? Kjenner du noen med leddgikt eller revmatiske plager?Takk for at du leser bloggen min! <3