Digge sukkerfrie mini ostekaker med yoghurt!

Hei hei! I dag skal dere få oppskriften på en deilig yoghurt og tofu ostekake! Vanlig kremfløte er byttet ut med tofu, men kaken har uansett en deilig ostesmak takket være litt tilsatt ost.

Ostekaken er en grunnoppskrift som du selv kan variere med å tilsette frukt og bær, sjokolade, bruke ulike meltyper, eller kakao.

yogtufuost

Ostekake
Nok til 8-9 porsjons ostekaker

100g yoghurt
100g silken tofu (evt vanlig)
2 ss revet ost
40-60g sukrin
1 ss sitrinsaft
2 egg
2 ss glutenfritt mel eller annet lyst mel

Slik lager du ostekakene:

Sett ovnen på 180 grader.

Pisk sammen eggene med elektrisk visp i ett minutt. Tilsett sukrin og visp i ett par minutter til.

yogtufuost1

Pisk opp tofuen slik at du får en jevn masse. Bland sammen yoghurt og sitronsaft. Rør inn revet ost og eggeplommer. Du kan evt blande alt i en blender.

Sikt så i melet og rør til en klumpfri røre for hånd. Vend eggehvitene inn i blandingen.yogtufuost0

Hell røren over i smurte muffinsformer. Stek i 35-40 minutter på 180 grader. Røren kan også stekes til en stor ostekake i en rund springform eller en rektangulær form. Steketiden vil variere med formens størrelse.

Avkjøl ostekaken i formen i kjøleskapet slik at den får satt seg. Ostekaken vil være klar til å nytes dagen etter. Håper det smaker! yogtufuostkkl

Tips: varier ostekaken ved å tilsette frukt eller bær! Prøv for eksempel blåbær, banan eller eple. Du kan også bruke tørket frukt som rosiner. Yoghurt naturell kan byttes med smaksatt yoghurt, feks med vanilje eller jordbær. husk i så fall å smake til mengden sukrin du tilsetter slik at den ikke blir for søt. Mel kan byttes med sjokolademelkpulver/kakao eller proteinpulver. Sitronjuice kan byttes med appelsinjuice.

yogtufuostbbbm

Ønsker dere en fortsatt fabelaktig dag og en god helg! 🙂 Xoxo

Sprøstekt klippfisk i himmelsk grønsakssaus

Hei hei! I dag skal du få oppskriften på min fiskerett favoritt. Den er enkel å lage, smaker helt fortreffelig, og er til og med bra for helsa. Retten er perfekt både til hverdag og selskap.
Retten består av klippfisk, som er saltet og tørket torsk eller sei. Et alternativ til den vanlige bacalaoen. Den salte fisken kombineres med sødmen av stekt løk, tomat og rosiner. Rosiner?! Jepp, faktisk. Ikke la deg skremme av det. Våg å smake på nye ting! Dette er en himmelsk rett og virkelig en fryd for ganen og øyet!
12-IMG_6872
Jeg lager oftest retten med glutenfritt mel, men du kan godt bruke vanlig mel, paleo- eller lavkarbo melblandinger slik at retten oppfyller dine diettønsker. Den er naturlig uten melkeprodukter og egg. Kan lages med eller uten potet.
Retten er proteinrik og inneholder et spekter av sunne og gode grønnsaker. Her får du tre ulike løk, paprika, tomat og spinat. Den hjertevennlige oljen i sausen gjør at den sunne og fettløselige antioksidanten lykopen(som vi får fra tomaten), tas opp i kroppen. Lykopen beskytter faktisk huden innenfra mot solbrenthet, og motvirker prostata- og brystkreft. Det var dagens fun fact. Nå over til oppskriften!
Panert klippfisk i grønnsakssaus

Nok til 6 pers

 • 1 kg klippfisk (vekt på ikke utvannet klippfisk)
 • (glutenfri) melblanding – nok til å dekke fisken
 • ca 1,5 dl olivenolje (delt til steking av fisken og til saus)
 • 2-3 hvitløksfedd
 • 1 stor løk
 • 1 purreløk
 • 1-2 grønne paprika
 • 1 rød paprika, fersk, grillet eller fra glass (valgfritt)
 • 8 dl hakkede tomater (gjerne fra kartong)
 • 1 laubærblad
 • 1 klype pepper
 • en håndfull rosiner
 • en håndfull pinjekjerner
 • en håndfull spinatblader (evt basillikumblader)
 • Valgfritt: kokt/stekt potet, brød eller annet tilbehør

Forberedelser:

Bløtlegg klippfisken i vann i minst et døgn, gjerne to før du skal bruke den. Skift ut vannet ca hver 3.-4. time. Denne prosessen vanner ut saltet i fisken slik at den blir spiselig. 😉 Etter perioden tar du fisken opp fra vannet og tørker den med et rent kjøkkenhåndkle eller tørkepapir. Jeg synes det er best når det er skinn på fisken, men bein er uaktuelt. Om du ikke får tak i beinfri klippfisk bør du fjerne beina før du lager retten.

Slik lager du retten:

Skjær fisken i 4-5 cm store biter. Hell det glutenfrie melet i en bolle. Du kan smaksette melet med litt pepper(helst hvit pepper for å ikke sette farge på den lekre fisken), eller annet krydder om ønskelig. Ønsker du å bruke vanlig mel er det naturligvis helt ok. Varm opp en høy stekepanne med 1/2 dl olje. Vend fiskebitene i melet og legg så fisken i pannen. Brun lett på begge sider. Ta de ferdige stykkene over i en ildfast form og sett dem i varm ovn slik at de holder seg sprø.13-IMG_6871

Når du har stekt ferdig fisken tilsetter du den resterende oljen i stekepannen. Tilsett hakket løk og hvitløk og stek til løken har blitt gylden. Tilsett så purreløken, paprika, tomatene,laubærblad og rosiner. Småkok i 10 minutter og rør underveis. Tilsett pinjekjernene til slutt, og spinatbladene bare 1-2 min før servering.14-IMG_6870

Nå kan du velge om du vil tilsette fiskebitene i sausen og la fisken koke med sausen i 5 minutter før servering, eller sette opp varen i ovnen slik at fisken stekes ferdig der. Jeg liker å la fisken steke i ovnen. Jeg bruker aldri noen fast tid eller temperatur. Jeg bare setter fiskebitene i den varme ovnen (ca 200 grader) og lar de stå til jeg er ferdig med sausen(ca 15-20 minutter.)

Servering:

Legg opp 2-3 fiskestykker på tallerkenen og hell over en øse eller to med saus. Om du har selskap kan du også bare sette hele kasserollen på bordet, eller formen med fisk og sausen hver for seg.  Jeg synes det er fint å servere kokt eller stekt potet til retten, men ristet brød eller rundstykker med litt smør attåt er også godt. Pynt gjerne med et dryss pinjekjerner og tørket basillikum. 15-IMG_6869Håper det smaker! Om du liker fisk kan du umulig ikke like denne retten! Helt himmelsk! Rester kan oppbevares i kjøleskap i 4-5 dager og grønnsakssausen blir bare bedre med tiden. 😀 Bon appètit!

Liker du klippfisk? Fristet denne retten? 🙂 Prøvd rosiner i middagsretter før?Takk for at leser bloggen!

Myk protein smørbukk uten sukker

Hei hei! God dag! 🙂 I dag kan jeg friste med en himmelsk karamell fudge, som kan minne om veldig myk smørbukk. Denne er sukkerfri, lavkarbo, og inneholder like mye proteiner som en proteinbar.
karamellnam5

Proteinrik karamell fudge // protein smørbukk – Nok til 20 biter

1,25 dl sukrin / sukrin gold / xylitol (kan godt være en blanding)
2 ts fibersirup gold
1,25 dl valgfri fløte eller vikingmelk
2 ss smør / alternativ til smør

2,75 dl protein pulver med smak vanilje eller toffee eller karamell toffee
2 ss smør / alternativer til smør, smeltet
2 ss melkepulver, evt protein pulver
1/2 ts vanilje ekstrakt
en klype salt (valgfritt)
30g kakao smør, evt valgfritt smør, smeltet

Bytteliste og tips:

 • Sukrin gold er tilsatt maltekstrakt og tagatose som vil karamellisere så velg gjerne det over vanlig sukrin om du har det. Bruk gjerne 50% sukrin sammen med 50% xyiltol da xylitol kan karamelliseres.
 • Har du ikek fibersirup gold, kan du bbruke clear som vil gi en lysere karamell. Du kan evt bruke melasse.
 • Velg den fløten og det smøret du vil.
 • veganer? Karamellen kan lages vegansk ved å bruke veganske alternativer til piskbar fløte og vegansk alternativ til smør, feks plantemargarin. Du må også bruke et vegansk proteinpulver. Feks erteprotein i smaken vanilje toffee. I stedet for melkepulver(tørrmelkspulver) kan du bruke rismelk pulver eller soyamelk pulver.
 • Det proteinpulveret/type sukrin du velger vil stette farge, smak og kan endre konsistens. Jeg bruker whey vanilje.
 • Lyst på sjokoladefudge? Bytt ut 30g kakao smør med kokesjokolade.
 • Lyst på kaffefudge? Bytt ut 1/2 ts vanilje ekstrakt med sterk ekspresso.

Forbedredelser: Du trenger en glassform eller en brødform som rommer 2 liter.  Dekk med bakepapir og smør dette gjerne lett. Du kan også bruke sillikonformer.

Slik lager du høyprotein sukkerfri smørbukk:

Lag “karamellen”: Smelt sukrin, sukrin gold eller xylitol, eller en blanding av disse i en kasserolle med 2 ts fiber sirup gold. Tilsett deretter valgfri fløte og 2 ss smør og rør ut. Kok opp til du ser bobler, og avkjøl i ett par minutter.

Bland sammen karamellblandingen med 1,5 dl protein pulver, 2 ss melkepulver, 2 ss smør, vanilje ekstrakt, og salt  i en food prosessor. En blender blir nok for svak fordi dette er en tykk blanding. Puls og skrap ned på sidene og blend til en jevn blanding. Tilsett resten av protein pulveret og smeltet kakao smør. Bland godt sammen.

Overfør karamell-massen raskt over i formen. La den så avkjøles i fryseren i ca en time, eller i kjøleskap over natten.karamellar Skjær så i ruter med en kniv.

Oppbevares i fryser (hard) eller kjøleskap (mykere) til du skal spise dem. Smaken er himmelsk og konsistensen digg. 🙂karamellnam6

Håper det smaker! 🙂 Ønsker dere alle en god helg! <3

Supersunn mandelsmør fudge med kun 3 ingredienser! :o

Hellu! 😀 Etter å ha knasket i meg typ 10 poser med fløtekarameller på 3 kvelder fant jeg ut at jeg kanskje skulle trå til å lage et sunnere alternativ. Er jo greit å variere litt på søtsakene. ( Ok, ærlig talt så har jeg nå gått tom for fløtekarameller, og det er krise. Jeg elsker å sitte å knaske på noe godt når jeg ser TV-serier på kvelden.) ;D

Resultatet ble en helt nydelig fudge, så kvelden er reddet. 😉 Den inneholder kun 3 ingredienser. Enkelt, sunt og godt. Det kan vi like! Fudgen er i utgangspunktet raw, vegansk, vegetarisk, uten egg, melk, gluten og tilsatt sukker.mandelsmørfudge1

Mandelsmør fudge

120g mandelsmør (oppskrift)
35g kokosolje
2 ss lønnesirup

Tips/bytteliste: Jeg har brukt mandelsmør, men du kan godt bruke andre typer nøttesmør. Peanøttesmør er også veldig godt. Kokosoljen kan byttes med kakaofett eller smør om du ønsker en fudge som tåler å stå lengre ute i romtemperatur. Lønnesirup kan byttes med honning, eller fibersirup gold om du ønsker en lavkarbo fudge. Bruker du fibersirupen smeltes den i så fall først, og blandes sammen med mandelsmøret og kokosoljen. Den gir en annen litt chewy konsistens til baren. Mulig du vil søte den litt ekstra med feks steviadråper.

Ekstra smak? Tilsett litt kanel, kardemomme eller sitronskall til oppskriften. Mer krønsj? Tilsett grovhakkede nøtter. Glad i sjokolade? Jeg anbefaler disse sjokoladebitene som er allergivennlige og vegansk.

Slik lager du fudgen:

Mykne mandelsmør og kokosolje i vannbad. Bland inn lønnesirup. Hell over i en form dekt med bakepapir. Jeg la et lag med sjokoladebiter i bunnen av formen, men du kan også ha de oppå. Hardne i fryseren eller kjøleskapet. Skjær ruter i ønsket størrelse og oppbevar i fryser eller kjøleskap. Fudgen blir fort myk i rom temperatur, så oppbevar den i fryser eller kjøleskap til servering.mandelsmørfudge

Fudgen smelter på tunga og smaker veldig tilfredsstillende. Fudgen er ikke bare god, den er sunn  også:

Mandelsmøret i oppskriften gir et spekter av næringsstoffer som enumettet fett, proteiner, magnesium, kalium, mangan, kobber, antioksidantene vitamin E og selen, og kalsium. Lønnesirupen et helt naturlig søtningsmiddel, full av antioksidanter, magnesium,  kalsium, jern, sink og kalium. Inneholder også vitaminene A, B1, B2, B6 and C.. En real oppgradering fra mine vanlige næringsfattige ferdigkjøpte karameller som stort sett bare gir tomme kalorier. Når det er sagt er det plass til de også i et balansert kosthold. Forandring fryder! 😉

Ha en fortsatt fin dag! <3

 

Sukkerfri sjokolade- og peanøttmousse

Hei hei! 😀 I dag kan jeg friste dere med en nydelig sjokolade og peanøtt mousse. Moussen er uten gluten, melk, egg og raffinert sukker. Moussen er mettende, og gir et bredt spekter av fettsyrer, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Perfekt om du har lyst på noe godt og næringsrikt.

 width=

Sukkerfri sjokolade- og peanøttmousse

Nok til 2-3 porsjoner:

349g(1 pakke) godt drenert silken tofu
70g peanøttsmør,eller annet nøttesmør*
2 ss lønnesirup, agave syrup eller annen søtning
100 g sjokolade
2-3 klyper salt*
Valgfritt: vanilje ekstrakt eller vanilje essens
Mindre kompakt dessert? Tilsett litt yoghurt/soya yoghurt i oppskriften.

*Kan lages nøttefri ved å bruke frøsmør, feks solsikkefrøsmør. **Ikke tilsett ekstra salt om peanøttsmøret ditt inneholder salt, eller smak til.

Slik lager du sjokolade- og peanøttmoussen:

Drener tofuen ved å legge den på kjøkkenpapir slik at all overflødig veske trekkes ut. Smelt sjokoladen i vannbad. Bland alle ingrediensene bortsett fra tofuen for hånd eller i en blender. Tilsett tofuen og bland alt sammen godt. Hell i skåler, dekk med folie og avkjøl i kjøleskapet i minst 2 timer. For servering kan du pynte med noen hakkede peanøtter.

"</p

Håper det smaker 😀 Moussen kan brukes alene som dessert, som dipp til banan, eple, druer og appelsiner, blandet i fruktsalat, eller som krem eller glasur på kaker. Håper det smaker 😀sjokodessertnam3

 Liker du kombinasjonen sjokolade og peanøtt? Så denne moussen god ut? 🙂Takk for at du leser bloggen min! <3