Pepperkaker – Diett- og allergivennlig

Hei! Jeg bobler over av julestemning!! Magen min har også fått med seg at det er jul og i dag står pepperkaker på menyen. De er laget med mandelmel, er uten egg, gluten og hvitt sukker. De kan lett lages vegansk. Husk: Pepperkakebaking is all about the fun! Kos deg med deig, pynt og spising. La kreativiteten blomstre! La deg inspirere av bodybuilder-pepperkakemannen og Northug. 😉

Bilde lånt hos eatcake.exblog.jp
Til pepperkakene trener du:

 • 330-350g mandelmel*
 • 2,5 dl yaconsirup eller melasse (gir mørkere farge og best resultat)
 • 1/4 cup lønnesirup
 • 3 ss smør/margarin
 • 1 ss fullfett kokosmelk evt fløte eller annen tykk melk
 • 1 ½ ts agar agar
 • 1/2 ts bakepulver
 • Krydder: 1/2 ts hver av malt ingefær, kanel, nellik, muskat, salt og 1 klype pepper

Bilde lånt hos eatcake.exblog.jp

Noe du mangler? Bytteliste:

 • mandelmel: Kan erstattes med kikertmel +1/4 tsp agar powder, eller finmalte nøtter eller frø+ 1/4 tsp agar powder. *Med mindre du går på diett feks paelo eller lavkarbo kan du fint bytte ut 20g av melet med stivelse.
 • agar agar kan du bytte ut med 1 ss gelatin(animalsk),2 ss linfrømel eller chiamel(tilsettes det våte for å svelle) evt 1 ss psyllium husk.

Slik lager du pepperkakene:

 1. Forvarm ovnen til 250. Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
 2. Kok opp melasse eller annen sirup. Tilsett lønnesirup, smør og kokosmelk. Rør inn og ta av platen.
 3. Hell de tørre ingrediensene i det våte og bland med en tresleiv.  Bruk mer mandelmel om deigen blir for klissette. Bilde lånt hos eatcake.exblog.jp
 4. Dekk bollene med plast og sett deigen i kjøleskapet. Avkjøl.
 5. Rull ut deigen mellom to lag med bakepapir eller folie.
 6. Stikk ut deigen med pepperkakeformer. Legg på bakepapirkledd stekeplate. Begynner deigen å bli svett kan du avkjøle den.
 7. Stek i 10 min. Avkjøl helt (gjerne 30 min) før du pynter med glasur,nonstop og pynt.

  Bilde lånt hos eatcake.exblog.jp

Ønsker deg en fortsatt fin kveld og en nydelig start på uka. Stor suss fra Liller :*

Q: Bruker du å papperkakebake i jula? Hvordan liker du din pepperkake pyntet?

Melfritt naturlig Paleo nøttebrød

Godt brød kommer i mange former og i dag skal du få oppskriften på et mettende nøttefrøbrød! Brødet tar liten plass både i matpakken og i magen, men det metter veldig godt. Brødet er kompakt da oppskriften ikke inneholder gjær eller bakepulver. Brødet inneholder heller ikke raffinert sukker, mel,  gluten eller melkeprodukter.

n2Brødet har en rik deilig nøttesmak. er full av sunne fettsyrer, litt karbohydrater, vegansk og animalsk proteinkilder gir et bredt spekter av aminosyrer(protein). Du får også en haug med fiber, vitaminer og mineraler. Ingen tomme kalorier her i gården! Perfekt å bruke til alle dagens måltider da det gir langvarig stabil energi og metthetsfølelse.

n4

Nøttebrød

 • 3 dl Mandler
 • 3 dl Solsikkefrø
 • 1 ss Psyllium husk (ekstra fiber og bindemiddel,valgfritt)
 • 0,7-0,8 dl valgfri olje, feks kokosolje
 • 3 egg
 • 1 moden banan, finmost
 • 1,5 ss honning eller agave sirup (valgfritt)
 • Klype salt
 • Valgfritt: Litt kanel, kardemomme eller essens

n1

Du kan helt sikkert bruke andre typer nøtter og frø. Bløtlegg gjerne og tørk lett.

Slik lager du brødet: Bland alle ingrediensene i en food prosessor. Du velger selv om du vil ha det grovhakket eller finmalt. Smør en brødform eller dekk med bakepapir. Hell røren over.

n3

Stek i 45 minutter på 175 grader. Avkjøl.

Brødet smaker kjempegodt til både salt og søtt pålegg. Jeg anbefaler ost og syltetøy – gjerne sammen! 😉 Ønsker deg en fin kommende uke!n5    Q: Har du smakt nøttebrød før? Prøvd å lage? 🙂 Så det godt ut?Takk for at leser bloggen!

Paelo kokosis med vaniljefrø

Hei hei! Koselig at flere av dere hadde lyst å være med å vinne to Iherb pakker fulle av valgfrie godsaker. Du kan være med å delta helt til natt til 1. Oktober. Bare klikk her. 🙂

Her i Nord har vi har vi en fantastisk høst akkurat nå med 18-19 grader, blå himmel og sol. Ikke verst til å være midt i September. Må bare nyte det mens man kan! Har du fint vær der du er?

Jeg byttet ut frokostpannekakene mine med brødmat idag. Forandring fryder! 😉 Frokosten idag ble skiver av pariseloff med litt marmelade, avokado og mayones, skinke og hjemmelaget cottage cheese som jeg lagde i går. Oppskriften finner du her. Merk at jeg klemte min CC godt sammen. For mer “matporno” kan du følge meg på instagram: @lovelylillermatpakke

I dag tenkte jeg at jeg skulle friste dere med en is med helt naturlige ingredienser. Isen er uten melk og kunstig søtning. Den er veldig god, kremete med ekte vaniljefrø. Like god til helg som til hverdagsdessert.

Kokosis med vaniljefrø

2 dl kokosmelk
2 dl kokoskrem*
2 egg
Frø av 1 vaniljestang
3 ss lønnesirup eller tilsvarende søtning

*La en boks fullfett kokosmelk stå i kjøleskapet til den skiller seg i et tykt kokosfett/masse lag på toppen og vann i bunnen. Ta den tykke massen ut. Dette er kokoskrem. Vannet skal ikke brukes her, men du kan bruke det til feks smooties.

kokosis

Bland kokosfløte og kokosmelk i en bolle over vannbad. Skrap frø ut av vaniljestangen og tilsett kokosmelken. Varm opp,men ikke kok.
Pisk sammen eggene med lønnesirup i en annen bolle. Pisk i kokosmelk bollen mens du heller eggeblandingen i en stråle(du kan alternativt gjøre dette i en blender.)

Du skal få en kremlignende myk væske. Avkjøl bollen til romtemperatur i kaldt vann. Rør underveis. Nå skal blandingen minne om vaniljesaus.
Tilsett blandingen i en ismaskin eller en passende form. Blandingen fryses i ismaskin i ca 20 minutter eller frys i fryseren. Om du fryser isen i fryseren er det lurt å røre litt underveis for å forhindre iskrystaller. 😉

Nyt den deilige isen som den er, med bær eller annet godt. Ønsker deg en kjempe god helg! *suss* 😀

Q: Så det godt ut? Hva er din favorittfrokost?Takk for at leser bloggen!