Enkel glutenfri dessertpannekake med kun 5 ingredienser og mange serverings forslag!

Hei hei! I dag skal du få oppskriften på en glutenfri crepe lagd med kun 5 ingredienser! Pannekakene er uten nøtter og gluten, og lages lett melkefri.

Pannekaken kan brukes til alle måltider, som en søt wraps eller lompe. Under får du mange gode tips på hva du kan fylle de med.

Enkel GF søt pannekake – Du trenger:

1 egg
1 dl valgfri melk (feks mandel- eller rismelk)
40g søtt hvitt rismel
10g tapioca mel
Søtningsmiddel etter ønske (oversikt over alternativer til hvitt sukker her)
Valgfritt: en klype salt, kanel, kardemomme, kakao(for sjokoladepanekaker), vanilje- eller mandelessens, steviadråper med smak

Pisk sammen egg og melk. Bland det tørre for seg og tilsett det så til det våte. Om ønskelig kan du tilsette litt salt, pepper eller andreeller andre “søte” krydder som kanel eller kardemomme. Lager du sjokopannekaker kan du tilsette litt kakao.

Smelt litt smør/fett i en panne og stek pannekaker. Jeg fikk 4 pannekaker i en stekepanne på 23 cm i diameter.

Server pannekakene med ønsket fyll. Forslag til gode fyll:

 • smør og sukrin, eller bare sukrin alene
 • nøttesmør
 • alle typer moste bær eler syltetøy
 • sukkerfritt sjokoladepålegg
 • banan i skiver
 • annen frukt i skiver, som kiwi, gjerne sammen med rømme eller kesam
 • kanelsnurrfyll: blandet smør, sukrin og kanel
 • rester av pisket krem eller vaniljekrem
 • propud
 • kesam eller rømme(feks melkefri) blandet med med søtning og kakao
 • Server dem som dem er med “sunnere” pannekakesirup og kuleis
 • kesam med smak, gjerne med sivede jordbær til
 • brunost, eller smør og brunost
 • nugatti
 • hakket sjokolade
 • manuka honning (info) eller lønnesirup (info)
 • cottage cheese og syltetøy
 • Tips: smør smaksatt kesam, pisket krem eller lignende mellom pannekakene og “lim dem sammen” skjær så i to, deretter “limer” du disse sammen med mer fyll. Gjenta prosessen til du får en pannekake-kake! Topp med frukt.

Håper det smaker og at du fikk noen nye påleggstips! 😀

Smakfull klementin marmelade – uten hvitt sukker

Jeg går ut i fra at det ikke kun er min familie som hamstrer klementiner til jul, og som kanskje har flere klementiner igjen selv om vi har bikket Januar. I dag skal du få oppskriften på klementin marmelade. Marmelade er litt tykkere enn syltetøy i konsistensen, og lages gjerne av sitrus og noen ganger finner du også sitrus skallet i marmeladen. Denne klementin marmeladen kan lages sukkerfri, vegansk eller paleo ved å velge passende type søtning.
mandarinmarmelade1

Klementin marmelade
Du trenger:
1. 500g Klementiner
2. Ca 1 kg søtning: Kokossukker, sukrin gold, sukrin eller lignende
3. Ekstra smak: revet klementin,lime- eller sitronskall, litt sitronjuice, vanilje eller kanel
4. Ca 1,5 dl vann

Slik lager du marmeladen:

Vask klementinene og kok dem i 30 min til 1 time i vann. Hell av ca 1,5 liter av kokevannet og ta vare påd et.
Skjær klementinene i to og klem ut juicen. Ta ut evt steiner, og skjer så opp skall og kjøtt i små biter eller strimler. Du kan evt bruke en food prosessor, men det kan gi et litt for finmost resultat. Jeg synes det er lekkert med strimler av skall i en marmelade. Skallet vil gi mer smak, men kan også gi litt bitterhet til marmeladen. Ønsker du en veldig fin marmelade kan du kjøre klemetinkjøtt og skall i en blender, om du vil ha biter lar du dem bare være. Du kan også mose kun kjøttet og tilsette biter av skallet.

Kok opp klementinene og skall i vann under omrøring i ett par minutter under omrøring. Tilsett søtt og ekstra smak om du vil ha det. Jeg tilsetter saften av 1/2 sitron. Kokossukker, honning og xylitol vil karamellisere litt, og det foretrekkes til marmeladen, men du kan godt bruke sukrin om ønskelig. Smak til om du trenger mer søtt. Småkok uten lokk i 1/2-1 time, eller til du har fått en ganske tykk marmelade. Etter hvert som det kokes vil marmeladen bli fastere og da må du røre oftere slik at den ikke brennes. Synes du marmeladen blir for tykk kan den tynnes med litt frisk juice. Avkjøl i 15 minutter før du heller marmeladen over i sterile glass.

Marmeladen er nydelig pålegg på julebrød, brød, rundstykker, boller og vafler. Prøv den også til desserter som sjokoladekake eller iskrem. Håper det smaker 🙂Dessert med klementin marmelade med skall, søtet med sukrin

Har dere klementiner i hus? Fikk du lyst å prøve deg på marmeladen?

Sjokolademoussen som gjemmer 3 typer frukt

Hei hei! I dag skal du få oppskriften på atter en sunn sjokolade mousse. Jeg har postet oppskrifter på raw food sjokolademousse med avokado i hovedrollen flere ganger tidligere. Dagens variant inneholder, i tillegg til avokado, både banan og appelsin juice. Sjokolademoussen er en flott måte å få i både barn og voksne ekstra antioksidanter, vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer. Sjokolademoussen er naturlig uten egg og kan lages uten sukker og melk.sjokolademavokado7

Sjokolademousse med appelsin, banan og avokado

1,5 dl kokosmelk, vikingmelk, valgfri fløte eller yoghurt
40g kakao
juice av 1 appelsin
2 modne bananer
1 moden avokado
40g agave sirup/lønnesirup eller 80g sukrin/sukrinmelis
1/4 ts xhanthan gum

Xhanthan gum gir en tykkere konsistens. Bruker du ikke dette vil moussen bli mer som vaniljesaus i konsistensen. Du kan lese om Xhanthan gum her. Du kan alternativt prøve guar gum.

Slik lager du sjokolademoussen:

Del avokadoen og ta ut steinen.sjokolademavokado4

Klem ut juicen av en appelsin og hell den over avokadoen i en food prosessor. Du kan alternativt bruke en blender.

sjokolademavokado5Skjer 1 1/2 banan i skiver og legg det i food prossessoren.

 

sjokolademavokado1

Ha så i kakao og agave, eller annen søtning.sjokolademavokado2

La maskinen gå og bland godt til en smidig masse. Tilsett kokosmelk, vikingmelk, valgfri fløte eller yoghurt, og xhanthan gum mens maskinen går. Blandingen vil tykne og bli fluffy etter hvert.sjokolademavokado3
Hell sjokolade moussen over i passende serverings glass og oppbevar i kjøleskap. Skjær den halve bananen du har til overs på langs, og så de to halvdelene i to langs midten. Pynt glassene med bananen før servering. Annen flott pynt å bruke er jordbær. Spis med skje.
sjokolademavokado

Håper det smaker! 😀 Så det spennende ut? 🙂Takk for at du leser bloggen min! <3

Honning glasert laks med mandelflak

God Mandag og ny uke! Håper dere alle hadde en knallfin 17.Mai feiring i går! Jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften på en veldig enkel og god lakserett som jeg hadde med meg til 17.Mai frokosten.

Oppskriften er, som overskriften sier, honning glasert laks med mandelflak. Retten er uten egg, melk og gluten. Det som er så kjekt er at den er god, så lett å lage, samt at den kan spises både varm og kald. Jeg foretrekker den kald. Laksen tar, eksklusiv steketid, noen få minutter å lage. Kjekt når du har det travelt. 🙂

Honning glasert laks med mandelflak

Du trenger:

Et stort stykke beinfri laks, helst fersk
Honning
Salt, jeg bruker rosa himalayasalt
Mandelflak

Mengden tilpasses størrelsen på laksen.01-IMG_0630

Sett ovnen på 200 grader. Legg laksen på et stykke folie som er stort nok til å dekke den. Salt på laksen godt og ta på honning. Du kan bruke vanlig fast honning eller flytende honning. Bruker du fast honning er det viktig å la denne rom tempereres slik at den er enklere å fordele. Jeg brukte flytende blomsterhonning som bare trykkes ut av flasken. Det sunneste er kanskje å bruke manuka honning, som du kan lese om her.02-IMG_0631
Dryss over mandelflak. Mandelflak kjøpes i butikken. Får du ikke tak i det kan du skolde mandler og grovhakke dem. Mandelflak gir finest resultat. 04-IMG_0633Strø over mer litt salt. Om ønskelig kan du rive over litt sitronskall fra økologisk sitron for ekstra smak.

03-IMG_0632
Brett folien over laksen og brett sammen sidene rundt slik at du får en tett pakke. Legg på en stekeplate og stek pakken i misten av ovnen. Steketiden varierer med tykkelsen på fisken. Jeg vil si at du kan sjekke fisken etter 20 minutter. Fisken er ferdig når kjøttet på den tykkeste delen på laksen deler seg i flak. Pakk opp laksen og server, eller la den avkjøle inni pakken før du oppbevarer den i kjøleskapet. Laksen holder seg fint i 3-4 dager.
05-IMG_0644
Laksen serveres med stronbåter eller sitronskiver. Du kan strø over ekstra mandelflak om du ønsker det. Retten er kjekk å ha med på spleiselag, da det er en rett store og små liker, og mange dietter(feks lavkarbo og paleo) tolererer.

Jeg synes honning glasert laks med mandelflak passer til både frokost, lunch og middag. Det er bare å variere tilbehøret. . Laksen er nydelig med potet, feks bakt potet eller potet salat. Kald er den god til brød, pasta og salat.

Her er det flotte frokostbordet fra i går. Laksen til venstre ble oppspist, så jeg tar det som et godt tegn. 😉07-IMG_0650Så det godt ut? Smakt honning/mandler på laks før? 🙂Takk for at du leser bloggen min! <3

Hjemmelaget snickerspålegg uten sukker

Hei hei! I går lagde jeg et nydelig sjokolade pålegg med peanøttsmør. Pålegget er vegansk og uten sukker. Det er rikt på proteiner, antioksidanter, kalium, fiber og fettsyrer. Smaken minner litt om snickers! Perfekt som pålegg på brød og pannekaker, i grøten eller blendet med valgfri melk for instant sjokolademelk. Smelter du det litt kan det brukes over is og andre desserter.smør2 Det hele startet med at jeg hadde bestilt meg en krukke med pålegg fra Iherb. Det er et økologisk hasselnøtt og sjokolade pålegg ala nugatti. Pålegget smakte nydelig det, men innehlder kanskje litt mye sukker om man skal spise mye av det på en gang til et hverdags pålegg å være. Smaken minner om Nugatti eller Nutella, men kanskje ikke fult så søt. Pluss for at den er økologisk.
fc9a6e87 Jeg fikk lyst til å lage et lignende pålegg, bare med mindre sukker og i en vegansk utgave. Jeg har laget sjokoladepålegg tusen ganger, så det burde ikke være noe problem 😉
Siden jeg ikke hadde verken hasselnøtter eller hasselnøttesmør i hus, brukte jeg peanøttsmør som base. Om du liker sjokoladepålegg, peanøtter, snickers og slikt faller nok dette også i smak.

Snickersnugatti – Du trenger

250g peanøttsmør*
70g sjokoladebiter**
1 ss kakao
1,5 ts agave sirup eller lignende
1 ts kokosolje
1/4 ts vanilje ekstrakt
en klype salt

Bland sammen peanøttsmør, agave, salt, vanilje i en food prosessor, eller for hand. Smelt kokosolje og sjokoladen i vannbad og blend sammen med det andre. Hell pålegget over på en glasskrukke og det er klart til bruk.smør

* Du kan naturligvis variere oppskriften ved å bruker andre nøttesmør enn av peanøtter. Ved å bruke for eksempel hasselnøttsmør får du hjemmelaget sunn nugatti. 😉 For øyeblikket er peanøttvarianten min favoritt. Om du vil kan du strø litt hakkede peanøtter over pålegget, eller røre det inn. **Vil du ha et vegansk, melkefritt pålegg, bruker du selvfølgelig melkefri/vegansk sjokolade.

Prøv snickerspålegget på ristet brød. En smaksopplevelse 😀 Pålegget kan oppbevares i kjøleskap eller på kjøkkenbenken. Det vil være hardere i konsistensen om det står i kjøleskapet og vil smelte i møte med varm mat.smør3

Håper det smaker! 🙂 Ønsker deg en fortsatt fin dag!Takk for at du leser bloggen min! <3