Glutenfri og vegetarisk tacopannekake

Hei hopp! God ny uke og “Meatfri Monday”! I dag kan jeg inspirere dere med en vegetarisk og glutenfri tacopannekake. Perfekt til lunch, en lettere middag eller sunn kvelds.

Tacopannekake Til 2-3 porsjoner trenger du:

Til pannekaker/lefsene:
150g brunrismel
2 dl valgfri melk (jeg har brukt soyamelk)
1 egg
1 klype salt, evt andre krydder

Fyllet:

sopp
1-3 hvitløksfedd
salt og pepper
tacosaus eller salsa
revet ost
1/2 avokado
tabasco eller lignende saus

Tips: Mer proteiner? Tilsett litt stekte bønner eller tofu

Slik lager du tacopannekaken:
Skjær opp hvitløken og soppen i tynne skiver. Stek i olje, smør eller kokosfett med salt og pepper. Har du andre gode krydder, feks tacokrydder kan du bruke litt av det. Hell fyllet over i en skål. Skjær avokadoen i to, deretter i skiver.

Lag pannekakerøre ved å blande sammen alle ingrediensene i en bolle og røre til en klumpfri røre. Hell røre i stekepannen og fordel den tynt utover.

Sett på et lokk i ca 30 sekunder. Snu når overflaten tørker og stek ferdig på begge sider.

Ta på salsa, ost, sopp og avokado i pannekaken og tilsett tabasco eller sriracha saus.

Sett på lokket og vent til osten smelter (30-60 sek). Når osten er smeltet bretter du den over og den er klar til servering! Spis som den er eller med en klatt kesam eller rømme. 😀 Håper det smaker! 🙂

Nydelige proteinpannekaker – Uten sukker og gluten

Hei alle sammen! Håper dere har det bra! Jeg starter gjerne dagen med sunne og gode fullkornspannkaker som er glutenfrie, sukkerfrie, proteinpakkede, og ekstremt enkle å lage. Om du bruker å spise havregrøt med proteinpulver, et innblandet egg (ja, noen gjør det!) eller cottage cheese bør du absolutt bytte til disse pannekakene. Jeg synes i alle fall at pannekaker er mye bedre enn havregrøt. 😉 Det er jo stort sett de samme ingrediensene, og forandring fryder!
proteinannekaker2

Deilige pannekaker til 1 person – gir 2-3 pannekaker

40g havregryn
115g cottage cheese, uansett type
1 stort egg, evt 3-4 eggehviter
1/2 ts vanilje ekstrakt eller 1/4 ts vanilje essens
1 klype salt
Søtning etter smak
et dryss kanel eller kardemomme
Valgfritt: 1-2 ss proteinpulver

proteinannekaker5

Tips: Både smak og konsistens kan lett endres slik at man ikke går lei, men kan lage dem dag etter dag. Smaken kan varieres ved å tilsette kanel, kardemomme, et ekstra egg, vanilje- eller mandel essens, hakkede nøtter, revet kokos, rosiner, bær eller sjokolade. Jeg går ut ifra at de med cøliaki vet at de må bruke glutenfrie havregryn. 😉

Det er to måter å lage disse på: Om du ønsker en grovere, rustikk konsistens, blander du alt sammen i en stor bolle med en gaffel. For en jevnere røre og et “finere” resultat, kjør alt i en blender eller food prosessor. Jeg foretrekker en fin konsistens.
proteinannekaker3

Røren skal være litt tykk. Tilsett mer cotttage cheese eller egg for å tynne den ut, eller litt havregryn for å tykne den. Hell røre i en smurt medium varm stekepanne. Bruk slikkepotten om nødvendig for å jevne ut røren til ca 2,5 cm tykke pannekaker.
proteinannekaker4
Når pannekakene begynner å få bobler på oversiden kan du snu dem og steke dem gylden.proteinannekaker1

Server pannekakene varme, med ditt favoritt-tilbehør.

proteinannekaker
Prøv for eksempel walden farms sirup, syltetøy, yoghurt eller honning og hakkede nøtter. Håper det smaker 🙂
proteinannekaker7

Ha en fortsatt vidunderlig dag! <3

Glutenfrie veganske pannekaker med jordbær-protein krem

Hei hei! God ny Mandag alle sammen! Håper dere har hadd en fin helg og er klar for en ny uke!

I dag skal du få oppskriften på noen enkle pannekaker. Pannekakene er glutenfrie, uten egg, nøtter og melk. På pannekakene er en enkel og god jordbærprotein krem. Disse passer perfekt til Meatfree Monday, enten det er til frokost, lunch, middag, dessert eller kvelds.mmmmpannekakeGluten- og eggfrie pannekaker – 3 store eller flere små

2,4 dl rismel*
2 ss maizenna
1 ts sukrin
1/2 ts salt
1/4 ts kardemomme
1,2 dl valgfri melk
0,5-0,6 dl vann

*Har du ikke rismel kan du prøve havremel (blend havregryn i blender som vist her) eller bokhvetemel eller pannekakemiks. Jeg tror maizenna kan byttes med potetmel eller tapioca.

Bland sammen alt det tørre. Tilsett valfri melk og 0,5 dl vann. Tilsett litt mer vann om nødvendig for å oppnå rett konsistens på røren. Varm opp en stekepanne med litt fett, feks kokosolje. Hell røre over i stekepannen og fordel ved å tilte stekepannen. Stek, snu og stek ferdig på den andre siden. Gjenta med resten av røren.

Jordbær proteinkrem

Piskbar fløte, eller yoghurt eller smøreost
Proteinpulver med jordbærsmak
ferske eller frosne jordbær
søtning etter smak

Bland/pisk opp fløte, yoghurt eller smøreost med protein pulver med jordbærsmak, og søt til etter smak. Om ønskelig kan du krakke noen jordbær og tilsette disse. Jeg anbefaler å bruke et proteinpulver du selv synes smaker godt.

Tips: Casein (kasein) er veldig fin å bruke konsistensmessig, og whey(myse) er også en favoritt. Ulike proteinpulver kan du lese om her. Lyst på sjokoladekrem? -Sløyf jordbærene, tilsett sjokoladeprotein og gjerne hakket sjokolade. 🙂

Veganer/melkefri jordbærkrem? Du kan bruke veganske alternativer som piskbar soya- eller havrefløte, soyayoghurt eller vegansk smøreost om du ønsker det, og da også vegansk protein pulver. Om du ikke har eller vil bruke proteinpulver, moser du ferske jordbær med en gaffel og blander det med pisket krem, yoghurt eller smøreost, og sukrin melis eller annen søtning.

Smør jordbærkremen over pannekakene og pynt med skiver av friske jordbær. Hakkede pistasjenøtter er himmelsk tilbehør. Håper det smaker 🙂Takk for at du leser bloggen min! <3

Pannekakepakke uten sukker, gluten, melk og egg.

Hei hei! Vell vell, hva har vi her? Jo det skal jeg si deg! Idag kan jeg friste deg med is, bær og frukt innpakket i pannekake! Pannekakepakken er en fantastisk flott dessert som man kan servere til både barn og voksne. Alt du trenger er pannekaker, is og litt fantasi. baktalaskaUnder får du linker til allergivennlig is, samt oppskriften på pannekaker.

  • Oppskrift på hjemmelaget melkefri finner du her.
  • Enkel hverdagsis med èn ingrediens + 17 variasjoner her!

Glutenfrie veganske løvtynne pannekaker

Om du har en ferdig glutenfri melblanding eller pannekakemiks kan du sikkert bytte ut stivelse og mel med dette.

Sikt sammen maisstivelse, potetstivelse, sorghum mel, salt,søtt og egg erstatter. Rør inn melk, vann/melk og olivenolje. Rør sammen til alt er godt blandet. Her kommer hemmeligheten: Sett pannekakerøren i kjøleskapet i noen timer, helst over natten. De blir 100% bedre, mer gyldenbrun og mindre hullete i konsistensen enn om du steker dem med det samme.

Varm opp en stekepanne på medium varme. Smør den så ofte som det trengs mellom slagene. Hell i underkant av 1 dl(en øse) i pannen mens du tilter den rundt slik at røren blir jevnt fordelt i et rundt tynt lag. Øvelse gjør mester.

Stek til pannekaken er gylden på den ene siden før du snur den. Det tar ca 1 min. Kanten vil krølle seg litt opp så du får stekespaden under. Vær forsiktig og ta det med ro slik at du ikke ødelegger den løvtynne pannekaken. Her er tålmodighet en dyd. Snu og stek på den andre siden i 40-60 sek. Repeter med resten av røren. Fyll med det du liker og rull sammen. Serveres nystekte eller avkjølte.

bakt alaska 2

For innpakkede pannekaker, bruk gjerne avkjølte eller lune pannekaker slik at ikke isen smelter med en gang. Har du spist pannekaker til middag eller kvelds dagen før er dette en flott måte å bruke rester på. Legg iskrem, ønskede bær eller frukt i midten av pannekaken. Pakk igjen og legg med åpningen ned på et fat. Tips: Du kan legge litt syltetøy eller vaniljesaus på fatet før du legger ned pannekakepakken. Sikt over melis eller kakao. Vel bekomme! 😀

Q: Har du spist pannekakepakker før? Så det godt ut? 🙂Takk for at leser bloggen!