Enkel og god melkesjokolade fudge med kun 2 ingredienser!

Lekker påskesgodt lager du enkelt selv. Det er trivelig å lage, og ikke minst servere “hjemmelaget” melkesjokolade fudge. Den lages med kun 2 ingredienser, og tilsettes smak eter ønske. Oppskriften på hvit sjokoladefudge  og FOX finner du her.Melkesjokoladefudge:

150g melkesjokolade
0,75 dl fløte
1 ts likør eller rom (for voksne)
litt stevia etter smak
Kakao til pynt

Slik lager du påske fudgen:
Hakk sjokoladen i små biter. Varm opp fløten, men ikke kok den. Husk å rør. Rett før fløten når kokepunktet tilsetter du sjokoladen. Smelt den mens du rører. Tilsett rom eller likør og bland inn. Du kan alternativt tilsette litt vanilje, mynte eller appelsin olje. Om du ønsker en søtere sjokolade, tilsett litt søtning, feks steviadråper.

Dekk to små firkantige med bakepapir og hell sjokolademassen oppi. Fordel utover med en skje eller slikkepott. Avkjøl i kjøleskapet i minst to timer.

Ta opp bakepapiret og snu fudgen ut på en plate eller et nytt bakepapir. Skjær av kantene og kutt opp sjokoladen i passelige biter.

Hver gang du skjærer, tørk av kniven på kjøkkenrull før neste omgang. Fudgen er litt klebrig. Jeg anbefaler å varme kniven for å få finere stykker. Kant-avskjæret kan rulles til kuler. Det enkleste er å legge 1/3 av avskjæret i plastfolie og presse det til en kule. jeg fikk 12 ruter fudge + 3 kuler av avskjæret.

Hell kakao i en bolle og vend påskefudgen slik at kantene dekkes. Du kan evt sikte kakaoen over. Har du lakrispulver og elsker lakris kan du bruke det.

Sett fudgen på et serveringsfat og nyt! Håper det smaker! 🙂

Fortsatt god påske! <3

Sunn glutenfri påskekonfekt trukket i sjokolade

Hei hei! 😀 La meg friste deg med luksuskonfekt nå i påska! Disse herlighetene består av en glutenfri kaffekjeks, glasert med smeltet sjokolade og pyntet med grønn te, kakao, melis og hakkede nøtter. De ser skikkelig luksuriøse ut,men er ikke så veldig vanskelige å få til. Under får du instruksjoner og steg-for-steg bilder du kan følge.

Konfekten er glutenfrie, sukkerfrie, uten egg, og kan lages vegansk og uten melk. De er et MYE sunnere alternativ til din vanlige påskekonfekt! Spis dem opp selv, eller gi i gave. Her får du oppskriften:

Til 29 kjeks trenger du:

70 g smør/margarin,gjerne usaltet
40 g erythritol eller annen strøsøtt
2 ss vann eller valgfri melk/fløte (jeg bruker soyabasert)
1 ss pulverkaffe*
1 1/2 ss olje (feks kokosolje)
90g rismel
90g maisstivelse (kan byttes ut med tapioca/potetstivelse)
1 klype xanthangum (valgfritt)

*pulverkaffe kan byttes ut med proteinpulver for proteinkonfekt, eller andre gode supermatpulver.

Smelt smør. Pisk smør og søtt sammen, sett til side. Bland vann/melk med pulverkaffe eller annet pulver. Tilsett oljen til kaffen,sett til side. Sikt sammen mel og stivelse og evt xanthangum i en bolle. Bland sammen smørblandingen, kaffen og melblandingen. Kna godt sammen. Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter.

Ta ut deigen å rull kuler med deig (ca 10g) med hendene. Fukt gjerne hendene i olje, så klistrer ikke deigen. Sett på smurt eller bakepapirkledd stekeplate.Stek  i forvarmet ovn på 180 grader i 20 minutter. La kjeksene avkjøles, mens du lager sjokoladetrekket. Du trenger:

100g valgfri sjokolade, her er en vegansk/allergivennlig
50 g fløte (feks ris eller soya)
1 ts lime, juice, konjak eller sprit (valgfritt, for (voksen) smak. Wooho!)
Valgfritt: Noen dråper med smaksdråper (for smak)

Hakk opp sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med fløten, på ca 50 grader. 40-ish for dere som bruker og ønsker å holde evt raw sjokkis rå.

Når sjokoladeblandingen har smeltet kan du smaksette den etter ønske. Husk, å smak 😉 Tips: Når du skal dekorere er det greit å ha en liten slagplan, ellers kan det fort bli søl. bestem deg for hva du skal pynte med og ha dette klart før du begynner med å dyppe småkakene i sjokoladetrekk. dette er fint å finne frem nå mens sjokoladen smelter.

Det er nå morroa starter, min favoritt del, nemlig dekorasjon og pynt!  Først skal sjokoladetrekket på. Dypp “eggene” i sjokoladen topp ned om du ønsker sjokolade bare på toppen. Bad dem i sjokolade om du ønsker sjokolade på bunnen også og fisk dem opp med en skje eller gaffel.

Overfor de klare småkakene på en rist. Nå skal de dyppes i godsaker! Vend “eggene” i matcha pulver, kakao, mandel terninger, og (sukkerfri)melis. Her kan du også bruke gode proteinpulver. Bruk fingrene eller en pølseklype eller lignende slik at du slipper kliss på fingrene.

Vend småkakene en etter en i Matcha

..Kakao, eller en blanding av kakao+chilli, eller kakao+pulverkaffe..

..hakkede skåldede mandler..,eller frø.., feks hampfrø,

..eller annet godt som melis, proteinpulver, supermatpulver, kakestrø osv.

Sett konfekten i kjøleskapet for å sette seg. Legg “eggene”, eller trøflene i konfektpapir og pakk inn i esker eller gavepapir om du ønsker å gi noen bort i gave.

Sjokoladetrekte småkaker med et hint av kaffe, pyntet med godsaker. Deilig påskekos med andre ord. Nam nam

Håper du ble inspirert og fristet! Ønsker deg en kjempe god påske! Nyt helligdagene, hverandre, god mat og drikke og naturen. Klem Fra Liller. <3

Q: Så de gode ut? Hva skal du lage til påske?