Slik lager du glutenfri og kornfri potetpizza

Hei hei! I dag skal du få en ny kreativ oppskrift; potetpizza med pizzasaus og ost. Dette er en perfekt rett å lage om du har rester eller om du er på hytta. Det er veldig enkelt, og veldig godt. La deg inspirere!

Potetpizza – Du trenger:
200 g ferdiglaget pizzafyll
50 g revet ost
2 store poteter
1-2 ss olivenolje

Skjær opp potetene med en ostehøvel eller i tynne skiver med en kniv. Endene kan skjæres opp, legges på sidene og stekes som potetbåter eller lignende.

Arranger potetene i mønster, rund som en pizza. Begynn nederst og ytterst og bygg deg rundt og innover.Strø over godt med olivenolje. Ha på litt salt og evt krydder.

Stek i forvarmet ovn på 220 grader i 10 minutter.

Ha på pizzasaus. Dette kan være kjøttsaus med stekt kjøttdeig og krydder/pizzafyllpose, skinke eller et vegetarisk eller vegansk alternativ med løk i tomatsaus. Det viktigste er at det ikke er rennende og at det er godt.

Oppskrift på smakfull pizzasaus:
400g kjøttdeig(eller bønner/kjøtt erstatting), 1 løk, 1 hvitløksfedd, 1/2 gulrot, 1/2 dl rødvin, 1 buljong, 1 liten boks tomatpuree, 1 ss olivenolje, 3 ss ketchup, 1 ss Worcester saus, 1 ts soyasaus, popkorn krydder og litt salt og pepper. Stek løk og gulrot i små biter, stek kjøtt, tilsett ulike smaker, bland alt sammen og strø over popkornkrydderet.
Jeg bruker disse popkorn krydderne med tørket cheddar. Jeg bruker det så og si daglig. Det er nydelig på alt fra popkorn til pasta.

Tilbake til potetpizzaen! Legg sausen på midten av potetpizzabunnen. Jeg strør over kantene av potetene fra tidligere. Ha revet ost på toppen.

Stek igjen i 5 minutter på 220 grader.

Server som den er, med salsa eller rømmedressing. Håper det smaker!

 🙂 Så det godt ut? 🙂

Glutenfri Dessertpizza med proteinrik vaniljekrem og nydelige toppings

Hei hei! Til Valentines kan du diske opp med en lekker dessertpizza!
Dette er en søt “pizza” laget på en fiberrik bunn med havregryn og litt handler. Bunnen er smurt med en svært proteinrik vaniljekrem og oppå der ulike toppings!
Pizzaen inneholder både proteiner, karbohydrater, fett, fiber, vitaminer og ikke minst smak! Desertpizzaen lages lett glutenfri, nøttefri eller vegansk ved å tilpasse ingrediensene litt.

☆Dessertpizza☆

Pizzabunn til dessertpizza:

90g havremel
30g mandelmel eller kokosmel
1 ss sukrin
1 ss bakepulver
3 ss olivenolje eller kokosolje
1/2-1 dl vann
1 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1 klype salt

Tips: Du kan lage ditt eget havremel ved å blende hele havregryn i en blender. Har du cøliaki kan du bruke glutenfrie havregryn. Tåler du ike nøtter kan du bytte mandelmel med kokosmel, solsikkefrømel, sesammel eller annet mel.

Lag bunnen: Forvarm ovnen til ca 190 grader. Legg bakepapir på en stekeplate. Bland alle de ingrediensene i en stor bolle. Tilsett så det våte og kna til en deig. Tilsett mer enn 1/2 dl vann om deigen e tørr, og mer havremel om den er for våt. Med melete hender, fordel deigen på bakepapiret til en sirkel. Forstek i ca 10 minutter(varierer med tykkelsen på bunnen din). La bunnen avkjøle mens du lager til “pizzasausen” og fyllet:

Pizzasaus = “vaniljeproteinkrem”:

250g kremost
2 scoops vaniljeprotein
ca 5 ss valgfri melk
noen dråper vanilje essens
Stevia eller sukrin etter smak
Noen dråper gul konditorfarge (for farge,kan sløyfes)

Pisk kremosten med vaniljeprotein. Spe med melk til kremet konsistens. Smak til med vanilje og søtt etter smak.

Tips: Jeg bruker dette proteinpulveret som inneholder både myse og kasein. De ulike proteinpulverne kan du lese om i proteinguiden her. Vaniljeproteinkremen kan lages vegansk/melkefri ved å bruke vegansk alternativ til kremost og et godt vegansk vaniljeprotein laget av erter, soya eller ris. Du kan lage en sjokoladekrem ved å bruke kakao/ sjokoladeprotein i stedet for vaniljeprotein. Prøv for eksempel Mocca chocolate eller Choco peanut. Har du ikek proteinpulver kan du blande kremosten med sukrinmelis og vanilje essens eller vanilje ekstrakt, eller bruke sjokoladevarianten freia philadelphia.

Nå er det tid for pizzafyll! Du kan bruke dine favoritter, men frukt og sjokolade er et must spør du meg!

Fyll:
8-10 marshmallows (vegansk/GF her)
1/3 sjokoladeplate
30g kremost, cottage cheese eller kesam
Frukt (jordbær, blåbær, kiwi ol.)

Brekk opp sjokoladeplaten og skjær opp frukten. Fordel vaniljesausen på pizzabunnen. Fordel marshmallows, sjokoladebiter og klatter av kremost på pizzaen.

Stek på 200 grader i ca 8-10 min, eller til sjokoladen og marshmalloen har smeltet. Tips: Det kan være lurt å legge marshmalowen mer mot midten av dessertpizzaen slik at den ikke renner av på bakeapiret når den smelter 😉

Sikt over sukrin melis før servering. Dessertpizzaen kan spises både varm og kald, som den er eller med en kule is.

Håper det smaker 🙂 Ønsker dere alle en fortreffelig dag. <3

KjøttbollePizza

Hei og god dag alle sammen! Siste dagen i September faktisk! I dag kan jeg, som overskriften røper,  friste med det beste fra to verdener: kjøttboller og pizza. kjøttbollepizza

Det er egentlig bare en litt morsom vri på den vanlige pizzaen som faller i smak hos folk i alle aldre. Anbefaler å servere pizzaen med dressing, eller kanskje litt brunsaus? 😉 Get it? Cuz its kjøttboller…

Pizzabunn:

300g mel*
2 dl lunkent vann
1 ss oliven olje
1 ss valgfri melk eller fløte
5g tørrgjær
1 ts salt

*Ønsker du glutenfri pizza bruker du en glutenfri fin melblanding. Jeg kan anbefale denne til pizzabunn.

Slik lager du bunnen:

Bland sammen alle ingrediensene til bunnen. Hev i 30-60 minutter. I mellomtiden kan du lage kjøttbolle-deigen(oppskrift her) og pizzasaus.

Pizzasaus kan enkelt lages ved å steke løk og gjerne litt vårløk i litt oliven olje. Tilsett tomat purè og litt hakkede tomater, og småkok til sausen reduseres. Smak til med salt, pepper og evt bassilikum/oreano. Lag kjøttboller etter oppskriften.

Klapp ut pizzadeigen på en bakepapirkledd stekeplate. Ha på saus og ønsket fyll. For min del ble det kjøttboller, sopp i skiver og tomater i skiver. Legg kjøttboller av kjøttbolle deigen og tomatskiver annen hver, og legg skiver av sopp i mellom. Sopp kan lett byttes ut med skiver av squash, potet eller søtpotet.kjøttbollepizza3Hell over litt oliven olje om ønskelig, og krydder etter smak. Stek på 230 grader i 30 minutter.kjøttbollepizza6

Når kjøttbollene er ferdig stekt hadde jeg på revet ost og grillet den i ett par minutter til osten var smeltet.kjøttbollepizza

Server! 😉 Håper det smaker!

SÅ det godt ut? Har du smakt kjøttbollepizza før?

Glutenfri amerikansk pizzabunn

Yeeeeeeey, its Fredag bitches! Faktisk “Black Friday” som visstnok er et salg fenomen i USA. Det ser ut som at nettbutikkene her i Norge har tatt konseptet inn i varmen. Bra for oss I guess. Alle liker jo salg. 🙂 Jeg har ingen store planer nå i helga, i stor kontrast til forrige helg. Denne helga blir det sofa, god mat, tv serier og kjæreste.

I dag skal du få oppskriften på hjemmelaget glutenfri pizza. Jepp, pizza må man ha! Min pizza er laget på en glutenfri bunn med godt fyll og rikelig med ost.

gfpizza

Glutenfri pizzabunn:

– 300 g glutenfri melblanding (den jeg har brukt er beregnet til lyst brød)
– 200g rismel (kan være 50% bokhvetemel)
– 1 ss næringsgjær (valgfritt)
– 20g fersk gjær
– 1/2 dl olje
– 15-20g salt
– 4 dl valgfri melk (kan være 50% vann)
– 1 ts lønnesirup eller honning (jeg bruker manuka honning)

Slik lager du pizzaen:

Forvarm ovnen til 200 grader. Løs opp gjæren i litt varm melk og la det stå. Hell melet i en stor bolle, og hell oppi oljen, lønnesirup/honning og salt. Tilsett gjærblandingen. Bland godt sammen. Du kan godt bruke hendene. Tilsett resten av melken. Hev.

Hell deigen ut på et bakepapir. legg et annet bakepapir over og strekk/flat ut med hendene. Hvil i 20-30 minutter. Ta på fyll. Jeg bruker tomatsaus, sopp, grønne oliven, løk, ost og oregano.

gfpizza2

Stek pizzaen i 15-20 minutter. gfpizza1

Ta da – hjemmelaget Fredags pizza. Bunnen er tykk, american style. Kantene er litt sprø og deigen er luftig og velsmakende. Fyllet er naturligvis det som gjør pizzaen, men nå har du i alle fall en god bunn oppskrift du kan bruke til helgepizzaen.

God fredag folkens! 😀 Hva liker du å ha på pizzaen din?Be G(O)OD

Enkel lavkarbo pizza uten mel og nøtter

Hei hei! 😀 I dag skal du få oppskriften på en lettlaget pizzabunn. Denne er helt uten mel,nøtter og gjær. Jeeej, endelig noe for dere nøtteallergikere.

Bunnen er lavkarbo og proteinrik, men best av alt er at den bare har 3 ingredienser. En kjekk og kjapp bunn å lage om man får akutt lyst på hverdagspizza.tofupizza4

Lavkarbo pizza uten mel og nøtter aka tofupizza
1 egg*
125g tofu (hard/”firm”)
1 ts bakepulver, evt natron

*Jeg har ikke prøvd å lage denne uten egg, men du kan prøve å erstatte egget med No-egg, ener-G eggerstatter eller linfrø”egg” tilsvarende 1-2 egg.

Slik lager du pizzaen:
Bland eller blend alle ingrediensene til en jevn løs deig. Jeg anbefaler en food prosessor. Fordel deigen utover en bakepapirkledd stekeplate med en slikkepott. Strø over med urter , urtesalt eller krydder etter ønske for mer smak. tofupizza1Forvarm ovnen til ca 180 grader. Forstek bunnen i 10 til 15 minutter, eller til den begynner å bli gylden. Hold et øye med den.tofupizza

Når bunnen er forstekt tar du på fyllet og putter den tilbake i ovnen. Stek til osten smelter og pizzaen ser ferdig ut. 5-6 min på 230 grader bør gjøre susen.

Du kan bruke alle slags fyll. Her har jeg brukt tomatsaus, skinke, løk,tørkede urter, ost og ruccola.tofupizza4

Oppskriften er nok til 1 porsjonspizza. Håper det smaker 😀Takk for at du leser bloggen min! <3