Slik lager du glutenfri og kornfri potetpizza

Hei hei! I dag skal du få en ny kreativ oppskrift; potetpizza med pizzasaus og ost. Dette er en perfekt rett å lage om du har rester eller om du er på hytta. Det er veldig enkelt, og veldig godt. La deg inspirere!

Potetpizza – Du trenger:
200 g ferdiglaget pizzafyll
50 g revet ost
2 store poteter
1-2 ss olivenolje

Skjær opp potetene med en ostehøvel eller i tynne skiver med en kniv. Endene kan skjæres opp, legges på sidene og stekes som potetbåter eller lignende.

Arranger potetene i mønster, rund som en pizza. Begynn nederst og ytterst og bygg deg rundt og innover.Strø over godt med olivenolje. Ha på litt salt og evt krydder.

Stek i forvarmet ovn på 220 grader i 10 minutter.

Ha på pizzasaus. Dette kan være kjøttsaus med stekt kjøttdeig og krydder/pizzafyllpose, skinke eller et vegetarisk eller vegansk alternativ med løk i tomatsaus. Det viktigste er at det ikke er rennende og at det er godt.

Oppskrift på smakfull pizzasaus:
400g kjøttdeig(eller bønner/kjøtt erstatting), 1 løk, 1 hvitløksfedd, 1/2 gulrot, 1/2 dl rødvin, 1 buljong, 1 liten boks tomatpuree, 1 ss olivenolje, 3 ss ketchup, 1 ss Worcester saus, 1 ts soyasaus, popkorn krydder og litt salt og pepper. Stek løk og gulrot i små biter, stek kjøtt, tilsett ulike smaker, bland alt sammen og strø over popkornkrydderet.
Jeg bruker disse popkorn krydderne med tørket cheddar. Jeg bruker det så og si daglig. Det er nydelig på alt fra popkorn til pasta.

Tilbake til potetpizzaen! Legg sausen på midten av potetpizzabunnen. Jeg strør over kantene av potetene fra tidligere. Ha revet ost på toppen.

Stek igjen i 5 minutter på 220 grader.

Server som den er, med salsa eller rømmedressing. Håper det smaker!

 🙂 Så det godt ut? 🙂

Slik lager du pommes noisettes

Hei hopp! Riktig god dag! 🙂

Har du smakt pommes noisettes før? Det kan jeg virkelig skrive under på at jeg har. Jeg var nemlig hekta på det i mine “yngre dager” og kunne spise det dagen lang.

Hva er egentlig pommes noisettes? Det er som pommes frites, bare i kuleform. Det er latterlig godt og ikke minst veldig dekorativt tilbehør til alle slags retter. Allergivennlig er det også da poteten er lavallergen. Når man lager dem selv unngår man en rekke tilsettningstoffer, konserveringsmiddel og fyllestoffer, så noisettene blir både bedre og sunnere når du lager dem selv.Pommes noisettes er veldig lekkert på tallerkenen. Jeg lager en slags luksusvariant der potetene moses og dekkes med røre før de friteres. Du kan lage pommes nosettes på en annen måte ved å bruke en melonskjerer å lage kuler av rå poteter og steke dem ,men metoden jeg bruker gir lagt mindre svinn og er dermed mer økonomisk. Bruker du melonskjere-metoden kan du ta vare på avskjæret å bruke det til feks potetmos en annen dag.

Den måten jeg lager potetkulene på gjør at resultatet blir luftig i konsistensen og jeg garanterer deg at de er mye bedre enn de du kan lage med melonskjæreren.

Slik lager du pommes nosettes, potetkuler

Kok skrelte poteter i saltet vann i ca 15-20 minutter. Hell av vannet og la overflødig eske fordampe av potetene. Mos potetene til en jevn mos uten klumper. Jeg anbefaler å ikke bruke elektriske redskap til dette.

Rull potetmosen til ca kirsebær eller valnøttstore baller med hendene. Dekk ballene med plast slik at de ikke tørker ut. Vend ballene i valgfritt mel, deretter over i en usøtet pannekakerøre eller tempurarøre. Jeg liker å bruke en trepinne/tannpirker for å gjøre dette slik at jeg ikke blir så klissete på fingrene. Oppskrift på lavkarbo og glutenfri tempurarøre finner du her(sløyf krydder og søtt).

Stek potetkulene i olje på ca 180 grader til de er gyldenbrune.

Det er viktig at oljen ikke er for varm. Husk at oljetemperaturen vil senkes jo flere baller du har oppi på en gang og da vil det naturligvis ta litt lenger å steke dem. Dette er en erfaringsak. Det viktigste er bare å følge med på hva du gjør slik at de ikke blir for godt stekt.

Tips: Livredd fritert mat eller på slankern? Du kan prøve å legge kulene på en bakepapirkledd stekeplate og steke dem fettfri i ovnen. Jeg vil tippe ca 225 °C i 20-30 minutter. Ta ut/vend de når de er gyldne. Jeg har ikke prøvd dette selv,men det bør i teorien virke.

Legg de ferdigstekte potetkulene på kjøkkenpapir for å trekke av overflødig fett.

Da var det bare å nyte dine hjemmelagde pommes noisettes. Like god alene som til tilbehør. Snadder både voksne og barn kan la seg imponere av! Jeg elsker at jeg bare kan “klemme” potetkulen sammen med tunga mot ganen i munnen. Silkemyk. NAM! 🙂

Håper du ble inspirert nå! Når man lager hjemmelaget slipper man en hel liste med konserveringsmiddel og tilsettingstoffer, og det smaker MYE bedre! 🙂

Q: Har du smakt slike potetkuler før? Fristet det?