Verdens beste luftige ostehorn med kesam

Hei hei! I dags skal du få oppskriften på muligens verdens beste ostehorn. En litt uvanlig oppskrift til denne bloggen å være da de inneholder hveteprotein. Så, for en gangs skyld kommer en oppskrift som du ikke kan spise om du har cøliaki.

Hornene er sykt gode, og inneholder proteiner fra både ost, eggehvite og kesam. Hornene er nydelige nystekt, men kan nytes i kalde i dagene etterpå. Spis dem som de er, til frokost, lunch og kvelds med pålegg, eller som tilbehør supper, salater og gryteretter.

Luftige ostehorn med kesam

Dette er en stor oppskrift på ca 50 emner, men du kan lage horn, piroger og rundstykker. Oppskriften kan halveres.

Du trenger:

2 kg hvetemel
5 eggehviter
2 dl solsikkeolje
500g kesam
5 dl melk
2 ss salt
1 pakke fersk gjær eller 21 g tørrgjær
15g bakepulver

Eggevask/pensling:
5 eggeplommer
litt olje til hendene

Fyll (valgfritt):

Din favoritt ost i passelig mengde

Tips til ost:  Jeg har brukt revet ost som gir en deilig smeltet ost-følelse til disse hornene. Jeg synes synnøve gulost er kjempegod, men du bruker bare din favoritt. Du kan også bruke fetaost, som gir en nydelig salt og kremet smak. Den smuldrer du bare med fingrene eller me en gaffel. Du kan også bruke ricotta, som gjær fyllet mer kremet.

Annet fyll: Har du rester av kjøttpålegg, kyllingkjøtt, tacokjøtt, gryterett osv. kan du selvfølgelig bruke det som fyll! Gode grønnsaker gjør seg også. Prøv for eksempel paprika, spinat eller litt tomat sammen med osten. Her setter bare fantasien og smaksløkene grenser.

Slik lager du oste hornene:

1. Ta ut alle ingrediensene slik at de blir romtempererte. Rør ut gjæren i litt oppvarmet melk. Temperaturen på melken bør ligge på mellom 30-38°C. Tilsett en klype kokossukker, sukker eller litt honning for å gi gjæren litt ekstra mat. Gjærcellene lever av karbohydrater/sukker. Sukkerfri søtning om feks sukrin vil ikke mate gjæren. La gjæren godgjøre seg i 5-10 minutter.
Tørrgjær blandes rett i de tørre ingrediensene før væsken tilsettes.

2. Bland sammen alle de våte ingrediensene; eggehviter, olje, kesam, melk og gjærblandingen.
Bland det våte med det tørre ( mel, salt, bakepulver og evt tørrgjær). Kna GODT.
Siden det er hveteprotein i denne deigen er det viktig å kna. Ta det som en treningsøkt eller bruk kjøkkenmaskin. Synes du deigen er litt tørr kan du tilsette mineralvann, er den litt våt kan du tilsette mer mel.

3. Hev på et lunt sted i ca 1 time eller til deigen dobles i størrelse. I mellomtiden kan du rive ost.

4. Del i emner, evt kna til en bolle på størrelse med en golfball. Hvil på benken i 10-15 minutter.

5. Ta olje eller smeltet smør på hendene. Nå kan du lage boller, horn eller poger.

a. Trekk og klapp ut deigen med hendene ut til en avlang pizzabunn, ta på revet ost i midten/mot den ene halvdelen, fold over deigen og press/klyp folden på plass med fingrene som en innbakt pizza, eller med en gaffel som en pirog. Bruk gjerne litt sammenpisket eggeplommer som lim i kanten.  I verste fall åpner lommen seg, men det gjør ingen verdens ting.

b. Lag en stor trekant av et emne, ha litt fyll ut mot den ene kanten, og rull som et horn.

c. Det aller enkleste er bare klappe ut en sirkel, legge fyll i midten og pakke det inn med fingrene som en sekk. Legg så folden under bollen mot stekebrettet. Jeg har gjort begge deler. Pensle på toppen med sammenpiskede eggeplommer. Strø over litt revet ost, eller frø om ønskelig. Her kan du bruke sesamfrø, valmuefrø, linfrø eller andre frø.  Jeg bruker lyse sesamfrø og sort cumin.

6. Stek i forvarmet oven på ca 180 grader, gjerne varmluft, i ca 25-30 minutter eller til baksten er gylden på toppen.

Ostehornene kan fryses, og kan med fordel oppbevares i kjøleskap og varmes opp før servering. Mitt beste tips: Kalde horn sjæres i to med brødkniv og smøres med godt med smør.Ta på ost i skiver, evt skinke. Pakk inn og ha med deg til lunch. Enda bedre; varm i mikroen, ha på litt salt og dressing. Smaker ny-de-lig! Håper det smaker! Ønsker deg en strålende dag! <3

Proteinhavregrøt med gresskar

Hei og riktig god Mandag! Er du klar til å ta fatt på en ny høstuke? Jeg må først og fremst takke dere som har vært så tøff og åpen om deres erfaring med kaloritelling. Supert at dere skal prøve å slutte. Dere kan alle klare det, bare stå på og ikke gi dere. <3

Idag skal du få oppskriften på en nydelig energigivende og mettende havregrøt variant!

Som overskriften røper inneholder grøten gresskar. Grøten inneholder omtrent like mye protein som karbohydrater, og relativt lite fett. Vil du ha mer fett, vitaminer og mineraler kan du bytte et et par eggehviter med et helt egg, eller erstatte alle hvitene med 6 egg.
Grøten erperfekt både som frokost og kvelds, eller før/etter trening! Shmaker godt! ^^
proteingrøt med gresskar

Proteinhavregrøt med gresskar
Nok til 1 porsjon, eller 2 små(før/etter trening)

Du trenger:
12 store eggehviter*
150g gresskarmos
80g havregryn
1/2-1 ts kanel
1/2 ts vanilje ekstrakt***
15 stevia dråper

Til servering:
5-10g revet kokos
10-20g mandler eller mandelmel**

*Eggfri eller vegansk grøt? Bytt ut eggehvitene med most silke tofu eller finmost banan.
**Jeg har malt hele mandler i food prosessoren og så ristet dette i en stekepanne, men det er valgfritt.
***Har du ikke vanilje ekstrakt kan du bruke noen dråper vanilje essens, eller bare sløyfe det og bruke steviadråper med vanilje og krem eller vanilje smak i stedet.

Tilsett alle ingrediensene i en blender og bland i et minutt. Hell blandingen over i en kasserolle over lav varme.
Kok opp under konstant omrøring. Etter noen minutter er grøten ganske tykk og har en digg konsistens. Ta grøten av platen og hell over i en bolle. Server med revet kokos og finhakkede mandler. Et smørøye er heller ikke å forakte.

proteingrøt med gresskar2

Så proteingrøten god ut? Har du prøvd gresskar i grøt?Be G(O)OD

Oppskrift på oreo pudding og tips til ulike Oreos

Hei hei! Om du liker Oreo skal du i dag få en ny måte å nyte favorittkjeksen. Alle har jo hørt om Oreokake, men hva med Oreo pudding?

Oppskriften er egentlig ganske fleksibel. Det vil si at du har mange valgmuligheter når det kommer til hvilke ingredienser du velger å bruke. Denne kan for eksempel lages med vanlige oreos, eller ulike oreos varianter om du har spesielle behov. Du kan velge ingredienser som gjør den vegansk, paleo, helt sukkerfri eller glutenfri. Du kan også lage den “helt vanlig” om du ønsker det.oreogele2Her får du tips til ulike Oreos du kan bruke i oppskriften, eller nyte alene for den saks skyld:

 • Oppskrift på hjemmelagde oreos finner du her. De er uten sukker, melk og gluten.
 • Oreos uten peanøtter, gluten og melk/laktose finner du her.
 • Oreos uten kunstige tilsettningstoffer, fargerger og smak her.
 • Økologiske oreos uten herdede oljer og transfett her.
 • Atkins har en cookies and cream bar som er et alternativ til Oreo kjeks for lavkarbere. De finner du her.  Du trenger 3-4 barer til denne oppskriften. Barene skjæres i mindre biter.

Oreo pudding

10 g agar pulver*
7,5 dl vann
150 g sukrin**
2dl kokosmelk
2dl vikingmelk, fløte, gjeitemelk eller vegansk fløte***
80- 100 g oboy, nesquik eller sjokoladeproteinpulver****
137g oreos, del/bryt hver kjeks i 2 eller 4

+ En valgfri form. Min er ca 20 cm form.

Bytteliste: *No agar no problem. Bytt agaren med gelatinpulver. **Hvor søt du ønsker puddingen kommer litt ann på hvor søtt sjokoladeproteinpulver eller oboy du bruker. Bruker du vanlig kakao må du tilsette mer søtt siden kakao er usøtet og litt bitter. Jeg bruker 150g sukrin når jeg bruker Oboy. Det beste rådet jeg kan gi er å smake på det man lager og gradvis tilsette mer søtt om ønskelig. ***Har du ikke dette kan du bruke samme mengde(2dl) fullfett kokosmelk. ****Jeg anbefaler å bruke Oboy, Nesquik eller sjokoladeproteinpulver. Sukkerfri Nesquik finner du her. Jeg synes det blir litt for sterk kakaosmak om man bruker kakao, men du kan bruke det om du ikke har det andre. Du kan evt redusere mengden til feks 50g kakao. Om man bruker proteinpulveret blir jo dette det perfekte ettertreningsmåltidet! Eat your proteinshake! 😉oreogeleSlik lager du Oreo puddingen:

 1. Kok opp vann og rør ut agar pulveret og sukrinen. Du kan selvfølgelig søte med noe tilsvarende om du ønsker det. Tilsett kokosmelk og vikingmelk/fløte.
 2. Del blandingen i to. Rør inn oboy, kakao eller sjokoladeproteinpulver i den ene delen.
 3. Hell halvparten av sjokoladeblaningen i en form og sett det en kort stund i kjøleskap eller fryser til laget setter seg litt slik at den får en hinne på toppen. Resten holder du varmt på ovnen slik at det ikke setter seg. Det er viktig å helle på neste lag før det første laget har stivnet helt,ellers setter ikke lagene seg fast i hverandre. Blir det krise kan du pirke litt i laget som har stivnet med en gaffel før du heller over neste lag.
 4. Hell forsiktig den hvite blandingen over sjokoladeblandingen så nå har satt seg litt. Strø over oreobiter, og avkjøl.
 5. Hell så resten av sjokoladeblandingen. Sett det hele i kjøleskap så den får stivnet helt. Noen timer, eller helst over natten.
 6. Skjer din ferdige oreo pudding i passende stykker og nyt.

Tips: Du kan trykke ut puddingen med enkle pepperkakeformer for en gøyal vri. Ja, det er lov å leke litt med maten! 😉oreogele4

Håper det smaker! 😀 Ønsker deg en fortsatt fin dag! 🙂Takk for at du leser bloggen min! <3

Enkle lavkarbo rundstykker med variasjonsmuligheter

Hei hei! 🙂 I dag skal du få oppskriften på lavkarbo rundstykker. De inneholder bare 5 ingredienser og er enkle og lage. Nystekte rundstykker på 30 min? Ja takk!

Rundstykkene er korn- og glutenfri. De inneholder eggehvite, men kan gjøres melkefri ved å bruke melkefritt smør. Denne grunnoppskriften kan varieres, du får noen tips lengre ned i innlegget 🙂lk Lavkarbo rundstykker

Til 8 rundstykker trenger du:

 • 190g mandelmel
 • 8 eggehvitter
 • 150g smør, romtemperert
 • 1 1/2 ts bakepulver
 • 1 ts havsalt eller himalayasalt

Forvarm ovnen til 180 grader. Stivpisk eggehvitene. I mellomtiden blander du sammen smør, bakepulver, salt og mandelmel til smuler på størrelse med erter. Tilsett eggehvittene og bland alt godt sammen. Røren skal være fast nok til at den holder formen på stekebrettet. Gjør den ikke det, tilsett litt mer mandelmel. Dekk en stekeplate med bakepapir.  Fordel røren slik at du får ca 8 klatter med røre. lk3Stek i 20 minutter til rundstykkene er lett gylden. Avkjøl på rist. 🙂 Server de nystekte rundstykkene med ditt favoritt pålegg 😀

Tips:

 • Du kan bytte ut litt av mandelmelet med kokosmel eller bokhvetemel
 • Det er forskjell på mandelmel. Noen kommer i pulver med eller uten skall, mens andre er fett resusert. Du kan bruke alle typer mandelmel i denne oppskriften, men ulike mel gir naturligvis ulikt utseende og smak.
 • Eggehviter kan byttes med hele egg. 2 hvitter er ca 1 egg. Hvittene piskes som vanlig, og plommene vendes inn med det øvrige.
 • Om du ikke har tid eller utstyr til å piske hvittene kan dette sløyfes. Bake resultatet blir ikke luftig, men det gir gode “skiver” til pålegg.
 • For søtere rundstykker ala boller, tilsett litt søtt, feks steviadråpe, og 1/2 ts kardemomme eller kanel.
 • Det gjør seg med en klype søtt i røren om man skal ha på salt pålegg.
 • Strø på sesamfrø, valmuefrø eller solsikkefrø før steking.
 • Du kan smaksette oppskriften med urter og krydder som hvitløk eller basillikum.
 • Prøv revet ost i røren, det er knallgodt. Passer perfekt om du skal spise rundstykkene til salat eller suppe.

lk2

Rundstykkene er rike på fiber, fettsyrer og proteiner. Rundstykkene har lav GI, gir god metthetsfølelse og egner seg for diabetikere. Håper det smaker 🙂

Er du glad i nystekte rundstykker? Hva er ditt favoritt pålegg for tiden?

Takk for at leser bloggen!

Sukkerfri proteinkake: Pavlova med sjokkomoccakrem

Hei hei! Velkommen til Mandag og en ny uke! I dag skal jeg friste med en bakt marengs kake med kaffekrem. Pavlova er tradisjonelt bakt med eggehviter som gjør den naturlig rik på proteiner. Utsiden er litt sprø og innsiden myk og luftig. Denne pavlovaen er toppet med kaffe og sjokoladeprotein krem, og pyntet med friske bær. Perfekt om man har lyst på noe godt og kakete, men samtidig lett og ikke for mektig. Denne er flott til hverdags, men kan også brukes i selskap.

Denne kaken er

✔sukkerfri ✔glutenfri ✔lavkarbo ✔diettvennlig ✔relativt kalori- og fettfattig.pv4

Pavlova med sjokkomoccakrem

Marengsbunn

 • 4 eggehviter
 • 200g sukrin
 • 2 ts sitronjuice
 • 1 ss maissenna
 • en klype salt
 • noen dråper vanilje essens

Kaffe krem

 • 2 dl piskbar fløte, eller en boks kesam eller kremost
 • 1 ts instant pulverkaffe
 • 1-2 ss sjokolade proteinpulver, helst casein (kan sløyfes.)**
 • 1-2 ss sukrin, eller etter smak

Fyll: friske jordbær og blåbær

*Veganer eller egg/melke allergi? Sjekk ut den eggfrie marengs oppskriften her. Fløte og kesam kan byttes i vegansk piskbar fløte eller vegansk kremost. **ingen proteinpulver? Bruk 1/2-1 ts kakao for å få sjokolade smak. 🙂 pv2 Slik lager du palova med sjokkomokkakrem

 1. Stivpiske eggehvitene, tilsett sukrin 1 ss om gangen,så litt stevia om du vil ha den søtere, sitronjuice, maisenna og essens mot slutten.
 2. Form marengsen i en sirkel på en bakepapirkledd stekeplate. Det er lurt å lage litt høye kanter og en liten fordypning i midten slik at fyllet holder seg på plass.
 3. Stek i ovnen på 170 grader i ca 30 min. Avkjøl bunnen i ovnen. Ikke åpne ovnsdøren underveis.
 4. Pisk opp fløten til krem med sukrin og pulverkaffe. Bruker du kesam eller kremost piskes den luftig. Det er lurt å røre ut kaffen i litt melk først og så tilsette den til kremen. Du kan også bruke en blanding av fløte og kesam, eller fløte og kremost. Kommer litt ann på om det er til hverdag eller fest 😉 Pisk inn proteinpulveret.
 5. Topp marengsen med krem, gjerne sprøytet med sprøytepose, og dekorer med friske blåbær og norske jordbær.

pv3

Håper det smaker! 😀 Er du glad i hverdagskaker? Liker du pavlova? Ønsker deg en fortsatt fin dag! *sommer suss*Takk for at du leser bloggen min! <3