Verdens enkleste hjemmelagde sukkerfrie sjokolade

Hei hei! I dag skal dere få en kjempe enkel sjokoladeoppskrift med kun 3 ingredienser. Lages lett raw og er vegansk, vegetarisk, glutenfri og uten nøtter. Perfekt for allergikere og sjokoladeelskere.

Enkel sukkerfri sjokkis – Du trenger ca:

100g xylitol
50-60g kakao
10 ss kokosolje, smeltet

Litt info om Xylitol: Xylitol er et naturlig sukkeralkohol søtningsmiddel finnes i fibrene til frukt og grønnsaker som kan forårsake oppblåsthet, diaré og flatulens med stort forbruk. Det sies å være trygt for gravide kvinner, og sies å muligens behandle ørebetennelser, osteoposis, luftveisinfeksjoner, candida, og er det enda hjelper kjempe hulrom. I Finland er nesten alle tyggegummi søtet med xylitol. Xylitol er vegansk. Du får det her. Guide til andre alternativer til hvitt sukker kan du lese her.

Slik lager du sjokoladen:

Bland alle ingrediensene godt. Om sjokolademassen er veldig tykk kan du tilsette 2-3 ss valgfri melk. Hell massen over i ønskede former. Avkjøl i kjøleskapet.

Sjokoladen må oppbevares i kjøleskapet på grunn av kokosoljen som blir myk/flytende i romtemperatur. Ta sjokoladen ut rett fø du skal spise den. Ønsker du en sjokolade som kan oppbevares i romtemperatur kan du bytte kokosolje med kakaosmør.

Håper det smaker ;D

Rå sukkerfri sjokolade med kremet mandelfyll

Hei hei kjære lesere! Koselig at du tar turen innom i dag også! <3 I dag kan jeg friste dere med hjemmelaget rå sjokolade med mykt mandel fyll. Det er en kjempedigg godbit å kose seg med til kveldskosen. Sjokoladen er full av antioksidanter, fiber og fettsyrer. De inneholder også bla vitamin E og kalsium.mandelbuttercup

Sjokolade med mandelfyll

0,6 dl smeltet kokosolje eller kakaofett
3 ss (30g) kakao
1 ts maca eller lucuma eller proteinpulver
1 ss lønnesirup eller lignende
6 ss mandelsmør (eller andre nøttesmør du liker)
Søtning etter smak, feks steviadråper eller sukrin gold
2 ss revet kokos

Slik lager du godbitene:

Bland smeltet kokosolje eller kakaofett, kakao, maca, lucuma eller proteinpulver og lønnesirup. Bruk en spiseskje og øs en spiseskje med sjokoladeblandingen over i bunnen av muffinsformer. Du trenger 6 muffinsformer, gjerne i silikon. Legg de så i fryseren i 10 minutter.mandelbuttercup3

I mellomtiden blander du mandelsmør med litt stevia dråper i ønsket smak. Jeg foretrekker stevia med vanilje og krem.

Ta så ut muffinsformene og legg 1 ss av mandelsmøret i midten av muffinsformene, over sjokoladen som har stivnet. Pass på at du ikke får noe ut på sidene. Ha så på en halv ts revet kokos. mandelbuttercup1

Hell over resten av sjokoladen. Har den stivnet for mye kan du smelte den litt i vannbad. Frys så det hele i minst 10 minutter til. Godbiten er klar til å spises! De holder seg godt i fryseren i 10 dager (ja, sææærlig at de holder så lenge #nomnom). 😉mandelbuttercup2

 Håper det smaker! Ønsker dere alle en kjempefin kveld! <3

 

Raw iskremkake med sjokonøttebunn, vanilje- og jordbæris

God helg alle sammen! 😀 Iskremkake er en favoritt i både barnebursdager og kaffeselskap. Den er nydelig og avkjølende å spise i sommervarmen. Denne iskaken er raw vegansk, uten gluten, hvitt sukker, egg og melk. Iskaken har en sjokolade og nøttebunn, et lag med vanilje is og et lag med jordbæris. En veldig tilfredsstillende iskake som tåles av de fleste.

iskremen

Iskremkake – Nok til 10 – 12 stk

Sjokonøttebunn:
250g malte mandler eller andre nøtter
180g dadler uten stein
60g kakao
2-3 ss kokosolje

Raw iskrem:
480g cashewnøtter, bløtlagt i 3-4 timer
215 g kokosolje, smeltet
2,5 dl lønnesirup, agave, fibersirup(ikke raw) eller lignende
Juice av 1 sitron
2 ss vanilje ekstrakt
1/5 ts salt

+ 400g jordbær til jordbærisen

Valgfri pynt: Kokoskrem, fersk mynte/sitronmelisse, friske bær som blåbær/bringebær/jordbær og evt blåbærsaus, og sukrinmelis.

Slik lager du iskaken:

Forberedelser: Vask de ferske jordbærene, ta av stilken og del i to. Frys i 30 minutter. Du kan alternativt bruke ferdig frosne jordbær.

1. Bland sammen dadler uten stein, mandelmel og kakao til sjokoladesmuler. Tilsett kokosolje og bland godt inn til du får en deig som er smulete, men som kan klemmes sammen. Klem så deigen ned i en springform, silikonform eller paiform på ca 20 cm i diameter. Press undersiden på et glass over deigen for å få bunnen jevn.

2. Hell vannet av cashewnøttene og smelt kokosoljen. Blend alle ingrediensene til vanilje isen i en blender til du får en jevn tykk saus/krem. Del denne i ca 3 like deler. Hell 2/3 av blandingen over bunnen. Frys i 15 minutter.

Tips: Om du ønsker en liten opphøying av vaniljeis i midten setter du 1/3 av vaniljeisen i fryseren i en bolle, og heller 1/3 over bunnen. Kaken fryses i 10 minutter og  fyllet i bollen fryses for seg. Når fyllet på kaken og i bollen har blitt stivere, helles isen i bollen, over midten av iskaken ved hjelp av en slikkepott. Glatt ut slik at du får en jevn opphøyning rundt midten. Frys kaken videre i 10 minutter før du tar på jordbærisen.

3. Blend 1/3 av vaniljeisen med frosne jordbær. Blend veldig godt til en jevn krem. Hell jordbærlaget forsiktig over vanilje laget. Frys kaken i 3 timer, eller over natten.

Ta iskaken ut 15-20 minutter før servering og del med varm/skarp kniv. Server med kokoskrem, bær eller bær saus. Sukrinmelis kan siktes over for en lekker finish. Håper det smaker! 🙂 Ønsker deg en fortsatt fin helg!

Raw energikuler med gojibær

Hei hopp! God ny sommermåned alle sammen! I dag skal du få oppskriften på energikuler laget av masse godsaker! Disse super sunne kulene inneholder bla cashewnøtter, chia og gojibær:

  • Cashewnøtten er lavere i fett enn de fleste nøtter, og 65 prosent av dette fettet er umettede fettsyrer. Av dette er 90 prosent oljesyre, et hjertesunt fett som også finnes i olivenolje. Karbohydratene gir sunn energi til hjernen og muskler. Den inneholder også litt proteiner, mye magnesium, som stimulerer nervene, samt kobber, sink, jern og biotin.
  • Les om de mange helsefordelene til gojibær her.
  • Chiafrø kan du lese om nederst på denne siden.

Kulene er raw, vegansk, vegetariansk, uten egg, melk, gluten og tilsatt sukker. De er fulle av langvarig energi, fiber, karbohydrater, proteiner, fettsyrer. De inneholder til og med egansk Omega-3! Kulene er selvfølgelig gode også! ^^gojienergikuler3

Energikuler med gojibær

50g cashewnøtter
25g chiafrø
25g solsikkefrø
50g revet kokos
40g gojibær
3 dadler uten stein
15g (1 1/2 ss) rosiner
25g (2 ss) kokosolje
10g maca (1 ss) maca
1/2 ts stevia

Til pynt:

10 revet kokos

Fremgangsmpte:

Bløtlegg cashewnøttene og solsikkefrøene i 2-3 timer. Bløtlegg også chiafrøene og gojibærene hver for seg i litt vann. Chiafrøene trenger minst vann, og de vil suge til seg vannet og danne en gelè.gojienergikuler1

Hell av vannet av cashewnøttene og solrikkefrøene. Bland samen cashewnøtter og solsikkefrø i en food prossessor til en jevn masse. Tilsett chiafrøene. Tilsett så gojibær (hell av bløtleggningsvannet), rosiner, dadler klipt i biter, kokos og kokosolje. gojienergikuler4Tilsett maca om du har det. Du kan evt bruke 1 ss proteinpulver eller nøtte/frø/kokosmel. Bland sammen til en jevn masse.gojienergikuler

Del deigen i 10-12 like biter og sett disse på en folie- eller bakepapirkledd plate. Synes du deigen klistrer til hendene kan du ha litt olje i handflatene før du tar opp biter av deigen. Form til kuler. Avkjøl i kjøleskapet så de hardner litt. gojienergikuler5Rull energikulene i revet kokos. Du kan alternativt rulle dem i kakao, sukrin eller proteinpulver.gojienergikuler2

Nyt dine næringsrike energikuler som kos, rndt trening eller på tur. Håper det smaker! 🙂

Sunn sukkerfri sjokonøtt

Hei hei! God Mandag alle sammen! 😀 Har dere hadd en fin helg? Jeg og typen hadde 4 årsdag Lørdagen, og Søndagen var vi ute og spiste middag sammen med svigers. Hyggelig!

Tenkte å starte uka med å gi dere oppskriften på en  gogbit jeg koste meg med i går kveld. Jeg har tidligere laget hvit raw food sjokolade med rosiner og valnøtter. Jeg digger kombinasjonen rosiner og valnøtter, så jeg har nå laget en vanlig sjokolade med disse godbitene. En real fruktnøtt 😉valnøttersjoko21

Sjokoladen er uten melkeprodukter, hvitt sukker, gluten og kunstige stoffer. Sjokoladen er pyntet (og smaksatt) med rosin og valnøtter, som gir fiber, vitaminer, mineraler og omega-3.

Sunn sukkerfri sjokonøtt – Raw sjokolade med valnøtter og rosin

250g kakaosmør
2 dl kakao
0,8 dl lønnesirup eller lignende
50 g valnøtter
40 g rosiner
Noen dråper vanilje ekstrakt eller vanilje essens
salt

Målene er litt på slump, så ta gjerne mer eller mindre søtning, valnøtter og rosiner etter smak.valnøttersjoko2

Slik lager du sjokoladen:

Smelt kakaosmør ved å skrelle biter av smøret med en potetskreller i en bolle. Legg bollen i vannbad på lav temperatur om du vil ha raw sjokolade,eller varmere om du ikke bryr deg. Tilsett kakao, lønnesirup og salt. Smak til med vanilje ekstrakt.

Hell massen i ønsket form. Topp med valnøtter og rosiner. Sjokoladen vil hardne raskt når kakaosmøret går ned til romtemperatur. Oppevar i kjøleskap eller fryser til du skal spise den. Om du lager sjokolade i større former kan du brekke den opp med hendene i mindre biter. ☆valnøttersjoko

Håper det smaker! 😀 Ønsker dere alle en strålende dag! 🙂