Sukkerfri macadamia saus til pannekaker og is

Hei hei! Hva med å lage deg noen deilige pannekaker med macadamia saus i dag?

Macadamia nøtter er regnet som verdens beste nøtter . De har en delikat smørsmak og litt kremet crunchy konsistens. De er en rik kilde til vitamin A, jern, protein, tiamin, riboflavin, niacin, og folater. Nøttene inneholder også moderate mengder sink, kobber, kalsium, fosfor, kalium og magnesium. Macadamia inneholder antioksidanter som polyfenoler, aminosyrer, flavoner og selen.

For å lage denne nydelige frokosten, kveldsen eller desserten, trenger du pannekaker og Macadamia nøttesaus. Du kan kjenne små biter av den nydelige nøtten i en silkemyk saus over de luftige pannekakene.

Jeg har laget pannekaker etter denne oppskriften. I stedet for å lage 2 lagde jeg 4 mindre. Oppskriften på nøttesausen får du her:

Macadamnia nøttesaus til pannekaker og is
125g macadamia nøtter
1 ss smør
2 ss mel
3 dl melk
1,7 dl fløte
3 ss sukrin
en klype salt
1/2 ts vanilje essens eller 2 ts vanilje ekstrakt
3/4 ts sitronjuice

Slik lager du sausen:

1. Mal nøttene til et fint mel i food prosessor eller lignende. Har du ikke utstyr tilgjengelig kan du legge nøtene i en pose og hamre løs med en kjevle. Jo finere konsistens jo bedre.

2. Rist nøttemelet i en tørr stekepanne og varm dem i ca 5 minutter på medium+ varme til det lukter godt. Dette fremmer nøttesmaken.

Sett ned temperaturen litt og tilsett smøret. Rør inn til det smelter. Sikt inn mel litt etter litt og rør det inn i ca 1 min. Hell over melk mens du konstant rører. Tilsett sukrin og vanilje. Kok i ca 5 minutter eller til det har tyknet, mens du konstant rører.

3. Pisk opp fløten til krem. Rør kremen inn i nøttebandingen. Har du ikke mulighet til å vispe opp krem kan du tilsette fløten sammen med melken. Resultatet blir bare en mindre luftig saus. Rør så inn sitronjuice. Ikke kok, bare varm opp. Hell sausen over i en sausskål. Servers varm. Denne sausen er nydelig til iskrem og bananpannekaker.

4. Legg opp 3-4 små pannekaker på et fat. Legg på bananbiter.
Hell macadamia sausen over pannekakene og strø over hakkede macadamnia nøtter og kanskje litt sirup. Håper det smaker!

4 Smaksfremmende Iherb favoritter med info og bruksområder

Hei hei! Riktig god Onsdag! <3 Har du hadd en fin uke så langt? Koselig å høre at de lavkarbo svelene falt i smak hos dere. Noen som har prøvd seg på den hvite raw food sjokkisen også?
Idag skal du få fire gode iherbtips – bokstavelig talt. Jeg skal nemelig tipse om gode tilbehør som fremmer smaken på maten. iherbbHer ser du kokospalme sukker, søt og spicy saus, sennep og tahini. Godsakene er “som vanlig” kjøpt hos Iherb. Alt om Iherb og bestilling kan du lese i den store Iherb guiden. La oss begynne på begynnelsen…

Økologisk kokosnøtt sukker:

 • krystallisert nektar av kokosblomsten
 • urafinert og økologisk
 • lav GI (gir ikke så rask blodsukkerstigning som feks sukker)
 • inneholder 16 aminosyrer
 • inneholder bla magnesium, sink og kalsium
 • vegansk og glutenfritt
 • Brukes i akkurat samme mengdeforhold som sukker

Jeg bruker ofte kokossukker fordi jeg synes det smaker godt og det lar seg karamellisere. Jeg er jo en stor fan av karamellpudding og fritert banan, og de blir liksom ikke det helt samme med feks erythritol(sukrin). Kokosnøtt krystallene smaker litt som brunt sukker, men med et hint av karamell. Siden det ikke er raffinert vil farge, søthetsgrad og smak variere av ulike faktorer som feks alderen på kokostreet, type tre, og når på året og hvor det ble høstet. Det er litt av sjarmen med uraffinerte produkter synes nå jeg, men hvert merke kokos krystaller vil holde samme standard på sine pakker, så prøv gjerne ulike merker. Du får den jeg kjøpte HER. Samme merke har også en med et hint av vanilje som også er veldig god – særlig til grøt og desserter. Du får vaniljevarianten HER. Full oversikt over alle kokosnøttsukker/ kokosnøtt krystaller HER.

Annie chuns søt og spicy saus har vikelig fått bein å gå på her i huset. Jeg liker det søte og typen det spicy – så dette er et godt kompromiss. Smaken har en slags grillsmak/røkt undertone som jeg liker. Anbefaler deg som liker å utforske nye smaker å prøve. Nei takk til kjedelig smaksløs og tørr mat!

Denne sausen er:

 • Uten MSG
 • 100% naturlig
 • ingen konserveringsmiddel

Bruksområder:

 • Den er perfekt i asiatiske retter eller wok, man kan i bunn og grunn brukes til alt.
 • Prøv feks rømme eller kesam med noen ss av sausen. Det blir en kjempegod dip på 1-2-3.
 • Den kan også brukes alene som dip til reker eller tempura.
 • Vi har også brukt den til marinade og grillsaus med suksess.

 

Sennep:  Økologisk brun sennep laget av økologiske sennepsfrø, økologisk eplecider eddik, vann og havsalt. Ingen andre konserveringsmiddel. Pluss for at den ikke inneholder sukker. Smaken er veldig god, selv for  meg som “i utgangspunktet” ikke er noen sennep entusiast. Sennepsfrø inneholder mange antioksidanter og inneholder bla omega-3, kalsium og magnesium.

Sennep brukes som smakstilsetning, enten alene eller sammen med andre smakstilsetninger. Her får du noen tips til bruksområder:

 • Brødskiva: Litt sennep kan gjøre underverker for en vanlig brødskive med ost,skinke eller postei. Den kan også brukes i stedet for smør eller majones.
 • Middagen: Sennep passer til kjøtt og fisk, sepesielt til svine- eller kalvestek. Kan brukes til å piffe opp kasseroller som fiskegrateng.
 • Salat dressing: Lag vinaigrette ved å piske sammen 1 del eddik med 1 del sennep og så vispe inn 3 deler  valgfri olje.
 • Saus: Gi smak til sausen ved å tilsette 1 ts til 1 ss sennep i en vanlig brun saus. kok opp og server.
 • Pølsefest: pølser og hamburgere liker sennep. Kombiner med ketchup.

Sennepen får du HER. Se andre typer sennep og sennepsfrø HER.

Sist ut er sesam tahinien: 

Hva er Sesam tahini? Jo Tahini er et “nøttesmør”, eller rettere sagt frøsmør. Det er nemlig laget av sesamfrø. Tahini brukes mye i kikertdippen hummus. Hummus oppskrift finner du HER.

 • Tahinien kan brukes i både søte og salte retter.
 • er uten melkeprodukter, gluten og GMO
 • Inneholder mineralene lecithin, magnesium, kalium og jern.
 • Tahini er en av de beste veganske kildene til kalsium.
 • Inneholder også mye vitamin E og vitaminene B1, B2, B3, B5 og B15. Inneholder 20% protein, noe som er mer enn de fleste nøtter.
 • Bruk tahinien i dressinger, guacamole, hummus, godiskuler eller smooties.
 • Tahini finner du HER. Jeg anbefaler denne som er økologisk. De har bla en sort Tahini av sorte sesamfrø her.

Har du prøvd noen av disse smaksbombene før? Hva bruker du det til? 😀Takk for at leser bloggen!