Bør du velge en naturlig selvbruner? Tips + før/etter bilder

Jeg liker å være brun om sommeren, og blir egentlig ganske raskt brun om jeg soler meg. Den nordnorske sommeren har ikke vart mange dagene her i nordnorge i år, men farge har jeg. Jeg tyr til en naturlig selvbruner om jeg har lyst på litt ekstra farge.

Hvorfor velge en naturlig selvbruner?

Det man smører på huden av kremer kan trekkes inn i kroppen. Som kremer, inneholder mange selvbrunere parabener, oxybenzone og syntetiske dufter. Disse kjemikaliene har alle blitt knyttet til hormonforandringer og kreft. I Danmark har det blitt forbudt med produkter med parabener for barn under tre år. Oxybenzone er et en hormonforstyrrende kjemikalie som lett absorberes av huden. Det er også koblet til utviklings- og reproduksjonsproblemer.Det er ikke alle selvbrunere som inneholder det, men mange solkremer gjør. Jeg har tipset om naturlige solkremer her.

Jeg sier ikke at du trenger å bli hysterisk, men jeg synes det er viktig at alle underviser seg selv om ulike ingredienser og coctail effekt.  DHA som du kan lese litt mer om nedenfor trenger forresten ikke inn under det øverste laget av huden,men andre ingredienser kan gjøre det. Kanskje er det er best å unngå dem i produktene du bruker på huden din?

Jeg tenker som så, at om det finnes bedre alternativer som ikke bruker disse kjemiske ingrediensene, hvorfor ikke bare velge det?

 • Fordeler ved å velge naturlige produkter kan du lese om her
 • 8 gode  tips for å starte med naturlige produkter kan du lese om her.

                                                                ❤

Tilbake til selvbruner-tipset! Jeg bruker Caribbean Solutions, Beach Colours, Natural Self Tanner som du får tak i her. Krukken inneholder 170g selvbruner og koster ca 90 kr. Alt om bestilling fra Iherb kan du lese i den store Iherb guiden.

Denne selvbruneren er:

 • Naturlig og økologisk
 • Uten kunstig farge og parfyme
 • Uten parabener og kjemikalier
 • Allergivennlige ingredienser
 • ingredienser som hindrer huden i å tørke ut
 • Biologisk nedbrytbar (og dermed godkjent for bruk ved korallrev)
 • Ikke testet på dyr (dette er viktig!)

2-IMG_1518

Ingredienser:

 • økologisk aloe blad (aloe barbadensis)
 •  DHA. Hovedingrediensen i selvbruningskremer er DHA eller “Dihydroxyacetone” -en ikke-giftig type sukker som kort sagt reagerer med hudens proteiner for å skape brune eller gyldenbrune forbindelser. DHA  trenger ikke gjennom huden, men setter seg i det øverste laget og gjør deg brun. DHA kan faktisk hindre kroppen i å danne D-vitamin(kilde). The more  you know.. 😉
 • økoloisk shea smør (som du kan lese om her)
 • økologisk squalane olje. Denne oljen finnes i våre egne kropper, og er det blant de vanligste lipidene produsert av menneskelige hudceller. På hudens overflate fungerer den som en barriere, for å beskytte huden mot tap av fuktighet, og beskytte kroppen fra miljøgifter. Oljen er antioksidant-rik, anti-aging, og mye brukt som tilsetning i deodoranter, leppepomade, leppestift, kremer, solbadolje, kosttilskudd og en rekke andre kosmetiske produkter. Fordi det etterligner kroppens eget naturlige kremer, kan det raskt trenge gjennom huden og absorberes raskt.
 • Agurk(cucumis sativus extract)
 • mandarin olje (citrus nobilis peel oil)
 • naturlig vitamin E fra mais
 • essensielle oljer

Virkning og farge:

Selve kremen er hvit på farge og ganske stykk i konsistensen. Kremen holder seg hvit når du smører den på kroppen, så det er enkelt å se hvor du har smurt og ikke smurt. Bruk nok krem til at du får et hvitt lag på hele kroppen. La kremen tørke noen minutter på huden, før du smører den ordentlig inn. Den vil da trekke inn i huden og bli borte.

1-IMG_1517

Før

Fargen kommer etter noen timer og er gylden, ikke orange. Jeg synes ikke den gir noe skolder med mindre det er et område man ikke har smurt eller jevnet ut og dermed fått en “vegg” med farge. Sike skolder kan lett vaskes bort med en våt klut når de oppdages.

Etter

Etter

Jeg synes huden lukter litt “selvbruner”, men er veldig fornøyd med fargen og ikke minst ingrediensene. Jeg får alltid komplementer for fargen når jeg bruker denne så har du lyst på et naturlig selvbrunings alternativ kan jeg anbefale denne.

En annen selvbruner jeg ikke har prøvd selv, men hørt mye bra om er Alba Botanica golden Tan Sunless Tanning Lotion som inneholder grønn te, ginkgo biloba, og aloe vera, er uten parabener, ingen syntetiske farger eller ingredienser, og ikke testet på dyr.

Hele Iherbs utvalg av selvbrunere kan du sjekke ut her.

Bruker du selvbruner? Velger du naturlig eller vurderer du å bytte nå?  😉