Slik lager du årets helsekost trend: Buddah bowl

Hei! Jeg har tidligere skrevet om Acai bowl og hvordan du lager den. I dag skal vi ta en titt på Buddah bowl. “Buddah bowl” er en av årets helsekostholdetrender.

For å kalle en spade en spade, så er dette en bolle med salat. Bollen, eller skålen, er oppkalt etter den åndelige guruen Buddah, men kalles også “Bliss bowl”, “hippie bowl” og “macro bowl”. Salatbollene innlemmer kostholds prinsipper fra kinesisk og japansk medisin. Det inkluderer rå eller stekte grønnsaker, bønner, hele korn, som brun ris eller quinoa, i en smeltedigel av smaker og konsistenser som skal fremme helsen.

Men det er bare fantasien som setter grenser. Du kan fylle din tallerken med nøtter og frø, frukt og bær, kjøtt eller fisk (nei, Buddah var ikke veganer eller vegetarianer), tørket tang, popkorn og potetgull. Mulighetene er uendelige. Jeg spiser ærlig talt lite salater, men det gjør sannelig godt innimellom – særlig når sommeren nærmer seg.

Jeg nekter å spise kjedelig, smaksløs mat. Min salatbolle har alltid smaksatte oljer eller dressinger. Vanligvis serveres Buddah bollen med en pikant saus, men jeg bruker utelukkende Walden farms produkter og oljer. Du får dem bla her.

Slik bygger du din egen Buddah bowl:

 1. Velg en kilde til korn eller stivelse: Hvit ris, brunris, sort ris, quinoa, amaranth, bokhvete, byggryn.
 2. Velg en kilde til mettende grønnsaker/karbohydrater: Kokt eller bakt potet, søtpotet, pastinakk, rødbete ol.
 3. Velg en proteinkilde: tofu, alle typer bønner og erter, egg, fisk, kjøtt eller vegetariske erstattinger. Prøv for eksempel rester av tacokjøtt eller omelett, falafel eller søtpotetburgere.
 4. Velg dine favorittgrønnsaker: spirer, salatgrønnsaker som tomat, paprika, agurk og ulike bladgrønnsaker, brokkoli, blomkål, stekt sopp eller aubergine, squash, gresskar og resten av regnbuen.
 5. Lyst på frukt?: banan, mango, aprikos, fiken, jordbær eller tørkede bær
 6. Tilsett fett: avokado, ulike typer nøtter, frø og oljer. Dette fremmer opptaket av vitaminer og sunne plantestoffer.
 7. Dipp eller saus: velg din favoritt og varier. Det enkleste er ofte det beste: en ferdig saus eller dressing, eller en hjemmelaget slager laget av olivenolje, litt sitronsaft, sukrin, salt og pepper, eller kesam blandet med urter og krydder. Jeg bruker stort sett alltid ferdige dressinger med mye smak.

Håper det smaker og at du ble inspirert! 🙂

Supersunn Sarah bernard konfekt raw food style

Hei hei!  En trofast leser lurte på om jeg kunne tenkt meg å lage en god og sunn oppskrift på Sarah Bernard konfekt nå som det nærmer seg jul. Det var bare et problem. Jeg har verken smakt eller sett en Sarah Bernard konfekt i hele mitt liv.

Mange bruker denne kaken, eller konfekten, hver jul. Min familie har aldri hadd den tradisjonen, så det å lage en oppskrift man ikke aner hva egentlig smaker var litt av en utfordring. Det var bare en ting å gjøre. Dra på bakeriet å kjøpe en.

Den originale Sarah Bernard konfekten har en makronlignende bunn ala kransekake. Over den er en sjokoladekrem og det hele er dekt med et trekk sjokolade. Min variant kunne vell egentlig ikke vært lengre fra originalen enn dette. sara1

Jeg kunne naturligvis laget en sukkerfri klone av den vanlige Sarah Bernarden, men jeg må innrømme at kreativiteten tok litt av. 😉

Min Sarah Bernard-inspirerte julekonfekt kan lages raw, er vegansk, uten hvitt sukker, mel, gluten, egg og melk.Ingrediensene gjør denne super sunn i forhold til originalen. Denne varianten er full av fiber, et spekter fettsyrer, langvarig energi, vitaminer og mineraler.

Bunnen er mørkere på grunn av dadler som søter helt naturlig, men som originalen inneholder den mandler. Sjokolade kremen i originalen er byttet ut med en himmelsk sukkerfri karamell. Ønsker du å gjøre karamellen mer lik originalen kan du tilsette litt kakao til røren. La oss ta en titt på oppskriften:

Supersunn Sarah bernard konfekt raw food style
Bunn:

70g mandler
50g revet kokos
2 ts kakao
1 klype havsalt
8 dader uten stein
1 ss lønnesirup eller agave
1-2 ss valgfri melk (om deigen er for tørr, tilsett 1 ss om gangen)

Mal alle ingrediensene sammen til du får en klistrende deig. Dekk en form med folie og press ned bunnen med fingrene. Avkjøl i kjøleskapet eller fryseren mens du lager karamell laget.

“karamell”laget i midten

175g dadler uten stein
2 ss mandelsmør eller peanøttsmør (jeg har brukt peanøtt)
2 ss kakaosmør, kokos olje eller smøralternativ
4 ss valgfri melk (konsistensen skal være som tykk krem, ikke flytende)
1 klype havsalt

Valgfritt: 1 ts kakao

Blend alle ingrediensene sammen godt til en veldig fin og kremet krem. Smak og juster om du vil ha mer salt. Hell karamellen over bunnen og sett formen i fryseren mens du lager sjokolade laget.

Sjokoladelaget på toppen

Smelt en halv valgfri sjokoladeplate*
2 ss valgfri melk (jeg bruker mandelmelk)
2 ss lønnesirup eller agave
Valgfritt: 1 ss valgfritt nøttesmør for ekstra smak

*Dette kan være hjemmelaget raw sjokkis. Jeg bruker en melkefri. Forslag på ulik sjokolade her.

Smelt sjokoladen i biter over vannbad. Når sjokoladen er smeltet tilsetter du de øvrige ingrediensene. Bland godt. Hell sjokoladen over karamell laget og se til at du får dekt toppen på hele formen. Oppbevar i kjøleskapet. Om du ikke skal spise den samme eller neste dag kan du godt lagre den i fryseren og tine den i kjøleskap.
Før servering tar du godbiten opp av formen ved hjelp av bakepapiret og skjærer ruter. Rutene holder seg godt i kjøleskapet i flere dager.sara2Håper det smaker 😀 Husk: Det INGENTING galt i å kose seg med helt vanlige Sarah Bernard kaker/konfekter nå i jula. Sunt kosthold og dårlig samvittighet hører IKKE sammen. Det er heller ikke “om å gjøre” at alt av godbiter på død og liv må lages sunnere. Når det er sagt er det også gøy å leke seg på kjøkkenet og lage godbiter som BÅDE er sunne og skikkelig gode. Sunnhet er balanse, så streb etter en mellomting. <3 *Suss* fra Liller.

Har du smakt Sarah Bernard før? Så denne konfekten spennende ut?Takk for at du leser bloggen min! <3

Iherb tips: Probar energibarer + 20% rabatt

Hei hei! Hver Onsdagskveld logger jeg inn på Iherb og ser hvilket ukes tilbud de har. Sist Onsdag så jeg at de hadde Probars på 20% rabatt frem til førstkommende Onsdag. Det er kjekt for da kan man handle disse og komme under 200kroners grensa! Rabatten trekkes fra når du har lagt varen i handlekurven. 

Probarene er:

 • naturlige energi/måltidsbarer
 • vegansk
 • Non-GMO
 • økologisk
 • rik på fiber, mettende
 • inneholder protein og omega 3 og 6

Barene er kjempekjekke før trening eller når sulten melder seg og du er på farta. La oss ta en titt på Probarene jeg har kjøpt og spist. For full ingrediensliste og bestilling, klikk på linkene. Om du vil vite mer om Iherb, les den store Iherb guiden.

1. Superfood slamslamProbaren er laget med økologisk acai,grønt hvetegress, alfa alfa og byggress. Baren har en liten ettersmak av forfriskende grønn juice. Siden baren også inneholder tørket frukt og sjokolade passer den fint for folk som ikke liker å drikke grønne juicer eller grønne pulver. slam2Dette er en real supermat bar som er en favoritt hos mange helsebevisste. Gå inn på linken for å se hele ingredienslista. Du får den her: ProBar, Meal Bar, Superfood Slam, 12 Barer (85 g) Per Bar

slam1

2. Orginal baren

Denne baren er laget med orginal oppskrfiten til grunnleggeren av Probar. Her finner du en mengde nøtter og frø, og tørket frukt. Nesten utrolig hvor mye de får stappet i en bar. Du får dermed et vidt spekter plante- og næringstoffer.slamblandSom de andre barene har denne en digg konsistens og smaker godt. Dette er langvarig energi som metter.orgDu får orginalbarebe her: ProBar, The Whole Food Meal, Art’s Original Blend, 12 Barer,  (85 g)hver. org2

Dette var bare to av hele 26 ulike pakker med Probars. Du finner hele utvalget her.

Har du smakt noen Probarer før? Hørtes de spennende ut?Takk for at leser bloggen!

Supermat : Maca

Maca kommer fra Andes fjellene og kalles Peruviansk Ginseng. Roten er næringsrik og inneholder aminosyrer,phytonæringstoffer,karbohydrater,mineraler og fettsyrer.

Tørket maca pulver inneholder 60% karbohydrater, 9% fiber, og i overkant av 10% proteiner. Maca er rik på kalsium, magnesium, fosfor, kalium, svovel og jern. Det inneholder også spormineraler som sink jod, kopper, selen, mangan og silisium, i tillegg til vitamin B1, B2, B12, C og E. Maca inneholder nesten 20 forskjellige aminosyrer, inkludert 7 essensielle. Maca er også en meget god kilde for plantesteroler. Disse sterolene har også en gunstig effekt på muskulaturen og kan anses for å være ett sunt alternativ til steroider.

Maca, som goji bær og ginseng, er ett kraftig adaptogen, det betyr at det kan balansere og stabilisere kroppens systemer. Som ett adaptogen, gir maca energi om kroppen trenger det,hjelper å bygge opp kroppens imunforsvar om dette er svakt og øke utholdenheten.    Maca støtter opp om,balanserer og regulerer hormon nivåene til både menn og kvinner. Det sies at maca kan øke sexlysten og fertiliteten til både kvinner og menn.  hey hey 😉

Jeg tar maca mot cfs,da det også skal hjelpe mot dette.  Roten er også bramot anemi,benskjørhet,mage kreft,stress og angst.  Andre virkninger er økt sår healing,økt blodsirkulasjon,økt mental klarhet og reduksjon i hormonell ubalanse ved overgangsalder. Virkningen kommer etter hvert, ikke  med en gang. Maca virker ikke på spesifikke organ,men litt her og der. Jeg har tatt maca i to dager nå.

Maca passer veldig fint i smoothies, kakao eller kaffe. Jeg bruker maca i pisket krem. Du kan også bruke pulveret i bakst. Smaken er veldig karakteristisk. Det smaker litt brennt  på en måte. Jeg liker smaken(har ikke smakt det alene),men kan nok se for meg at smaken trenger litt tilvenning for de fleste. Det anbefales et inntak av en ss pr dag. Etter en mnd kan man ta en pause,Men det er delte meninger om dette, det er de som bruker mye mer hver dag og det er ikke rapportert om noen form for ubehag ved større forbruk.  Amerikanske studier fant ingen skadevirkninger.

Du får tak i Maca som ulike pulver eller piller. Maca selges ikke i norge,men man kan bestille inntil 3 mnd forbruk til seg selv, og det må være fra et EU land. Jeg bestilte mitt maca pulver HER. Bruker du koden ( JEM146 ) når du bestiller får du 5 dollar i rabatt 🙂