Terte med vaniljekrem, sjokolade ganache og makronbunn – uten gluten, melk, nøtter og sukker

Hei hei! Titter innom for å friste dere med en sunn og god terte med kokosmakron bunn. Perfekt til selskap!

Kokosmakron bunnen er trukket i en deilig sjokolade ganache, og toppet med vaniljekrem. Terten er så pyntet med jordbær og sjokolade. Terten kan lages dagen før servering, og pynten tas på rett før servering.

Terten er uten sukker, gluten, nøtter og melkeprodukter. Den er rik på smak, protein, fiber, antioksidanter, vitaminer og mineraler.

Makron bunn:

120g revet kokos
4-5 eggehviter
1 ss sukrin eller lignende søtning  
¼ ts salt
½ ts vanilje ekstrakt eller litt vanilje essens
½ ts mandel ekstrakt eller ett par dråper mandel essens
Forvarm oven til 150 grader. Bland alle ingrediensene godt. Smør eller spray en terte form godt med fett/olje over bunnen og sidene av formen. Fordel kokosmassen i et jevnt lag. Dekk kantene med folie. Stek midt i oven i ca 30 minutter eller til den begynner å bli lett gylden. Avkjøl i formen, på en rist mens du lager ganache.

 

Sjokolade Ganache:

2,4 dl fullfett kokosmelk
175 g sjokolade av høy kvalitet
1 ts kokosolje
1 ts vanilje ekstrakt
1 ss brandy (kan sløyfes)

Varm opp melken til den er varm, men ikke kokende. Ta av varmen og rør inn hakket sjokolade eller sjokoladebiter. Rør inn vanilje og evt brandy. Rør til en jevn ganache. Smak om du må tilsette mer søtt. Jeg brukte halvparten søt sjokolade og halvparten bitter sjokolade.

Avkjøl sjokoladen litt. Når bunnen har blitt avkjølt til romtemperatur bruker du en slikkepott til å glatte ut sjokoladen. Spar noen ss til pynt. La terten avkjøles før du seter den inn i kjøleskapet for å sette seg. I mens lager du vaniljekremen.

Vaniljekrem:

200g sukrin
1 1/2 ss potetmel ELLER 2 ss mel + 2 ss maisenna
4-5 eggeplommer
3,1 dl valgfri melk (feks kokosmelk, kan være fettredusert)
1 ts vanilje ekstrakt eller noen dråper vanilje essens
Noen dråper vanilje&krem stevia (kan sløyfes)

Pisk sammen sukrin og eggeplommer til det blir lysegult. Tilsett potetstivelsen og pisk opp igjen. Varm melken og tilsett den sakte over i eggblandingen mens pisken går på medium til lav fart til alt er blandet, sett så opp farten på mikseren og bland godt sammen. Hell alt tilbake i kasserollen du brukte til å varme opp melken og varm opp på lav temperatur mens du rører hele tiden mens blandingen tykner. Husk å smak om du vil tilsette mer søtt. Tilsett i så fall for eksempel noen dråper stevia.
Ta av varmen og pisk inn vaniljen. Sil vaniljekremen over i et rent glass eller metallskål. Legg plastfilm rett på overflaten av kremen slik at det ikke dannes snerk. Avkjøl i glasset/skålen.

Når vaniljekremen er avkjølt og sjokoladen over bunnen har satt seg kan du ha vaniljekremen over. Fordelmed slikkepott. Sett i kjøleskapet slik at den hardnes litt. Varm opp sjokoladen du tok vare på. Tilsett gjerne litt fløte eller olje for å gjøre den mer flytende. Bruk en skje til å dandere mønster med sjokoladen på terten. Strø over med litt revet kokos eller revet sjokolade. Avkjøl  terten i kjøleskap til den har satt seg. Del jordbær i to og pynt.

Håper det smaker! Ønsker dere alle en flott 17.Mai feiring!

Hjemmelaget questbar terte – Proteinbar bunn, kremfyll og gelèlokk! :D

Hei hopp! I dag skal du få oppskriften på en veldig ekspirimentriell “Quest bar terte”. Ja, her har kreativiteten tatt overhånd. Det er en liten terte med proteinbar-bunn, kremfyll og gelèlokk! 😀 Rik på fiber, proteiner, sunt fett og lite karbohydrater.
questbarkake3❤ Ingredienser til Quest bar terte: ❤

Proteinbar terte bunn:

50 g fibersirup
10 g nøttesmør
steviadråper med ønsket smak
30 g mandelmel, peanøttmel, kokosmel eller havremel
10 g protein pulver i passende smak

Tips: Tåler du ikke nøtter kan du bytte nøttemelet med kokosmel eller havremel. Nøttesmøret kan byttes med frøsmør. Du kan også prøve mykt vanlig smør eller kokossmør. Ønsker du en lys bunn anbefaler jeg kokosmel, og cashewnøttesmør. Peanøttmel, mandelmel og havremel gir en mer gylden bunn. Det samme gjør mørkere nøttesmør som mandelsmør. Velg proteinpulver som du liker og som passer med det du smaksmessig vil oppnå. Jeg bruker whey vanilje i denne oppskriften, men proteinpulver med andre smaker kan brukes for å lage andre varianter. Vil du lage en vegansk variant brukes vegansk proteinpulver. Jeg bruker stevia med vanije og krem smak, men også her kan du velge og vrake i mange smaker.

Fyllet – krem med sitron:

1 boks fullfett kokosmelk, evt kesam eller kremost
3 ss valgfritt mel eller proteinpulver
2 ss fersk sitronjuice
2 ss sukrin

Gele lokk:

1,5 dl kokende vann
3 gelatinplater
1 dl saft

questbarkake2

❤ Slik lager du terten: ❤

Lag bunnen:

Bland sammen alt det tørre i en bolle. Varm opp fiber sirup i en kasserolle til små bobler dannes, tilsett så nøttesmør og rør ut. Søt med steviadråper. Ta av varmen og tilsett det tørre. Bland sammen med en skje, og kna med hendene når blandingen lar seg forme. Dekk en liten form i bunnen og på sidene. Skjær kantene av med en kniv langs formen, eller form med fingrene. Stivner blandingen kan du klippe av kantene med en ren saks. Bruk en gaffel for å lage trykk rundt sidene. Avkjøl i kjøleskap mens du lager fyllet.

Lag fyllet:
Lag kokoskrem ved å sette kokosmelk boksen i kjøleskapet i minst 24 timer. Ta så ut det harde hvite laget som dannes på toppen. Vannet som er igjen kan spares og brukes i smoothies ved en senere anledning.

Pisk kokosfettet med valgfritt mel eller proteinpulver, sitronjuice og søtning til du får en luftig mousse.
Du får nok fyll til 2 tertebunner.

Om ønskelig kan du erstatte kokoskremen med annen piskbar fløte. Pisk fløten stiv og tilsett de andre ingrediensene. Du kan evt piske opp kesam eller kremost, og tilsette de andre ingrediensene.

Bruk en skje eller kremsprøyte til å ta kremen i proteinbar terte skallet. Avkjøl.

Lag gelè lokket:

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Klem av vannet av platene og legg de i en bolle. Hell over varmt vann og rør til platene smelter. Tilsett konsentrert saft. Avkjøl til blandingen er lunken. Hell forsiktig gelè blandingen over kremen. Avkjøl.
Når geleen er stivnet er terten ferdig.

Nyt så din Quest bar terte! questbarkakeSå det spennende ut? 🙂

Mini terter med sjokoladefyll – Uten gluten, egg, melk og sukker

Hei hei! God helg! I dag kan jeg friste dere med mini terter med nydelig sjokoladefyll. Perfekt til dessert, helgekos eller selskap. Sjokolademoussen kan lages vegansk, uten egg, melk og sukker. Bunnen er også sukkerfri, og den kan lages glutenfri eller lavkarbo.

sjokolademousseminiterte1

Til 6-7 mini terter trenger du:

Bunn:

150g valgfritt mel*
100g usaltet smør eller lignende, romtemperert
50g sukrin, kokossukker eller lignende
1 ts vanilje essens

Sjokoladefyll:

600g silken tofu
400g mørk sjokolade (uten melk om vegansk, feks denne)
375g sukrin melis
2-3 ss valgfri melk
noen dråper vanilje essens

Lag bunnen:
Sikt melet. *Lager du gf bunn, bruk gjerne en egnet gf melblanding. Du kan også lage en lavkarbo variant ved å bruke lavkarbo meltyper. Bland melet med sukrin og romtemperert smør. Ønsker du å lage vegansk terte kan du bruke plantebasert margarin, evt kokos olje. Jeg synes det beste er å bruke rene hender for å blande ingrediensene sakte til en jevn masse. Dekk med plast og avkjøl i kjøleskapet i ca 15 min. Du kan godt ha deigen i kjøleskapet lenger, feks over natten, men den blir veldig hard. I så fall kan du begynne å kna den slik at den myknes.

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør formene og gjerne smul dem med mel,kokoskrystaller eller sukrin. Kjevle oller klapp 1/6 av deigen ut med fingrene til den er ganske tynn, ca 0,3 cm. Legg over formen og press på plass med fingrene. Du kan også bare ta biter av deigen og forme den ned i formen med fingrene, men dette kan gi et mer rustikt resultat. Skjer av deig langs kanten med en kniv. Stek i 13-15 minutterm til bunnene er gyden. Avkjøl.

Lag fyllet:

Smelt sjokoladen i vannbad. Bruk en food prosessor, blender eller stavmikser og mos tofuen. Tilsett sukrin melis, vanilje essens og litt melk til en jevn krem. Hell den smeltede sjokoladen i tofu blandingen og bland inn til en fyldig krem. fyll kremen i formene. Avkjøl i kjøleskapet i minst 30 minutter til en time før servering. sjokolademousseminiterte12

Jeg synes tertene smaker enda bedre når de får stå en dag, så disse kan godt lages dagen før servering. Ta tertene ut av kjøleskapet noen minutter før servering. Pynt etter ønske, feks med bringebær. jordbær, sjokolade eller siktet sukrin melis.

Håper det smaker 😀 Ønsker dere alle en kjempefin helg :*Takk for at du leser bloggen min! <3

Slik lager du nydelig paleo juleterte med pekan og pepperkakefyll

Hei hei! I dag skal jeg vise deg hvordan du kan lage en helt nydelig juleterte, eller pai om du vil, med pekannøtter og en smak av pepperkaker. Den både lukter og smaker himmelsk! Juleterten er paleo, er uten korn, gluten, melk og hvitt sukker. Den gir langvarig energi, et spekter av fettsyrer, vitaminer og mineraler.

pppa3

Til bunnen brukte jeg samme oppskrift som til Paleo paien. Oppskriften finner du HER. Lag pai bunnen etter oppskriften. Du kan helt sikkert bruke andre nøttemel om du vil det, feks nøttemel av pekan nøtter. Prikk bunnen og dekorer kantene ved hjelp av en gaffel.paleopekanpai

 

Bunnen forstekes etter oppskriften.paleopekanpai1

La bunnen avkjøles mens du lager fyllet.

Oppskrift på pekan- og pepperkakefyllet:

220g pekan nøtter
ca 10 dadler uten stein
115g kokt usøtet eplemos (oppskrift) eller søtpotetmos
4 egg
65g Kokosolje
2 ss melasse eller annen sirup, feks agave eller yacon
100g Lønnesirup
1 ts vanilje essens

Pepperkakekrydder:
1/3 ts nellik
1/3 ts ingefær
1/3 ts pepper
1,5 ts kanel

Stek pekannøttene på en bakepapirkledd stekeplate i 5 minutter på 160 grader. Dette fremmer smaken.paleopekanpai2Ta av de nøttene du ønsker å bruke til pynt(feks rundt 30 halve), og hakk opp resten med en food prosessor eller kniv. Jo større biter, jo mer og tygge på. paleopekanpai4

Fyll det ferdige paiskallet med de hakkede nøttene. Fordel jevnt utover.pppa2

Legg dadler, eple saus og lønnesirup i en food prosessor og mos til en glatt puree. Har du ikke eplemos (kokt og most eple) kan du bruke ferdig kokt søtpotet. Ta dette over i en bolle. Tilsett så egg, kokosolje, melasse (eller lignende),vanilje essens og pepperkakekrydder.pppa Bland godt sammen. Hell fyllet over i paiskallet.paleopekanpai5

Stek på 170 grader i 45 minutter. Om paiskallet begynner å brune kan du senke temperaturen med 10 grader. Avkjøl og server. paleopekanpai9Den nydelige pekan- og pepperkake paien perfekt sammen med vaniljeis. Nydelig og perfekt for å komme i skikkelig julestemning, om du ikke er helt der enda 😉

Er du glad i pepperkakesmak? Så terten god ut?Takk for at du leser bloggen min! <3

Raw Kiwi og banan terte – helsemat i kakeform

Hei hei! Riktig god helg alle sammen! Har du noen helgeplaner? Håper dere tar dere tid til litt hygge i helga enten det er selvpleie, noe sosialt eller siste episode av favorittserien. Idag tenkte jeg å dele en kjempe enkel og god raw kake alle kan få til. Hvorfor ta multivitaminer med slik supermat i magen?
Ja, for ikke bare smaker den godt, den er rett og slett supersunn med sine naturlige ingredienser. Denne godbiten gir deg fiber, magnesium, kalsium, kalium, mangan, kobber, antioksidantene vitamin C, E, og selen. Andre godsaker som er å finne er et bredt spekter av sunne fettsyrer, der i blandt omega-3. Helsemat i kakeform? JA takk!
Til en raw kake i en 18cm form trenger du:

40g mandler
100g valnøtter
30g revet kokos
1 ss agave eller lønnesirup
1-2 bananer
2 kiwi
1 ss sitron, valgfritt, hindrer oksidering
1/2 ts psyllium husk eller malte chiafrø (kan sløyfes)

Allergi info: Inneholder ikke gluten, soya, melk, egg eller tilsatt sukker. Nøttene kan byttes ut med frø ved nøtteallergi.

Bunn: Mal sammen 40g mandler, 100g valnøtter og 30g revet kokos, og 1 ss valgfri flytende søtning. Blend til deigen klumper seg. Skrap ned på sidene etter behov. Press deigen ned i en paiform dekt med plastfolie med fingrene.
Fyll: Blend 1-2 bananer og to kiwi. Tilsett psyllium husk eller chiafrø( vil gi kaken ekstra fiber og hjelpe fyllet å tykne) og sitronsaft. Hell fyllet over paiskallet og avkjøl ca en time i fryser eller kjøleskap alt etter som hvor kald du vil ha den. Den kan naturilgvis nytes med det samme om du ikke klarer å vente. Da håper jeg det smaker og at du får en vidunderlig helg. Stor klem fra Liller <3
Q: Fristet det med helsemat i kakeform? Bruker du å lage raw kaker?