Sukkerfri sjokolade tiramisu uten gluten og egg

Tiramisu er en av Italias mest populære desserter. I mine “yngre dager” jobbet jeg som modell i Milano, og da fikk jeg smakt ekte tiramisu. Jeg likte den egentlig ikke på grunn av kaffesmaken, men nå som jeg har blitt “voksen” og kaffedrikker har jeg lagt min elsk på den.

Tradisjonell tiramisu er laget av blant annet sukker, hvetemel, marscapone ost, italiensk vaniljesaus med egg, og ladyfingers, en ferdiglaget kake kjeks som dynkes i ekspresso. Det hele avsluttes med kakao. Det min tiramisu har til felles med orginalen er stort sett bare kaffe og kakao. ;)

Kaken min er glutenfri, sukkerfri  og uten egg. I stedet for ladyfingers har jeg laget glutenfrie sjokoladekaker, som deles, dynkes i kaffe og bygges i høyden. Marscapone er byttet ut med kremost og yoghurt. Det er mulighet for å lage kaken uten melkeprodukter også slik at den blir vegansk.

Dette er en veldig god og lekker kake som jeg tror alle kaffedrikkere liker. :)

tira5

KAKEBUNN Oppskrift: nok til 2 kaker (deles i to)

7 dl glutenfritt mel*
4 dl sukrin
1/2 ts stevia (eller 0,7 dl sukrin)
0,1 dl kakao (litt mindre om du ikke vil ha for sterk kakao smak)
1,6 dl olje eller smør
4,7 dl vann

2 ts bakepulver
2 ts natron
2 ts vanilje ekstrakt
2 ts eplecider eddik

*Bruk en glutenfri melblanding som har tilsatt xhanthan gum eller guar gum. Om blandingen din ikke har det, tilsett 1 ts av xhantan gum eller guar gum. Dette vil gi bedre bakeresultat. Jeg bruker dette melet. **Du kan bruke litt mindre enn 0,1 dl kakao i oppskriften om du ønsker en mildere sjokoladesmak på kaken. Bruk minst 1-2 ss kakao. Erstatt det resterende med glutenfritt mel til du får 0,1 dl.

Slik laker du sjokoladebunnene:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Dekk en springform (eller to) med bakepapir og smør den. Du kan bruke former på 15 cm eller 20 cm. Bland alt det tørre i en stor bolle. Pisk sammen olje, eddik vanilje og vann i en annen bolle. Tilsett det våte til det tørre. Bland sammen. Konsistensen skal være som tykk røre. Fyll formen eller formene. Røren gir to kaker. Stek i 45 minutter til en time. Avkjøl kaken i formen i 10 minutter før den tas ut. Avkjøl. Bunnen kan fryses. Del den avkjølte bunnen i to før bruk.

Til kaken trenger du:

4 ferdig delte kakebunner (2 delte kaker)

Krem:

250g kremost
100g sukrin
40g yoghurt naturell eller gresk yoghurt
2 dl fløte
1 ss sukrin til fløten
1/2 ts vanilje ekstrakt
1/2 ts konjakk, rom, appelsin likør, multelikør (valgfritt, bør sløyfes om det er en familiekake)

50g sukrin
1,5 dl vann
3 ts pulverkaffe

Sukrin melis og kakao til pynt

Veganer? Velg vegansk kremost, yoghurt naturell og piskbar fløte. Kakebunnen er uten egg og melk.

Lag kremen: Pisk opp romtemperert kremost.Tilsett sukrin eller annet søtningsmiddel litt etter litt. Tilsett yoghurt naturell eller gresk yoghurt. Smak til med konjakk, likør eller vanilje.

Pisk fløten og søt etter ønske. Jeg pisket min i ca 8 min. Vend inn kremfløten i kremost blandingen.tira3Kok opp 1 dl vann og rør ut sukrinen. Rør ut pulverkaffen i det resterende 0,5 dl vann. Du kan bruke koffeinfri eller kaffe substitutt om ønskelig. Bland sammen.tira7

Legg en kakebunn på et serveringsfat og dynk den med litt kaffe ved hjelp av en “eggvask”pensel eller spiseskje. Smør deretter på krem. Legg over kakebunn nr.2 gjenta prosessen. Jevn det siste laget med krem på toppen av kaken med en slikkepott, og jevn kremen rundt på sidene. tira4Sikt over kakao. Om du vil, lag en sjablong av et hjerte og hold den over kaken, så nært du kommer, eller legg den FORSIKTIG oppå. Sikt godt med sukrinmelis over sjablongen. Ta forsiktig av.

Kaken oppbevares i kjøleskap.tira6

En kjempeflott selskapskake, og en symfoni av kakao og kaffe. Håper det smaker :D

Liker du tiramisu? Smakt sjokoladekake varianten før?Takk for at du leser bloggen min! <3

Sunn suksessterte

Hei hei! Suksessterte er en populær festkake og den passer perfekt til 17.Mais kakebord. Siden jeg postet oppskriften min for 4 år(!) siden har den høstet mange lovord fra fitnessfolk og kakeglade. Denne oppskriften er sukkerfri, glutenfri og kan lages melkefri.

Lovely Lillers gode suksessterte

Nøttebunn:
150 g hasselnøtter
150g peanøtter/mandler/valnøtter
3 hele egg – delt i hvitte og plomme
1,5dl sukrin eller tilsvarende søtning
1 ts bakepulver

1 klype kanel eller kardemomme (valgfritt)

Mal nøttene og sett det ferdige nøttemelet til side. Rør bakepulveret ut i nøttemelet. Pisk eggehvitene stive i ren bolle. Tilsett søtt mot slutten. Vend forsiktig inn plommene og nøtteblandingen. Du kan piske eggedosis av eggene, i stedet for å stivpiske hvittene,men kaken blir mer luftig med stivpiskede hviter. Hell røren i en smurt eller bakepapirkledd springform. Jeg fordeler røren på to mindre former. Stek bunnen på nederste rille. En vanlig springform bruker 20-30 minutter på 200 grader. De små bruker ca 12. Følt med. Avkjøl den ferdige nøttebunnen.

Eggekrem:
4 dl valgfri melk, jeg bruker kokosmelk eller soyamelk
1 vaniljestang/ vaniljesukker
6 eggeplommer
1/2 dl sukrin eller tilsvarende søtning
1 ss maisenna
50g kesam (eller 50g smør/melkefritt smør)
50 g smør/melkefritt smør/mulig du kan prøve kokossmør uten smak

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under konstant omrøring til kremen begynner å tykne. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt slik at kremen sprekker. Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles den i kaldt vann. Rør i den av og til. Kremen kan oppbevares i kjøleskap til den skal brukes. Den vil tykne litt når den avkjøles.

Smør kremen på den avkjølte kakebunnen. Lager du mindre kakebunner, eller to store, smør du krem i mellom lagene og over. Lager du to store bunner må du naturligvis doble eggekrem oppskriften slik at du får nok krem.suksessterte Pynt kaken med hakkede mandler eller revet sjokolade. Håper det smaker :D

Liker du suksessterte? :)

Takk for at leser bloggen!

Raw sjokoladetrøfler

Hei hei! Har du prøvd å lage naturlig godteri før? Jeg har tidligere publisert ulike rå godis oppskrifter feks Mango og aprikoskuler på 1-2-3.  Idag skal du få oppskriften på rå veganske sjokoladetrøfler. Sunt snadder du kan kose deg med i helgen. Uten tilsatt sukker, melk, gluten, nøtter og egg. trøfler

Forførende rå sjokoladetrøfler
15 tørkede dadler
30g kakaosmør
1 ss kakao
1 ss Vanilje pulver/frø
Litt havsalt

Kakao, kardemomme og kanel for å rulle trøflene i

Bløtlegg dadlene i noen timer eller over natten. Ta vare på bløtleggingsvannet.
Legg daddlene i en food prosessor. Spe på litt av bløtleggingsvannet om nødvendig. Resten av vannet kan brukes til å søte feks smooties.trøfler2

Tilsett vanilje pulver, kakao og salt. Sett blandingen i kjøleskapet mens du oppløser kakaosmør i vannbad. kakaosmør smelter rundt 34-36 grader.

Du får tak i kakaosmør i 50g eller 454g pakker. Jeg bruker sistnevnte som er rå vegansk og økologisk. Kakaosmør er oljen fra kakaobønnen. Den er naturlig søt på smak og har en lett sjokolade aroma.

trøfler3

Kjør smeltet kakaosmør sammen med daddel blandingen i food prosessoren. Rull kuler. Av\vkjøl de gjerne i kjøleskapet da de vil bli fastere. trøfler4

Vend så kulene i en blanding av kakao, kanel og/eller kardemomme. Kulene er klar for servering!

trøfler5

 Enkel, naturlig sunn kos sjokoladestyle. Ønsker dere alle en riktig god helg!

Q: Har du lagd sunne trøfler før? Bruker du kakaosmør?Takk for at du leser bloggen min! <3

Hjemmelaget snickers uten gluten og hvitt sukker

En av mine sjokoladefavoritter enten den kommer i form av is eller sjokoladebar er snickers.  Før kjøpte snickers sjokolade eller is daglig, men nå lager gjerne en sunnere variant selv. Hjemmelaget snickers er ikke så vanskelig som man skulle tro. Under får du oppskriften på en deilig snickersaktig favoritt som kan brukes som kake i kaffeselskap,som snacksbar eller sjokolade.

Hjemmelaget Snickers

Snickersen kan lages uten hvitt sukker, gluten og dyreprodukter. Bare velg ingredienser som oppfyller dine krav.  Den består av fire steg:

1. Bunn
2. Hjemmelaget vegansk karamell uten hvitt sukker
3. Karamelliserte peanøtter uten hvitt sukker
4. Sjokoladetrekk

bilde lånt fra http://justonebiteormore.blogspot.no/

1. BUNN:

100g smør, valgfri type
3,5 dl glutenfritt mel,feks rismel
30 g valgfri pulverisert søtning, feks xylitol eller erythritol
En klype salt
Valgfritt: 1 lett pisket eggeplomme

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en passende form (ca 20 cm). Bland mel, søtt og salt i en bolle eller food prosessor. Bland inn biter av kaldt smør og skjer det inn i melet eller puls ca 10 ganger med food prosessoren. Blandingen skal bli smulete. Om du ønsker å bruke egg, hell det over ingrediensene og bland sammen.

Hell deigen ut i den smurte formen og trykk den på plass jevnt over formen. Prikkdeigen med en gaffel og sett formen på et stekebrett inn i ovnen. Stekes i 15-20 minutter eller til du begynner å få farge på kantene. la frmen avkjøles helt på rist før du begynner å fylle den med godsaker.

2. Karamell: Kan lages vegansk eller med melk.

8-9 dl fullfett kokosmelk (eller vikingmelk), ca 2 bokser
1-1,4 dl agavenektar/lønnesirup (ettersom hvor søtt du liker det)

Bland melken og sirupen i en kasserolle. Kok opp på medium til lav varme til blandingen begynner å boble. Rør till karamellen har redusert til over halvparten av opprinnelig mengde. Fargen er lys gylden og konsistensen som sirup. Avkjøl i romtemperatur eller vannbad under omrøring. Karamellen vil tykne når den avkjøles. Denne oppskriften gir ca 3,5-5 dl karamellsirup. Hell så mye karamell du ønsker over snickersbunnen. Evt rester oppbevares i kjøleskap. Tips: Du kan muligens bruke denne kalorifrie karamellsirupen i dette steget, eller lage en 50/50 blanding . Prøv deg frem.

3. Karamelliserte peanøtter

3,5 dl peanøtter(ca 400g)
1-2 dl juice
1,6 dl xylitol/brunsukker/kokossukker

Varm opp peanøtter opp i tørr stekepanne. Tilsettjuice og strøsøtt som kan karamelliseres, feks xylitol eller kokossukker. Rør godt hele tiden. Kok blandingen til all juicen har fordampet. Ta av varmen og hell blandingen over på bakepapir. Spre nøttene med en treskje slik at de ikke klistres til hverandre. Avkjøles i romtemperatur. Når nøttene har blitt kaldere kan du bryte/dele dem i mindre biter. Del de ferdige nøttene i to: Spar halvparten til fyllet og den andre halvparten til toppingen. Jeg tok de hele/store nøttene til fyllet og finhakket den andre halvparten.

Smør karamellen på bunnen og strø over de hele karamelliserte peanøttene.

4: Sjokoladetrekk

200g sjokolade
55g smør som er fast i romtemperatur

Bruk sjokolade av eget ønske. Den kan være hjemmelaget, raw, sukkerfri, melkefri eller vanlig.Jeg bruker ofte disse mørke sjokoladebitene eller denne rismelksjokoladen. Begge er vegansk og glutenfri.

Smelt sjokoladen i vannbad. Rør inn smøret og rør til det er godt iblandet. Hell sjokoladen over karamellen og nøttene. Gjevn massen ut med en slikkepott. Strø over hakkede peanøtter til slutt.

Sett kakeformen i kjøleskapet slik at snickersen får satt seg, ca 20 minutter. Om du vil servere snickersen kald må de avkjøles i 3 timer før du skjærer den i biter. Du kan skjære den i barer eller ruter. Jeg fikk 16 ruter.

bilde lånt fra http://justonebiteormore.blogspot.no/

Tips: Ønsker du å lage en autentisk snickers sjokolade kan du skjære snickers-formede biter og dyppe dem i smeltet sjokolade. En flott gave, og en nydelig godsak. Snickersen er nydelig iskald også. En symfoni av sjokolade, karamell og peanøtter. Nam… 

Q: Er du glad i snickers? Fristet denne? :)

Ønsker deg en fortsatt fin dag! Klem fra Liller