Sunn suksessterte

Hei hei! Suksessterte er en populær festkake og den passer perfekt til 17.Mais kakebord. Siden jeg postet oppskriften min for 4 år(!) siden har den høstet mange lovord fra fitnessfolk og kakeglade. Denne oppskriften er sukkerfri, glutenfri og kan lages melkefri.

Lovely Lillers gode suksessterte

Nøttebunn:
150 g hasselnøtter
150g peanøtter/mandler/valnøtter
3 hele egg – delt i hvitte og plomme
1,5dl sukrin eller tilsvarende søtning
1 ts bakepulver

1 klype kanel eller kardemomme (valgfritt)

Mal nøttene og sett det ferdige nøttemelet til side. Rør bakepulveret ut i nøttemelet. Pisk eggehvitene stive i ren bolle. Tilsett søtt mot slutten. Vend forsiktig inn plommene og nøtteblandingen. Du kan piske eggedosis av eggene, i stedet for å stivpiske hvittene,men kaken blir mer luftig med stivpiskede hviter. Hell røren i en smurt eller bakepapirkledd springform. Jeg fordeler røren på to mindre former. Stek bunnen på nederste rille. En vanlig springform bruker 20-30 minutter på 200 grader. De små bruker ca 12. Følt med. Avkjøl den ferdige nøttebunnen.

Eggekrem:
4 dl valgfri melk, jeg bruker kokosmelk eller soyamelk
1 vaniljestang/ vaniljesukker
6 eggeplommer
1/2 dl sukrin eller tilsvarende søtning
1 ss maisenna
50g kesam (eller 50g smør/melkefritt smør)
50 g smør/melkefritt smør/mulig du kan prøve kokossmør uten smak

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under konstant omrøring til kremen begynner å tykne. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt slik at kremen sprekker. Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles den i kaldt vann. Rør i den av og til. Kremen kan oppbevares i kjøleskap til den skal brukes. Den vil tykne litt når den avkjøles.

Smør kremen på den avkjølte kakebunnen. Lager du mindre kakebunner, eller to store, smør du krem i mellom lagene og over. Lager du to store bunner må du naturligvis doble eggekrem oppskriften slik at du får nok krem.suksessterte Pynt kaken med hakkede mandler eller revet sjokolade. Håper det smaker :D

Liker du suksessterte? :)

Takk for at leser bloggen!

Raw sjokoladetrøfler

Hei hei! Har du prøvd å lage naturlig godteri før? Jeg har tidligere publisert ulike rå godis oppskrifter feks Mango og aprikoskuler på 1-2-3.  Idag skal du få oppskriften på rå veganske sjokoladetrøfler. Sunt snadder du kan kose deg med i helgen. Uten tilsatt sukker, melk, gluten, nøtter og egg. trøfler

Forførende rå sjokoladetrøfler
15 tørkede dadler
30g kakaosmør
1 ss kakao
1 ss Vanilje pulver/frø
Litt havsalt

Kakao, kardemomme og kanel for å rulle trøflene i

Bløtlegg dadlene i noen timer eller over natten. Ta vare på bløtleggingsvannet.
Legg daddlene i en food prosessor. Spe på litt av bløtleggingsvannet om nødvendig. Resten av vannet kan brukes til å søte feks smooties.trøfler2

Tilsett vanilje pulver, kakao og salt. Sett blandingen i kjøleskapet mens du oppløser kakaosmør i vannbad. kakaosmør smelter rundt 34-36 grader.

Du får tak i kakaosmør i 50g eller 454g pakker. Jeg bruker sistnevnte som er rå vegansk og økologisk. Kakaosmør er oljen fra kakaobønnen. Den er naturlig søt på smak og har en lett sjokolade aroma.

trøfler3

Kjør smeltet kakaosmør sammen med daddel blandingen i food prosessoren. Rull kuler. Av\vkjøl de gjerne i kjøleskapet da de vil bli fastere. trøfler4

Vend så kulene i en blanding av kakao, kanel og/eller kardemomme. Kulene er klar for servering!

trøfler5

 Enkel, naturlig sunn kos sjokoladestyle. Ønsker dere alle en riktig god helg!

Q: Har du lagd sunne trøfler før? Bruker du kakaosmør?Takk for at du leser bloggen min! <3

Hjemmelaget snickers uten gluten og hvitt sukker

En av mine sjokoladefavoritter enten den kommer i form av is eller sjokoladebar er snickers.  Før kjøpte snickers sjokolade eller is daglig, men nå lager gjerne en sunnere variant selv. Hjemmelaget snickers er ikke så vanskelig som man skulle tro. Under får du oppskriften på en deilig snickersaktig favoritt som kan brukes som kake i kaffeselskap,som snacksbar eller sjokolade.

Hjemmelaget Snickers

Snickersen kan lages uten hvitt sukker, gluten og dyreprodukter. Bare velg ingredienser som oppfyller dine krav.  Den består av fire steg:

1. Bunn
2. Hjemmelaget vegansk karamell uten hvitt sukker
3. Karamelliserte peanøtter uten hvitt sukker
4. Sjokoladetrekk

bilde lånt fra http://justonebiteormore.blogspot.no/

1. BUNN:

100g smør, valgfri type
3,5 dl glutenfritt mel,feks rismel
30 g valgfri pulverisert søtning, feks xylitol eller erythritol
En klype salt
Valgfritt: 1 lett pisket eggeplomme

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en passende form (ca 20 cm). Bland mel, søtt og salt i en bolle eller food prosessor. Bland inn biter av kaldt smør og skjer det inn i melet eller puls ca 10 ganger med food prosessoren. Blandingen skal bli smulete. Om du ønsker å bruke egg, hell det over ingrediensene og bland sammen.

Hell deigen ut i den smurte formen og trykk den på plass jevnt over formen. Prikkdeigen med en gaffel og sett formen på et stekebrett inn i ovnen. Stekes i 15-20 minutter eller til du begynner å få farge på kantene. la frmen avkjøles helt på rist før du begynner å fylle den med godsaker.

2. Karamell: Kan lages vegansk eller med melk.

8-9 dl fullfett kokosmelk (eller vikingmelk), ca 2 bokser
1-1,4 dl agavenektar/lønnesirup (ettersom hvor søtt du liker det)

Bland melken og sirupen i en kasserolle. Kok opp på medium til lav varme til blandingen begynner å boble. Rør till karamellen har redusert til over halvparten av opprinnelig mengde. Fargen er lys gylden og konsistensen som sirup. Avkjøl i romtemperatur eller vannbad under omrøring. Karamellen vil tykne når den avkjøles. Denne oppskriften gir ca 3,5-5 dl karamellsirup. Hell så mye karamell du ønsker over snickersbunnen. Evt rester oppbevares i kjøleskap. Tips: Du kan muligens bruke denne kalorifrie karamellsirupen i dette steget, eller lage en 50/50 blanding . Prøv deg frem.

3. Karamelliserte peanøtter

3,5 dl peanøtter(ca 400g)
1-2 dl juice
1,6 dl xylitol/brunsukker/kokossukker

Varm opp peanøtter opp i tørr stekepanne. Tilsettjuice og strøsøtt som kan karamelliseres, feks xylitol eller kokossukker. Rør godt hele tiden. Kok blandingen til all juicen har fordampet. Ta av varmen og hell blandingen over på bakepapir. Spre nøttene med en treskje slik at de ikke klistres til hverandre. Avkjøles i romtemperatur. Når nøttene har blitt kaldere kan du bryte/dele dem i mindre biter. Del de ferdige nøttene i to: Spar halvparten til fyllet og den andre halvparten til toppingen. Jeg tok de hele/store nøttene til fyllet og finhakket den andre halvparten.

Smør karamellen på bunnen og strø over de hele karamelliserte peanøttene.

4: Sjokoladetrekk

200g sjokolade
55g smør som er fast i romtemperatur

Bruk sjokolade av eget ønske. Den kan være hjemmelaget, raw, sukkerfri, melkefri eller vanlig.Jeg bruker ofte disse mørke sjokoladebitene eller denne rismelksjokoladen. Begge er vegansk og glutenfri.

Smelt sjokoladen i vannbad. Rør inn smøret og rør til det er godt iblandet. Hell sjokoladen over karamellen og nøttene. Gjevn massen ut med en slikkepott. Strø over hakkede peanøtter til slutt.

Sett kakeformen i kjøleskapet slik at snickersen får satt seg, ca 20 minutter. Om du vil servere snickersen kald må de avkjøles i 3 timer før du skjærer den i biter. Du kan skjære den i barer eller ruter. Jeg fikk 16 ruter.

bilde lånt fra http://justonebiteormore.blogspot.no/

Tips: Ønsker du å lage en autentisk snickers sjokolade kan du skjære snickers-formede biter og dyppe dem i smeltet sjokolade. En flott gave, og en nydelig godsak. Snickersen er nydelig iskald også. En symfoni av sjokolade, karamell og peanøtter. Nam… 

Q: Er du glad i snickers? Fristet denne? :)

Ønsker deg en fortsatt fin dag! Klem fra Liller

Hjemmelaget nugatti, sjokade og andre sjokopålegg

Jeg elsker nugatti og har mange ulike oppskrifter på hjemmelaget sjokoladepålegg. Her får du hele 4 ulike oppskrifter slik at du kan lage ditt eget knallgode på sjokoladepålegg. Oppskrift nr.1 er nok min nugatti favoritt. Nr.2 som er full av omega-3, nr.3 som er hjemmelaget sjokade, og nr.4 er en nøttefri variant som er fiberrik og god for magen . Prøv du også, og lag et mye sunnere melkefritt sjokoladepålegg uten hvitt raffinert sukker.

1. Sjokoladepålegg Nugattistyle 

Jeg bruker å riste nøttene for det bringer ut smaken i nøttene og gjør de mye mer aromatisk, men nugattienkan lages raw ved å bruke rå sjokolade, uristede nøtter, kaldpresset olje og raw (nøtte)melk. Dette sjokoladepålegget er vegansk, uten egg, melk og gluten.

 • 80 g  sjokolade, gjerne mørk (jeg bruker denne allergivennlige)
 • 80 gr hasselnøttsmør (oppmalte hasselnøtter, gjerne ristet)
 • 1-2 ts agave
 • En liten klype salt (uansett type)
 • 2 ts hasselnøttolje eller annen smaksrik olje
 • 1 dl (6 – 7 ss) usøtet vegansk melk
 • Ett par dråper stevia med smak (hasselnøtt, sjokolade eller vanilje&krem)
Tips:
 • Få kraftigere sjokoladesmak ved å tilsette 1-2 ts kakao
 • Bytt ut hasselnøttene med en annen type nøtter/nøttesmør. Les om de ulike nøttesmørene her.

Slik lager du nugattien:

Rist hasselnøtter i ovnen helt til du kan lukte dem,ca 15 min. Du kan også riste noen mandler eller andre nøtter om du vil variere “Nugattien”. Når de er ferdige gnir du av mest mulig av det tynne skallet på utsiden. Dette er fordi skallet smaker bittert. Jeg synes det er lettest å legge nøttene i en handduk og gni godt på utsiden.

Hell nøttene over i en food prosessor og kvern de til de “smelter” ned til en myk patè. Skrap ned på sidene om det setter seg fast. Dette tar ca 5 min.

Smelt sjokoladen og hasselnøttsmøret i vannbad. Tilsett de andre ingrediensene og rør inn. Hell blandingen i en steril krukke. Avkjøl i kjøleskap. Nugattien vil tykne når den avkjøles. Oppbevares kaldt. Smaker himmelsk på brødskiver, boller, pannekaker og i kaker.

2. Enkelt sjokopålegg med valnøtter.

Lei av sjokoladepålegget laget med hasselnøtter, eller har du lyst på et sjokoladepålegg full av sunne omega-3 fettsyrer? Prøv dette. Når det gjelder nøtter, er valnøtten den sunneste av dem. Den er en flott kilde til de sunne omega-3 fettsyrerene, som beskytter hjertet, fremmer bedre kognitiv funksjon, og gir anti-inflammatorisk fordeler for astma, leddgikt, eksem og psoriasis. Spiser du lite fet fisk er Valnøtten noe for deg.Valnøtter inneholder også antioksidanter sammensatte ellaginsyre som er kjent for å bekjempe kreft og støtte immunforsvaret.180 gram valgfri sjokolade

Hakk den romtempererte sjokoladen. Bland sjokolade,valnøtter,olje og salt i en food prosessor til det blir en myk blanding. Putt sjokopålegget i en boks og oppevar i kjøleskap.

B

3. Hjemmelaget sjokade.
Sjokokade er et sjokoladepålegg som lages av kakaobønner og karamellisert sukker. Dette sjokoladepålegget er mørkere enn nugattien, ser ut som glinsende mørk sjokoladeglasur og har en anneledes konsistens. Denne varianten er sukkerfri.

 

 • 2 dl sukrin+, 4 dl erythrotol eller tilsvarende søtning
 • 2 ss kakao
 • 1/8 ts salt
 • 4 ss smør eller margarin etter ønske (jeg bruker nøttesmør)
 • 1 ts vanilje ekstrakt
 • 2 ss vann
 • 3  ss arrowroot

Rør sammen sukrinmelis, kakao og salt i en panne. Rør inn olje og vanilje, så arrowroot. Bruk en pisk. Varm opp mens du rører konstant. Glasuren skal ikke koke, men varmes opp til den begynner å tykne. Har du ikke arrowroot kan du bruke annet tykningsmiddel. Tilsett en ss vann om nødvendg. La blandingen avkjøle til glausren kan smøres. Glasuren vil tykne når den avkjøles.

4. Tåler du ikke nøtter? Lag nøttefritt raw sjokoladepålegg.

Dette pålegget er genialt for å få mer fiber i kosten eller for å få fart på en treg mage. Det er fullt av antioksidanter og metter godt. Det smaker litt annerledes pga sviskene,men er nydelig pålegg på varm bakst eller pannekaker. Dette pålegget er fint for deg som ikke tåler nøtter eller ønsker et lettvint pålegg laget av ingredienser man oftest har i hus.

Blend solsikkefrøene med litt fløte, vann eller melk. Jeg brukte havrefløte. Blend inn plommene, kakao og søtning.

Sist,men ikke minst: Gode Sjokoladepålegg-tips:

-Vil du lage “Nugatti crisp” kan du blande inn biepollen eller puffede korn/frø i “Nugattien” eller “sjokaden” før servering.
-Har du stevia dråper med smak kan dette også tilsettes for å variere smaken.
-Tilsett noen dråper vanilje ekstrakt, essens eller ekte vaniljepulver.
-Tilsett rå sjokolade laget av rå kakao og rått kakaosmør.
-Varier smaken og fettsyresammensetningen ved å bruke ulike oljetyper.
-Vil du øke proteininnholdet kan du blande inn proteinpulver med sjokoladesmak.
-Bland med pisket krem og bruk som fyll eller topping i kaker og desserter.
-Sjokaden og nugattien kan du bruke på alle slags brød, over is, blande den i yoghurten eller havregrøten, smøre på pannekaker osv. Bare fantasien setter grenser.
-Noe jeg syns er NYDELIG er å røre inn hakkede salte peanøtter. Snickers anyone?
-Har du barn, fyll hjemmelaget “Nugatti” i den orginale Nugatti boksen. Merker de forskjell om du ikke sier noe?

Q. Digger du sjokoladepålegg? Fikk du lyst å prøve ett av disse?