Enkle og gode lavkarbo proteinvafler

Riktig god dag til deg! I dag skal du få oppskriften på noen gode proteinberikede vafler som er:

  • sukkerfri
  • glutenfri
  • kornfri
  • melfri
  • lavkarbovennlig
  • diabetikervennlig
  • rike på protein, litt fett og lite karbohydrater

Melfrie proteinvafler – Du trenger:

3 egg
60g vanilje proteinpulver*
1/3 ts bakepulver
4 ss vann eller valgfri melk
3 ss kokosmel
5 ss smeltet kokosolje (jeg bruker dette med smørsmak) eller smør
Sukrin eller stevia etter smak

*Les om ulike protein pulver i guiden min her. I denne oppskriften har jeg brukt et myse-basert vaniljeprotein. Bruker du sjokoladeprotein får du sjokoladevafler som kan være godt å variere med. 

Slik lager du vaflene:

Bland alle ingrediensene i en blender eller med stavmikser. La røren svelle i 30 minutter i kjøleskapet. Stek i godt smurt vaffeljern.

Server vaflene med ønsket pålegg. Jeg kan anbefale brunost, rømme og syltetøy, en kule is, sukkerfri sjokoladesirup eller annet godt. Jeg synes “kalorifri” karamellsaus er godt på.🙂 Jeg har rekrevet noen ord om de sausene her.

Håper det smaker 🙂

Følg @lovelyliller på Instagram for flere  sukker- og glutenfrie oppskrifter! 🙂

Nydelige glutenfrie vaffelhjerter

Hei hei. Har du smakt vafler som gjærbakst før? Ikke? Da er det på tide!

Disse er tykke, men luftige og gode. De er svært fiberrike og inneholder til og med litt frukt eller grønnsak. Vaffel som “en av fem om dagen?”. 😉 Som vanlig er oppskriften uten gluten og sukker.o0800060013065359977

Tykke glutenfrie gjærvafler

1 1/2 ts tørrgjær
2,3 dl valgfri melk, ca 40 grader
140g usøtet eplemos*
1 egg
2 ts vanilje ekstrakt
115g kokosmel
150g sukrin
1 ss psyllium husk
1 ts bakepulver
1/4 ts Salt

Bytteliste og tips: *Eplemos kan helt sikkert byttes med bananmos, gresskarmos, potetmos eller søtpotetmos. Bananmosen må ikke varme behandles før bruk, men det må de andre. Grasskar- og søtpotetmos vil sette orangefarge på vaflene. Eggfri? Prøv å bytte 1 egg med eggerstattning feks linfrøegg eller No-egg. Har du ikek kokosmel kan du prøve å bruke mandelmel. Bruker du andre melblandinger må du redusere litt på veskeinnholdet (melken) og du kan sløyfe psyllium husk om du bruker gf melblanding med feks xhanthan, eller om du bruker vanlig mel som hvetemel.

Slik lager du vaflene:
Bland sammen tørrgjæren med lunken melk og mos. La stå slik at gjæren aktiveres. I mellomtiden blander du sammen kokosmel, 50g sukrin, psyllium husk, bakepulver og salt i en stor bolle.

Tilsett egget og vanilje ekstrakt til gjærblandingen. Bland det våte og det tørre og bland godt sammen til en deig. Deigen skal være ganske fast. Dekk bollen med plastfolie. Sett til heving på et lunt sted, i to timer.

Del deigen i 3 emner. Sett emnene på hver sin bakepapir bit. Dekk til og la heve i ytterligere 30-40 minutter.

Smør vaffeljernet og sett det på medium varme om du bruker termostat. Har du belgisk vaffeljern kan du bruke denne røren til å lage belgiske vafler.

Snu bakepapirbiten med deigen ned i vaffeljernet og stek. Det er lurt å la den første vaffelen bli en “prøvevaffel” slik at du vet hvor lang tid ditt jern ter på å steke vaflene. Vaflene mine ble ferdige på 5-6 minutter. Ta vaflene forsiktig ut av jernet. De er veldig løse når de er varme og nystekte. Smør jernet på nytt og stek neste vaffel.30db3ec55a517b85526f23baa0b5d0a761fe1274.400x0.none

Server vaflene med favoritt pålegget. Jeg vet mange liker rømme og syltetøy. Jeg elsker brunost og bringebær syltetøy. Mmmm… 😀 Håper det smaker! <3 Ha en kjempefin helg alle sammen!Takk for at du leser bloggen min! <3

Oppskrift på både lavkarbo- og allergiker vafler :)

Når man har gått fra frie tøyler og “alt er lov”  på matfronten , til å ikke kunne spise melk, gluten eller egg pga allergi eller intoleranser kan mange tenke at de aldri mer kan nyte vanlig kosemat som vafler. Heldigvis kan du det, du må bare gjøre noen smarte byttehandler. Det samme gjelder de av dere om følger et LCHF eller lavkarbo kosthold.

Ja, det er fortsatt fullt mulig å lage vafler, man må bare være litt kreativ. Idag  får du oppskriften på himmelske lavkarbo og allergivennlige vafler som du kan servere til familie, venner og skeptikere! Hva er vell bedre ennystekte vafler? 🙂

Nydelige vafler uten gluten, melk, sukker og egg.

*1 liter soyamelk
*1 liter melblanding(se over)
*5 ts No egg eller annen substitutt
*4 ts bakepulver
*Søtning etter ønske (feks sukrin, stevia, natreen)
*Noen dråper mandel essens
*1 ts himalayasalt
*1/2 ts kardemomme
*1-2 ts pofiber, xanthan gum eller fiberhusk (bindemiddel)
*200g melkefri margarin, olje eller koskosfett

Bland alt det tørre og spe på med melk og smeltet smør,olje eller annet fett. Bruker du steviadråper kan du godt bruke en med en god smakstilsettning. Steviadråper kan du lese om HER. La røren stå å svelle i minst en time. Stek i vaffeljærn. Smør jærnet etter behov. Stek gyldenbrune vaffler. Server med syltetøy eller annet godt.

Lavkarbo vafler med mandelmel:

*3 dl kremfløte
*5 dl mandelmel (Mandelmel kan du få kjøpt på nettet, i helsekost eller kværne selv.)
*6 egg
*ca 25 gram smør
*1/2 ts kardemomme
*2 ts bakepulver
*1-2 ts pofiber, xanthan gum eller fiberhusk (bindemiddel)
*2 ts sukrin eller 1/2 ts steviapulver

Rør sammen egg og fløte. Tilsett mandelmelet, kardemomme, sukrin og til slutt smeltet smør. Stek i vaffeljærn til de er gyldne. Smør jærnet godt mellom slagene. Smaker aller best nystekte med et glass melk.

Tips: Følger du LCHF-diett må du være ops på at det er mye gram karbohydrat i melk. 100 gr skummetmelk gir 4,6 gr karbohydrater, dvs at et glass med melk (2 dl) gir 9,2 gr.
100 gr lettmelk inneholder 4,7 gr karbohydrater. Det du kan gjøre er å spe kremfløte med iskaldt vann som substitutt. Lurt ikke sant? 😉

Tips:
*Har du lyst på sjokoladevafler kan du tilsette 2 ts kakao til røren. Da får du sjokoladebrune vafler. 😉
*Tilsett skallet av en appelsin eller sitron for en fresh sitrussmak. Du kan også tilsette litt juice om røren er tykk.
*Tilsett revet eple eller gulrot i røra.
*Du kan også tilsette hakkede nøtter eller blåbær -bare fantasien setter grenser.

Hærlighetene smaker nydelig med:
*Lune blåbær blandet med natreen
*Pisket krem med natreen
*Hjemmelaget vegansk eller lavkarbo is
*Jordbærsyltetøy av rørte frossene jordbær og natreen
*Hvitost eller brunost
*Hjemmelaget sunn nugatti.

 Q: Er du glad i vafler?  Hva er favoritt pålegget?