Sukkerfrie karamell latte muffins med walden farms sirup

Hei hei! Jeg har bakt litt med sukkerfri karamellsaus i det siste, og denne gangen ble det en ny variant der jeg brukte grunnoppskriften på lavkarbo muffins som utgangspunkt.

Muffinsene er glutenfrie og kan lages uten melkeprodukter ved å velge feks soyamelk og vegansk eller melkefritt alternativ til smør.
karamuff
Karamell latte muffins – 4-6 stk

50g smør, romtemperert
15g sukrin
50g walden farms karamellsirup
20g valgfri melk (ca 1 1/2 ss)
2 egg
165g soyamel
35g mandelmel
5g bakepulver
5g pulverkaffe
Topping: Valnøtter

Tips: Har du ikke soyamel kan du prøve lyse melblandinger eller bakemikser. Karamellsirupen fra Walden farms kan byttes med en annen karamellsirup, feks denne

Slik lager du muffinsene:
Forvarm ovnen til 170 grader. Bland smør med sukrin, gjerne med en mikser. Tilsett karamellsaus,egg og melk . Bland sammen soyamel, mandelmel, bakepulver og pulverkaffe. Bland det tørre og det våte. Hell i smurte former og topp med valnøtter. Stek i ca 27 minutter på 170 grader. Avkjøl.

Server muffinsene alene, med karamellsirup eller annen glasur.
Håper det smaker. <3

Helt naturlige energibarer med kun 3 ingredienser

Hei hei! I dag skal dere få en super-enkel oppskrift på energi barer med få ingredienser. Godbitene inneholder kun svisker, valnøtter og mandler. Barene gir langvarig energi, masse fiber, fettsyrer, vitaminer og mineraler.

valnøttsviske

Litt om helsefordelene med å gommle på disse godbitene:

Mandlene og valnøttene gir et spekter av næringsstoffer som enumettet fett og omega-3, proteiner, magnesium, kalium, mangan, kobber, antioksidantene vitamin E og selen, og kalsium.

Svisker er rett og slett tørkede plommer. De har en søt og dyp smak, med klebrig konsistens. Svisker er rik på antioksidanter, som fenoler. Svisker inneholder også mye løselig fiber, som stabiliserer blodsukkeret. Svisker har blitt brukt mot forstoppelse i lange tider. Sviskene inneholder også vitamin C og K, og betakaroten.

Raw energibarer med svisker, mandler og valnøtter

Du trenger:
200g valnøtter
80g mandler
200g svisker

Slik lager du energibarene :

Rist valnøttene i ovnen i 15 minutter på 170 grader. Dette fremmer smaken. Ønsker du å lage raw food barer kan du hoppe over dette steget.
valnøttsviske1
Knus valnøttene i en food prosessor eller blender til ønsket størrelse (grovhakket eller finhakket).
valnøttsviske2

Ta ut valnøttene og gjør det samme med mandlene. Jeg grovkværner valnøttene og finmaler mandlene.

valnøttsviske3 Tilsett sviskene til manndlene. valnøttsviske4

Kjør i en food prosessor til du får en masse som klumper seg sammen.valnøttsviske5 Bland deretter inn valnøttene. Du kan godt bruke hendene. Dekk en form med bakepapir og trykk massen ned i formen.valnøttsviske7

Avkjøl i 1-2 timer i kjøleskapet før du skjærer i barer eller biter. Bitene kan vendes i kakao, peanøttmel eller revet kokos. Oppbevar i kjøleskapet, eller i fryseren for lengst holdbarhet.

valnøttsviske8

Barene er perfekte som en sunn snack, til mellommåltid, før og etter trening, eller på tur. 🙂 Håper det smaker! Ha en super dag! :*

Er du glad i svisker? Så energibitene gode ut?