Mini terter med sjokoladefyll – Uten gluten, egg, melk og sukker

Hei hei! God helg! I dag kan jeg friste dere med mini terter med nydelig sjokoladefyll. Perfekt til dessert, helgekos eller selskap. Sjokolademoussen kan lages vegansk, uten egg, melk og sukker. Bunnen er også sukkerfri, og den kan lages glutenfri eller lavkarbo.

sjokolademousseminiterte1

Til 6-7 mini terter trenger du:

Bunn:

150g valgfritt mel*
100g usaltet smør eller lignende, romtemperert
50g sukrin, kokossukker eller lignende
1 ts vanilje essens

Sjokoladefyll:

600g silken tofu
400g mørk sjokolade (uten melk om vegansk, feks denne)
375g sukrin melis
2-3 ss valgfri melk
noen dråper vanilje essens

Lag bunnen:
Sikt melet. *Lager du gf bunn, bruk gjerne en egnet gf melblanding. Du kan også lage en lavkarbo variant ved å bruke lavkarbo meltyper. Bland melet med sukrin og romtemperert smør. Ønsker du å lage vegansk terte kan du bruke plantebasert margarin, evt kokos olje. Jeg synes det beste er å bruke rene hender for å blande ingrediensene sakte til en jevn masse. Dekk med plast og avkjøl i kjøleskapet i ca 15 min. Du kan godt ha deigen i kjøleskapet lenger, feks over natten, men den blir veldig hard. I så fall kan du begynne å kna den slik at den myknes.

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør formene og gjerne smul dem med mel,kokoskrystaller eller sukrin. Kjevle oller klapp 1/6 av deigen ut med fingrene til den er ganske tynn, ca 0,3 cm. Legg over formen og press på plass med fingrene. Du kan også bare ta biter av deigen og forme den ned i formen med fingrene, men dette kan gi et mer rustikt resultat. Skjer av deig langs kanten med en kniv. Stek i 13-15 minutterm til bunnene er gyden. Avkjøl.

Lag fyllet:

Smelt sjokoladen i vannbad. Bruk en food prosessor, blender eller stavmikser og mos tofuen. Tilsett sukrin melis, vanilje essens og litt melk til en jevn krem. Hell den smeltede sjokoladen i tofu blandingen og bland inn til en fyldig krem. fyll kremen i formene. Avkjøl i kjøleskapet i minst 30 minutter til en time før servering. sjokolademousseminiterte12

Jeg synes tertene smaker enda bedre når de får stå en dag, så disse kan godt lages dagen før servering. Ta tertene ut av kjøleskapet noen minutter før servering. Pynt etter ønske, feks med bringebær. jordbær, sjokolade eller siktet sukrin melis.

Håper det smaker 😀 Ønsker dere alle en kjempefin helg :*Takk for at du leser bloggen min! <3