Sukkerfri brownies med gresskar eller squash og sjokoladebiter

Hei hei! Riktig god helg alle sammen! I dag skal du få oppskriften på en brownie som kan gå som “en av fem om dagen”. Den inneholder nemlig grønnsaker! Du kan velge mellom flaskegresskar, vanlig gresskar, squash og søtpotet.

Brownien i seg selv er sukkerfri. På toppen av brownies er det strødd nydelige sjokoladebiter, og litt valnøtter for ekstra crunch.squashbrownie

Brownies med gresskar eller squash

155 g mel
1 ss kakao
3/4 ts kardemomme eller kanel
1/2 ts bakepulver
153 g gresskar* eller squash
25 g smør (eller usaltet smør + 1 klype salt)
45 g olje
75 g sukrin
1 egg (medium)
1/2 ts vaniljeekstrakt
150 g sjokoladebiter
20 g valnøtter, hold hakking.

Tips:

Du kan bruke vanlig mel, sammalt mel eller glutenfri melblanding. Om du ønsker å lage en lavkarbo brownie kan du bruke mandelmel. Mulig du må tilsette litt ekstra fuktighet, feks 1 ekstra egg da mandelmelet trekker mye veske. 

Jeg bruker butternut squash (flaskegresskar på norsk). Vekten er uten frø og skall. Du kan evt bruke gresskar, søtpotet eller squash. Dette moses i en food prosessor. Du kan med fordel koke gresskaret før bruk. Det gjør at det blandes enda bedre inn i kaken slik at det ikke merkes i det hele tatt. Perfekt om du vil lure grønnsaker i barn *høhø*. Squash og rått gresskar fin-rives.

Brownien gjøres nøttefri ved å sløyfe valnøttene og velge sjokolade uten nøtter.

Slik lager du brownien:

Dekk formen med bakepapir. Jeg bruker en 20x20x5 cm form.
Bland sammen alt det tørre. Smelt smør og bland sammen med olje, sukrin, sammenpisket egg og vanilje. Tilsett gresskaret til det våte. Bland sammen det tørre og det våte. Hell over i formen. Strø over med sjokolade og valnøtter. Stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 20 minutter. Jeg stekte den i 18 minutter, slo av ovnen og lot kaken stå i ovnen i to minutter ekstra. Ta kakeformen ut av ovnen og avkjøl i formen på rist.squashbrownie2

Når kaken er avkjølt kan den serveres! Nydelig som den er eller med vaniljeis 😀 Håper det smaker! Ha en super dag videre!


2 thoughts on “Sukkerfri brownies med gresskar eller squash og sjokoladebiter

  1. Så fint design og header du har fått. Et blikkfang som passet bloggen godt 😀

Legg gjerne igjen en kommentar! :D