Sukkerfri marsipan og gode tips til naturlig farge

Hei hei! <3 Riktig god mandag og ny uke!! Jeg fikk så innmari lyst på marsipan i helgen. Vi er jo inne i den store marsipan høytiden snart! Jeg har kickstartet marsipanspisingen, og under skal du få oppskriften. Det er en enkel sukkerfri marsipan. Allergisk mot nøtter? Sjekk ut oppskriften på nøttefri marsipan: marsipan erstatning.

Det kan være lurt å doble eller triple oppskriften når man først er i gang, tro meg, det blir mye svinn underveis. Man må  jo smake på vettu! 😉marispa

Marsipan oppskrift

120g finmalte mandler uten skall
130g sukrinmelis
1 eggehvite
4 dråper sitronjuice (kan sløyfes)
konditorgarge eller annen farge (valgfritt)

 • Proteinmarsipan? Bytt ut 10-20g av sukrinmelisen med proteinpulver med vaniljesmak. Sjekk også ut oppskriften på grønn proteinmarsipan.

For hånd:
1. mal mandlene i en blender
2. sikt sukrinmelis og mandelmelet i en bolle
3. tilsett eggehite, sitronjuice og evt bittelitt vann
4. Kna til en ballExif_JPEG_PICTURE

Food prosessor:
Bland ingrediensene i en food prosessor til du får en jevn deig.

Du kan farge marsipanen før eller etter den har hvilt. La marsipanen hvile i kjøleskapet ett par time pakket inn i plastfolie. Form så etter ønske. 🙂

Exif_JPEG_PICTURE

Naturlig farge til marsipanen

Her kommer en oversikt over mange naturlige og sunne måter å farge marsipan, kaker eller godiskuler på.

Gul 

Gurkemeje  er et mildt indisk krydder har blitt vitenskapelig studert for sin beskyttende effekt mot betennelser og kreft. Gurkemeie er helsemessige fordeler. Medisinsk bruk av gurkemeie inkluderer helbredelsen av magesår og lindring av oksidativt  stress(frie radikaler) hos pasienter med betennelse. Gurkemeie pulver finner du i krydderhyllen av de fleste dagligvarebutikker. Skal du farge eggeskall kan du koke dem med gul røk rundt.marsipaag

Rød/ Rosa

Rødbete juice, kirsebær juice ekstrakt eller tranebær juice konsentrat blandet med sukrinmelis eller marsipanmasse vil gi en fin rosa til dyp rød farge. Bete juice er svært helbredende for levertoksisitet eller galle plager, som gulsott, hepatitt, matforgiftning, diaré eller oppkast. Cellulose innholdet bidrar til å lette avføringen . Drikker du bete juice regelmessig vil det hjelpe/ lindre kronisk forstoppelse.

Du kan også bruke røde antioksidantdråper. de får du tak i her. Kirsebær juice ekstrakt fås her. Tranebærjuice konsentrat fås her. Rødbete juice kan kjøpes her. Det selges bete pulver også. Du kan alternativt prøve goji pulver eller granateplepulver som gir en orange-rød eller rosa farge. Disse pulverne kan du gjerne bruke til å rulle kulene i.

Grønn

Tilsett noen dråper flytene klorofyll, chlorellapulver eller spirulinapulver. Du trenger veldig lite, så det vil ikke sette serlig smak på marsipanen.

Spirulina. Den inneholder de mest bemerkelsesverdige konsentrasjonen av næringsstoffer kjent i noe mat, plante, korn eller urt. Det er den høyeste proteinrike maten med over 60% fordøyelig vegetabilsk protein. Det har den høyeste konsentrasjonen av betakaroten, vitamin B-12, jern og mineraler og sporstoffer og den sjeldne essensielle fettsyren GLA. Les mer om spirulina og chlorella HER. Klorofyll kan du lese om HER.

Lilla/fiolett

Blåbær (frosne blåbær, tint, blandet, anstrengt) Blåbær er rike på antioksidanter, Vit. C, B-vitamin kompleks, Vit. E & A, kobber, selen, sink og jern. Du kan også bruke et antioksidantrikt blåbærekstrakt som gir en flott blålilla farge. Det får du tak i her.

Dette skulle liksom bli den røykende kålormen fra Alice i wonderland… Haha. Slående likhet, ikke sant?

marsip

Brun

Kakaopulver eller smeltet sjokolade. Du kan også bruke kakaodråper. Perfekt å bruke fordi det gir en nydelig smak. Les mer om kakaoens helsefordeler HER.

Her er hvordan du lager nyanser og pastellfarger:

Rosa: Tilsett en liten mengde rød til hvit.
Lakserosa, korall: Legg en liten mengde av rød til hvit. Mer rødt for koraller. Prøv gojipulver.
Fersken: Tilsett litt appelsinjuice til marsipanoppskriften (gult og rødt = orange).
Kremfarge (off-white): Legg en liten mengde gult(feks gurkemeje eller gylden farget sirup) til hvitt.
Mint Grønn: Legg en liten mengde av grønn til hvit.(feks noen få klorofylldråper)
Lavendel: Legg en liten mengde av fiolett til hvitt.(feks blåbær)marsip1

Marsipanen er også en fantastisk fin gave å gi bort til venner og familie. Legg marsipan kulene du lager i en mini muffinsform eller konfektform, klipp en brødpose i passende form og snør sammen med tråd. Søt vertinnegave! marsipanHåper du ble kjempeinspirert til å lage din egen gode marsipan nå! Hva er vell bedre enn å lage sin egen supersunne marsipan? Kjempekoselig både å lage og spise. Pynt med nøtter og godis!

Q: Lager du marsipangodt mot jul? Fikk du lyst nå? 😀Takk for at leser bloggen!


15 thoughts on “Sukkerfri marsipan og gode tips til naturlig farge

 1. Dette så spennende ut. Jeg har et spørsmål: Fungerer det å bruke mandelmel i oppskriften eller blir det for fint?

 2. 🙂 Takk for inspirasjon og førjuls stemning…. Her skal det bli marsipan i flere farger, i alle fall brun. Nydelig!
  Fine bilder og.

 3. *Lagret som bokmerke*
  Takk for oppskriften! Den sitronjuicen som kan sløyfes, hva gjør den med marsipanen? Er det best med eller uten?
  Og så en ting til, jeg har ikke food prosessor, kan jeg bruke noe annet for å få det til? Jeg har blender og stavmikser, kan det brukes?

 4. Jeg tror ikke den gjør ikke så mye mht funksjon, den bare gir en litt frisk nøytral smak. Du må ikke ha food prosessor,du kan blande det for hånd med en skje. 🙂 Blender kan brukes for å male nøttene.

 5. Hei. Vekten min gikk i gulvet i går, og har vist gått istykker. har du noe ca mål på antall dl ? kunne brukt dl mål isteden 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D