Sukkerfri marsipan

Hei! God Søndagskveld! I dag reiste jeg hjem til familien på en etterlengtet juleferie. Jeg har bare vært en snartur hjemme i vår, så det er så godt å få være hjemme lengre enn ett par dager! Jeg har til og med fått adventskalender fram til julaften. Jippi! 😀 Elsker pakkekalender! 😀 I kveld koser vi oss med sunn marsipan og her får du oppskriften!
marzapane

Marsipan – uten sukker

125g mandler
125g sukrin
35-40g eggehvitte
noen dråper mandel essens

Bløtlegg mandlene i varmt vann i noen timer eller kokende vann i kortere tid. Ta av skallet. Ta mandlene i en bolle og putt bollen i fryseren i minst en halv time slik at mandlere blir iskalde.

Hæ? fryse mandler? Ja, frysingen vil stoppe varmeprosessen som ble gjort før vi tok av skallet. Kulden hindrer også at oljen kommer ut av mandelen mens vi lager marsipanen. Du må naturligvis ikke gjøre dette, men jeg anbefaler det.

Bland mandlene med sukrin i en food prosessor helt til du får et fint pulver. Ha over i en bolle. Tilsett eggehvite og noen dråper mandel essens. Bland godt til en jevn deig.

På dette stadiet kan du tilsette konditorfarge for å få en fargerik marsipan. Ønsker du å farge marsipanen din naturlig kan du ta en titt her. Ta også en titt på mine tidligere marsipan oppskrifter:

Uten egg? Ønsker du eggfri marsipan anbefaler jeg deg å bytte egghvitene med lik mengde vann. Kok vannet opp med kokosblomstsukker eller daddelsukker slik at du får sirup. På dette tidspunktet tilsetter du de malte mandlene og blander godt til marsipan.

Med eller uten egg, la marsipan deigen hvile i kjøleskapet en halvtime før du begynner å forme marsipanen. Det kan være lurt å strø sukrin melis på arbeidsflaten. form etter ønske! Håper det smaker 🙂Takk for at du leser bloggen min! <3


11 thoughts on “Sukkerfri marsipan

  1. Hei! Har laget marsipan med den oppskriften før, blir kjempegodt 🙂 eneste problemet er at jeg ikke finner mandelessens i noen butikker, har prøvd både helsekost og apotek. Vet du hvor man kan få tak i det?

  2. Mmm så godt! Marsipan er vel mitt absolutte favoritt snop, særlig nå når vi nærmer oss juletider 😀
    En gang, så prøvde jeg også og steke marsipan (siden det er eggehvite i de) og det ble godt det også, hvis man har tålmodighet til slikt da! (Den gangen var et unntak :P). Ønsker deg en fin start på en ny uke! x

  3. Endelig en oppskrift på marsipan med et alternativ til egg!! Kunne du ha utdypt litt hvordan du går fram dersom man bruker daddelsukker? Mengde i forhold til vann og hvor lenge det skal koke? Skal det småkoke eller relativt full fres? Og til sist, du skriver kokosblomstsukker.. jeg har kokossukker (det brune ikke det “blonde”) det er vel det samme ..eller? 😀

Legg gjerne igjen en kommentar! :D