Sukkerfri og Raw SuperTroika

Troika fikk terningkast 6 i en “sunnhetskonkurranse” blant 41 sjokoladetyper. Troika hadde testens nest laveste kaloriinnhold og veldig lavt fettinnhold. Greit å vite for den helsebevisste “mann i gata”, men når jeg ikke tåler bla melkeprotein, og har ubalanser i kroppen som forverres av bla hvitt sukker hjelper det ikke stort. 

Heldigvis har jeg både kunnskap og ingredienser til å kunne lage godsaker som jeg tåler. Ikke minst elsker jeg å eksperimentere på kjøkkenet. Det handler om å gjøre det beste ut av det vettu. Det jeg hadde lyst på idag var Troika. Resultatet ble:

Lillers hjemmelagde sunne superTroika!

Troikaen er uten hvitt sukker. Den kan lages melkefri ved å velge melkefri sjokolade. Du kan også lage en rawfood variant ved å ikke steke bunnen og lage egen sjokolade, syltetøy og melk-substitutt. Litt mere jobb, men det er det som oftest om du skal lage ting etter det prinsippet. Jaggu er den ikke et bra lavkarboalternativ til orginalen også. Ja, det er artig hva man får til om man vil! Vil du også, får du oppskriften her… Jeg har “som vanlig” linket til de ulike produktene slik at også du kan få tak i ingrediensene. *Snill* 😉

Til Lillers superTroika trenger du:
Bunn:
 • 340g kokosmel (kan byttes ut av finmalte skollede mandler eller macadamianøtter)
 • 50 g erythritol melis
 • 200 g kaldt smør (får du ikke tak i smør(lol), eller vil bruke en annen type gjør du det. Nøttesmør og kokossmør går fint.)

Fyll:

 • ca 100-200g bringebærsyltetøy (Ferdigkjøpt eller av moste bringebær + stevia)
 • 130g kokoskrem* (kan byttes ut med myk kremost eller cashewkrem)
 • vanilje&krem steviadråper (kan sløyfes, men gir god smak)
 • 3 ss melk (av nøtter, havre, ris eller soya)
 • ca 200g hvit sjokolade i biter, smeltet (kjøpt eller lag raw hjemmelaget av sammensmeltet:  100g kokossmør, 4 ss kakaofett, agave / honning , 5 ss lyst nøttesmør , evt salt og vanilje.)

Sjokoladetrekk:

Forvarm ovnen til 190 grader. Bland mel og sukrinmelisen. Skjer inn smøret i en food processor til du får en smulete deg. Trykk bunnen ned i en form. Bruk gjerne springform med avtagbar bunn om du har det. Stek bunnen på 15 min til den er gyldenbrun. Smør syltetøy over hele bunnen.Hvor mye syltetøy du vil ha avhenger av hvor tykt lag du vil ha i din Troika sjokolade. Jeg brukte bare 100g,men du kan sikkert bruke opp mot det dobbelte for en mer Troika-identisk SuperTroika. 😉

*Lag kokoskremen slik:
 • La kokosmelken stå i kjøleskapet til den skiller seg. Det blir da et tykt kokosfett/masse lag på toppen og vann i bunnen.
 • Ha kun den tykke massen i en kald bolle, tilsett stevia og visp sammen med miksmaster til kremkonsistens.

Bland sammen kokoskremen med melk. Tilsett den smeltede hvite sjokoladen. Blir fyllet for bløtt kan du tilsette litt kokos eller nøttemel av hvite nøtter. Bruk en skje til å forsiktig smøre det siste laget over syltetøyet. Sett troikaen i kjøleskapet.

Smelt sjokoladetrekk ingrediensene sammen over lav varme. Rør hele tiden så det ikke brenner seg, evt i vannbad. Ta ut formen og hell sjokoladen over. Fordel med baksiden av en skje. Sett i kjøleskapet til lagene har satt seg. Skjer i firkanter.

Tips: Ønsker du å lage mer identiske Troikasjokolader må du vente til Troikaformen har stivnet helt, deretter skjere de i avlange stykker lik ferdigkjøpt Troika. Legg stykket på en fiskespade og dypp ned i sjokoladen. Slik blir hele sjokoladen trekt med sjokoladetrekk.

Oppbevares i kjøleskapet om du ikke spiser opp alt på 5 minutter! Enjoy!

Q: Noen som har lyst på? 😀 Glad i Troika?


16 thoughts on “Sukkerfri og Raw SuperTroika

 1. Ååå, så godt! Ble så glad da jeg så overskriften, Troika var jo favorittsjokoladen min da jeg var liten 🙂 Har tenkt på å forvandle den til en sunn verson mange ganger, men det er så mange lag og forskjellige fyll. Og vil jeg ha sjokolade, vil jeg ha det NÅ 😉 Hihihi..
  Men en dag, da skal jeg lage det!!! Denne ser fantastisk ut! Også måtte jeg le når du skrev ” får du ikke tak i smør (lol)” 😉

 2. Så veldig godt ut. Egentlig ikke så glad i det, men smakte en liten bit av hjemmelaget i går, og den var god ^^,

 3. Herlighet! Jeg eeeelsker Troika! Ser helt fantastisk ut! En dag, når jeg har øvd meg litt mer på kjøkkenet, skal jeg prøve disse 🙂

 4. ÅÅ, jeg blir så glad hver dag jeg kommer innom her:D Alltid så mye fristende og godt! Troika er fantastisk 🙂 Nå er det bare til å glede seg til helgen:)
  Ha en strålende dag søte:D

 5. Så flink du er 🙂 dette ser jo nydelig ut,og troika er jo så godt.Dette skal eg lage når eg har fått spist opp alt godteriet i frysen,er forholdsvis ny på dette med supermat,og sunnere godteri,så har laga MASSE når eg først satt i gang,hehe…blei litt FOR mykje rett og slett.
  Er så greit at du har alternativer til dei ingrediensene du bruker,for oss litt “nye” Takk for flotte oppskrifter.
  Britt 🙂

 6. hørtes ikke værst ut!!!! må prøves i neste uke når vi har ny bakedag :)))

Legg gjerne igjen en kommentar! :D