Sukkerfrie lavkarbo kanelsnurr-muffins

Hei hopp! I dag kan jeg friste med lavkarbo kanelsnurr-muffins uten sukker, melk, gluten og korn. Muffinsene har en nydelig kanel- og smørsmak, slik som kanelsnurrer skal ha. De er fiberrike, og metter godt og lenge.
lkm2Lavkarbo kanelsnurr muffins – 6-8 stk:

Tørt:
55g linfrømel av gyldne linfrø*
50g sukrin
30g kokosmel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/4 ts salt

Vått:
3 egg
0,6 dl vann
2 ss olje eller smeltet kokossmør
1 ts vanilje essens eller ekstrakt

Kanel topping:
50g sukrin eller sukringold
2 ss smeltet smør eller margarin/vegansk smør alternativ
1 ts kanel

Glasur:
50g sukrin melis
2 ts smeltet smør
1-2 ss vann

*Det lyse linfrømelet kan du få tak i HER. Ønsker du å male selv får du tak i lyse linfrø her. Vanlig linfrømel får du her.

Slik lager du røren:

Bland sammen alt det tørre i en bolle.
Pisk eggene i en annen bolle. Tilsett olje, vann og vanilje. Bland det tørre og det våte. Røren skal kunne tas opp med skje, men ikke være så tynn at den kan helles. Tilsett mer vann om røren trenger å tynnes litt(hvor mye veske kokosmelet suger til seg kan variere litt i mellom kokosmel-typene), eller mel linfrømel om røren er for tynn.

Bland sammen alt til kanel”toppingen”.

Dekk et muffinsbrett med muffinsformer, eller bruk silikonformer. Jeg fikk 6 store muffins, så om du bruker vanlige muffinsformer tror jeg du får 8 muffins. Fyll formene 1/2-2/3 full ved hjelp av to spiseskjeer. Ha ca 1/2 ts av kanel toppingen over hver muffinsform til slutt. Lag sirkler/”snurrer” av kanel toppingen ned i muffinsrøren. Stek muffinsene i forvarmet ovn på 160 grader i ca 20 minutter, eller til en tannpirker kommer ut ren. Avkjøl.lkm

Lag glasur:
Bland sukrinmelis med smeltet smør i en kopp. Tynn ut med vann til konsistensen er slik at du kan helle den med en skje. Ha glasuren på avkjølte muffins.

Muffinsene kan spises som de er, med glasur, eller skjæres som rundstykker til frokost eller kvelds. Pålegg som syltetøy og brunost er utrolig godt på disse!

Håper det smaker! 🙂


4 thoughts on “Sukkerfrie lavkarbo kanelsnurr-muffins

  1. Hei. Kan man male vanlig Linfrø til mel og bruke det i oppskriften? Eller må det være “lyst” disse så skikkelig gode ut 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D