Sunn allergivennlig sjokoladeis med bare 4 ingredienser

Hei hei! Har du hadd en fin helg og er klar for en ny uke? Jeg sitter å koser meg med sunn sjokolade is. Er du en sjokolade is elsker? Jeg har faktisk alltid foretrukket alle slags klassiske iskremsmaker forran sjokoladesmaken. Når jeg kjøpte “tress is” spiste jeg alltid opp vanilje og jordbær og lot sjokoladen være igjen. Det er først de senere årene jeg har blitt virkelig glad i sjokoladeis.

Idag skal du få oppskriften på en enkel og sunn sjokoladeis. Den er allergivennig; uten melk, gluten, egg, nøtter og gluten. Den er dessuten uten hvitt sukker. Jeg har søtet isen med litt sirup, men om du spiser lite søtt kan kanskje det holde med den naturlig søte bananen. Søt etter smak 😉
bananis

Til sjokoladeisen trenger du:

1 stor godt moden banan, frosset i biter
80g  fullfett kokosmelk eller (kokoskrem), avkjølt
1 ss kakao
1 ss lønnesirup eller agave

Forberedelse: Frys bananbiter og avkjøl en boks kokosmelk i kjøleskap eller fryser. Ta av det kremete laget som dannes på toppen av kokosmelkboksen.

Slik lager du isen: Kjør alle ingrediensene i en blender til du får en kremet konsistens. Server med en gang. Topp med sjokoladesaus, nibs eller annet godt. Jeg brukte siste rest av det sunne sjokoadepålegget.

Ønsker deg en kjempefin kveld og ny uke!

Q: Hva er din favoritt is smak?Takk for at leser bloggen!


11 thoughts on “Sunn allergivennlig sjokoladeis med bare 4 ingredienser

 1. Dette så nydelig ut Liller! Også så enkelt da! Jeg lagde en aprikos shake i går til lunsj som ble veldig god også, bare fire ingredienser også. Quick fix for the win! 😀

  Ha en nydelig start på uken frøken! x J

 2. Min favoritt er selvfølgelig sjokolade 😀 Men is med kaffesmak er også godt. Nå står det to boller med blåbæris i frysen her hos meg. Aldri prøvd før, så det blir spennende! 🙂

 3. Hei! Ser ut til at jeg kommer oftere innom nå… lidr nemlig av IBS (FOMAP) intolleranse og bør holde meg unna hvete, rug, bygg, endel fukt, grønnsaker og også søtninger. Interessant blogg! 😀

 4. Ja, det enkle er ofte det beste 😉 Åh? Fersk aprikos da? Hørtes godt ut! Jeg drakk fersken juice for en stund siden. Var nydelig!

 5. Den så fantastisk god ut! Må prøves i løpet av uken:) har skikkelig nytte av bloggen din nå som jeg ikke kan spise, egg, melk, gluten osv. Så takk for at du deler så mange spennende oppskrifter!

  Da du skulle “kvitte deg” med intoleransene dine, fikk du da også konstatert lekktarm?
  Og har du brukt diverse medikamenter og natur/alternativ medisin?
  Interessant å vite hvordan andre har gjennomført det på. Jeg bruker nemlig veldig mange forskjellige medisiner, mineraltilskudd, medikamenter for utrensning, mot sopp/canadida, b-vitamin, glutamin osv. Forstår jo hvorfor jeg bruker enkelte av preparatene, men det blir jo svindyrt! Og vet jo at andre har gjennomført det uten noe tilskudd..

 6. Hei Sara! Bare hyggeig! Legen sa at jeg hadde mest sannsynlig det, men vi snakket ikke mer om det som jeg kan huske. Jeg bruker ingen medisiner, medikamenter eller vitaminer/mineraler. Det jeg gjorde var å slutte (i en viss periode) med det jeg ikke tålte. Nå spiser jeg en del melk og litt egg og det går ok. Kosttilskuddene jeg bruker er proteinpulver(whey og erteprotein først og fremst). Jeg vil anbefale deg å redusere inntaket av hvitt sukker. det vil hjelpe mot sopp etc. B-vitamin får du i vanlig mat.

 7. Jupp! Tre små aprikoser ^ ^ Det ble kjempegodt! Men kunne lett ha hatt mer av de i slik at drinken ble mer fruktig, skal definitivt lages igjen 😀
  Fersken juice ja, hadde det i Italia når jeg var liten, husker at det smakte nesten som snop! Kanskje en tanke mye sukker i den da, men tåler slikt 😛 x

Legg gjerne igjen en kommentar! :D