Sunn fitness ostekake

Jeg har laget og spist skammelig mye eggkrem i det siste, og i den bruker jeg kun eggeplommer. Siden jeg hater å kaste mat lagde jeg en ostekake der jeg fikk bruk for alle eggehvittene jeg fikk til overs. Resultatet ble en proteinrik nydelig hverdagskake. Kaken består av en glutenfri bunn, og et deilig ostefyll som er proteinberiket med proteinpulver og naturlig rik på kalsium.

kk

Proteinostekake

Bunn:

 • 60g kokosmel
 • 80g havregryn eller mandelmel for en lavkarbovariant
 • eggehviter fra 3 egg (1,2dl)
 • steviadråper med smak(feks toffee eller vanilla&cream)**
 • 2,4 dl valgfri melk

Fyll:

 • 250g cottage cheese
 • 400g Philadelphia (sjokolade philadelphia for sjokolade variant)
 • 120g whey protein pulver (smaksatt)*
 • eggehviter fra ca 12 egg (3,6dl)
 • noen dråper vanilje essens (valgfritt)

Topping: frisk frukt i skiver, blendede bær eller syltetøy. Jeg blendet frosne skogsbær.

Slik lager du proteinkaken

Bland alle ingrediensene til bunnen for hand eller i en blender. Du får en jevnere bunn om du blander den i blender og en grovere om du gjør det for hand. Ønsker du en fluffy bunn kan du stivpiske eggehvittene før du vender inn de øvrige ingrediensene. Hell bunnen i en smurt kake- eller paiform. Stek i 15 – 20 min på 180 grader.

Bland sammen ingrediensene til fyllet på samme måte. Bland til en jevn røre og hell over den forstekte bunnen. Stek så igjen i 35 minutter på 160 grader. Ta på litt syltetøy på toppen og server.

*Oppskriften kan varieres ved å bruke ulike smaksatte proteinpulver som banan, sjokolade, jordbær, vanilje osv. **Det samme gjelder valg av steviadråper. Har du ikke steviadråper kan du bruke ønsket søtning i stedet for å søte oppskriften.
kk

Q: Så det godt ut? Kaster du eggeplommer eller hvitter om du ikke bruker hele egget?Takk for at leser bloggen!


18 thoughts on “Sunn fitness ostekake

 1. Ble plutselig snopesyk jeg av eeen eller annen grunn, tsk tsk! 😛 Denne ser helt nydelig ut! Er ihugga fan av ostekake, mmm ^ ^ Lurt og bruke eggehviter istedenfor smør til bunnen, det må jeg prøve 😀 x

 2. mm, denne så god ut! Og jeg har alle ingrediensene for en gangs skyld også 🙂 Spørs om det ikke blir kake til kvelds!

 3. Hei! 🙂

  Hva er dine tanker om melk?
  Jeg har kuttet ut: Sukker, mellk og gluten. Først kuttet jeg ut melk pga. kvisenen, følte jeg ble bedre. Men føler nå at det er så lite jeg kan spise. Har lyst å prøve å begynne med litt melk igjen sånn som yoghurt, men så leser man jo det med at det er så mye hormoner i melk, man får kviser, kreft, blir tjukkere osvosv.. Og blir fort da usikker på om det er verdt det. Hva er dine tanker? :/ Blir så forvirra.Om jeg f.eks begynner å spise det igjen og ikke får noen utslag så vet jeg jo ikke om jeg får det i lengden.

 4. Hei! Det er mest hormoner og slikt i melk fra utlandet, feks USA. Jeg har ingen betenkeligheter med å drikke melken i fra Norge. Du kan dessuten velge økologisk. Du får ikke direkte verken kreft eller vektoppgang av melk 😉 Slapp av! Jeg for min del drikker melk eller spiser yoghurt hver eneste dag. I dag spiste jeg feks 500g (en boks) yoghurt til frokosten. Min hud er helt kvisefri. Prøv deg frem, men gi slipp på matangsten. Du bør ta kontakt med ernæringsfysiolog om du ønsker mer info om akkurat dette.

 5. Okei, tusen takk 🙂 Men gluten og sukker holder du deg borte fra?
  Har du erfaring med slike mat tester hvor man sender blod til USA?

 6. Jeg holder meg høvelig unna gluten og sukker. Jeg er på ingen måte fanatisk. Jeg spiser rettene på restauranter uten å spørre om det er gluten eller sukker i for eksempel. Jeg bruker oftest sukker om jeg skal karammelisere noe, og gluten om jeg ønsker gluten sine egenskaper i bakst. På bloggen ser du feks oppskrifter med gluten i ny og ne – senest de lavkarbo svelene. Jeg ble testet for matintoleranser for noen år siden via lege, jeg TROR de ble sendt til USA. Ønsker du å gjøre lignende så ta kontakt med din fastlege først og fremst. De kan finne ut av de vanligste allergiene.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D