Sunn glutenfri påskekonfekt trukket i sjokolade

Hei hei! 😀 La meg friste deg med luksuskonfekt nå i påska! Disse herlighetene består av en glutenfri kaffekjeks, glasert med smeltet sjokolade og pyntet med grønn te, kakao, melis og hakkede nøtter. De ser skikkelig luksuriøse ut,men er ikke så veldig vanskelige å få til. Under får du instruksjoner og steg-for-steg bilder du kan følge.

Konfekten er glutenfrie, sukkerfrie, uten egg, og kan lages vegansk og uten melk. De er et MYE sunnere alternativ til din vanlige påskekonfekt! Spis dem opp selv, eller gi i gave. Her får du oppskriften:

Til 29 kjeks trenger du:

70 g smør/margarin,gjerne usaltet
40 g erythritol eller annen strøsøtt
2 ss vann eller valgfri melk/fløte (jeg bruker soyabasert)
1 ss pulverkaffe*
1 1/2 ss olje (feks kokosolje)
90g rismel
90g maisstivelse (kan byttes ut med tapioca/potetstivelse)
1 klype xanthangum (valgfritt)

*pulverkaffe kan byttes ut med proteinpulver for proteinkonfekt, eller andre gode supermatpulver.

Smelt smør. Pisk smør og søtt sammen, sett til side. Bland vann/melk med pulverkaffe eller annet pulver. Tilsett oljen til kaffen,sett til side. Sikt sammen mel og stivelse og evt xanthangum i en bolle. Bland sammen smørblandingen, kaffen og melblandingen. Kna godt sammen. Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter.

Ta ut deigen å rull kuler med deig (ca 10g) med hendene. Fukt gjerne hendene i olje, så klistrer ikke deigen. Sett på smurt eller bakepapirkledd stekeplate.Stek  i forvarmet ovn på 180 grader i 20 minutter. La kjeksene avkjøles, mens du lager sjokoladetrekket. Du trenger:

100g valgfri sjokolade, her er en vegansk/allergivennlig
50 g fløte (feks ris eller soya)
1 ts lime, juice, konjak eller sprit (valgfritt, for (voksen) smak. Wooho!)
Valgfritt: Noen dråper med smaksdråper (for smak)

Hakk opp sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med fløten, på ca 50 grader. 40-ish for dere som bruker og ønsker å holde evt raw sjokkis rå.

Når sjokoladeblandingen har smeltet kan du smaksette den etter ønske. Husk, å smak 😉 Tips: Når du skal dekorere er det greit å ha en liten slagplan, ellers kan det fort bli søl. bestem deg for hva du skal pynte med og ha dette klart før du begynner med å dyppe småkakene i sjokoladetrekk. dette er fint å finne frem nå mens sjokoladen smelter.

Det er nå morroa starter, min favoritt del, nemlig dekorasjon og pynt!  Først skal sjokoladetrekket på. Dypp “eggene” i sjokoladen topp ned om du ønsker sjokolade bare på toppen. Bad dem i sjokolade om du ønsker sjokolade på bunnen også og fisk dem opp med en skje eller gaffel.

Overfor de klare småkakene på en rist. Nå skal de dyppes i godsaker! Vend “eggene” i matcha pulver, kakao, mandel terninger, og (sukkerfri)melis. Her kan du også bruke gode proteinpulver. Bruk fingrene eller en pølseklype eller lignende slik at du slipper kliss på fingrene.

Vend småkakene en etter en i Matcha

..Kakao, eller en blanding av kakao+chilli, eller kakao+pulverkaffe..

..hakkede skåldede mandler..,eller frø.., feks hampfrø,

..eller annet godt som melis, proteinpulver, supermatpulver, kakestrø osv.

Sett konfekten i kjøleskapet for å sette seg. Legg “eggene”, eller trøflene i konfektpapir og pakk inn i esker eller gavepapir om du ønsker å gi noen bort i gave.

Sjokoladetrekte småkaker med et hint av kaffe, pyntet med godsaker. Deilig påskekos med andre ord. Nam nam

Håper du ble inspirert og fristet! Ønsker deg en kjempe god påske! Nyt helligdagene, hverandre, god mat og drikke og naturen. Klem Fra Liller. <3

Q: Så de gode ut? Hva skal du lage til påske?

 


22 thoughts on “Sunn glutenfri påskekonfekt trukket i sjokolade

 1. Ser veldig gode ut 🙂 må prøve å lage de en dag etter Påsken når jeg har alle ingredienser. Bruker du hvilket som helt rismel? Har Matcha,men ikke prøvd det enda. Hvordan vil du beskrive smaken?

 2. Jeg bruker fint hvitt rismel. Matcha har jeg skrevet om i et tidligere innlegg her på bloggen. Smaken er litt som grønn te, litt søt og jordlig synes nå jeg. 🙂

 3. Kan man bruke et annet mel en rismel?

  Du må ha ei riktig god påske! 😀

 4. Du kan prøve havremel, bokhvetemel eller vanlig hvete eller speltmel. Kan godt hende de kan lages med mandelmel eller annet mel,men du må nesten bare prøve deg frem 🙂 Husk å justere veskemengden om du bruker feks kokosmel. Takk, det samme 🙂

 5. Gleder meg til å prøve 🙂 takk for spennende oppskrift! God Påske 🙂
  Ps. Vet det,var derfor jeg bestilte det ifra Iherb 😉

 6. Dette skal jeg lage i kveld! 😀 Vet du forresten hvilket mel som inneholder mest protein? Mandelmel?

 7. For en FANTASTISK oppskrift! Nå venter jeg bare på iHerb- pakkene mine, så skal disse prøves sporenstreks! Ha en fin påske!

 8. Moro 🙂 Jeg har spist så altfor mye hjemmelaget marsipan i påsken, skummelt det når man kan spise det med god samvittighet 😉

 9. Hei! Har sett kommentarer fra deg inne på et par blogger jeg følger og klarte og rote meg inn her, og det angrer jeg ikke et sekund på!
  Så utrolig mange gode oppskrifter du har, også så lekker disse konfektkulene var da! Kanskje jeg skal prøve meg på disse en dag 😀

  Håper du har en strålende torsdag!
  xox J

Legg gjerne igjen en kommentar! :D