Sunn naturlig raw Fikenknekk

Hellu! Riktig god Lørdag! Der var det jaggu meg helg atter en gang. Plutselig er det vell jul og sommer og høst igjen. Hehe. t tiden går fort er vell bare et tegn på at man trives? Synes dere tiden flyr? 😀 Det er regn i lufta her i Tromsø, men det setter absolutt ingen hindring for sofakosen denne helga. Jeg har laget en 100% naturlig og sukkerfri godis variant laget av tørket frukt, frø og nøtter. En enkel snack med god smak og digg tekstur. Tenkte jeg skulle dele denne godbiten med dere lesere. 🙂
fikenkjekk1 Fikenknekk
1 håndfull mandler og valnøtter
2 økologiske dadler
10 tørkede fiken
1 ss hampfrø
1 ss sesamfrø eller tahini
1 ts kanel
litt kardemomme

Du kan bruke hendene eller food prosessor. Fin hakk sammen dadler, fiken, valnøtter og mandler. Bland sammen. Tilsett sesamfrø, hampfrø, kanel og kardemomme. Jeg kjøper alle ingrediensene her. Klem i former og sett kaldt.

Søtt, crunchy og digg. Frøene knaser når man spiser godbitene. Nice! Disse må jeg lage på nytt i jula. Deilig sunn naturlig godt. Full av vitaminer, mineraler, sunne fettsyrer og fiber.

fikenknekk

Man trenger jo ikke bare å spise å spise godteri og potetgull i helga vell? Jeg liker å tenke at det ene utelukker jo ikke det andre. Jeg er nemlig veldig glad i “usunt” godt også. Hehe 😉

Har dere noen helgeplaner? Jeg satser på en styrkeøkt, etterfulgt av et latmannsliv med sofakos og seriemaraton med kjæresten! Perfekt helgesyssel! 😉 Ønsker dere alle en fortsatt fin helg!

Q:Så godbitene digge ut? Glad i tørket fiken?Takk for at leser bloggen!


2 thoughts on “Sunn naturlig raw Fikenknekk

Legg gjerne igjen en kommentar! :D