Sunn naturlig sjokolade fudge

Hei! Riktig god dag kjære lesere! Jeg har planlagt treningsfri denne uken og restituerer med sjokoladefudge. Høres ikke sjokolade fudge skikkelig godt ut? Konsistensen er skikkelig digg.

Vanligvis inneholder sjokoladefudge både sjokolade, sukker, fløte og smør. Den sjokoladefudgen du skal få oppskriften på i dag er helsekost sammenlignet med orginalen, og kan dermed nytes til hverdags. Sjokoladefudgen er vegansk, uten egg, melkeprodukter og mel/gluten. Oppskriften er lavkarbo, paleo og diabetiker vennlig.
fudgegrønn
Sunn og naturlig sjokoladefudge
1 avokado
60 g revet kokos
3 bananer
1,5 dl kokosmelk
1 ts vanilje ekstrakt
3-4 ts kakaopulver
1-2 ss agar
1 dl vann

  1. Dekk en form med plastfolie eller bakepapir og la noe av folien/papiret stikke over kantene slik at fudgen blir lett å ta ut.
  2. Blend avokadokjøttet med kokos og hell i bunnen av formen. Du kan godt søte avokadoblandingen etter ønske, med feks steviadråper.
  3. Blend så bananer sammen med kokosmelk, vanilje og kakao i en blender på høy hastighet til du får en jevn masse.
  4. Smelt agaren i kokende vann og avkjøl litt. Hell agar blandingen over i blender blandingen mens blenderen går på lav hastighet. Smak om du ønsker å tilsette mer søtt. Det skal ikke være nødvendig på grunn av den søte bananen, men er du som meg og liker alt super søtt kan du godt tilsette litt ekstra.
  5. Hell røren i formen, og avkjøl i minst 20 minutter i kjøleskapet.

fudgegrønn2

Snu formen over et fat og ta av folie eller bakepapir. Skjer i stykker og nyt 🙂 En deilig godbit full av antioksidanter, langsomme karbohydrater, et spekter av fettsyrer og god smak. Nam nam!

Fristet det med sunn sjokoladefudge?Be G(O)OD


7 thoughts on “Sunn naturlig sjokolade fudge

  1. For en fantastisk konsistens denne så ut til og ha, mums! Avocado er så godt og bruke i sunnere sjokolade oppskrifter, laget brownie med det en gang, supersunt men ingen ville gjettet det, for det smaker jo snoooop ^ ^

    God onsdag! x

  2. bruker du agar agar pulver eller flak? Som du kanskje vet trenger man jo mye mindre pulver fordi det legger seg mer “kompakt” i skjeen 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D