Sunn og god kake med friske bær – uten mel, melk, egg og sukker

Deilig vegansk & paleo kake på nydelig bunn med raw pisket kokoskrem og friske bær. Det er en perfekt kombinasjon mellom søtt, friskt, kremete og crunchy. Kaken er uten mel, egg, melk, gluten og hvitt sukker.pde4

Det du trenger en god bunn, kokoskrem og friske bær. Oppskriftene får du her:

Bunn/terteskjell

 1. Forvarm ovnen til 175 grader. Smør/bakepapirkle en 20 – 23 cm pai eller kakeform, eller 4 mindre former.
 2. Bland sammen de tørre ingrediensene.
 3. Rør inn vannet og vanilje ekstrakt. Rør inn lønnesirup og kokosolje.
 4. Bland godt sammen til en klumpfri deig.
 5. Press deigen i formen: på bunnen og opp på sidene av formen.pde1
 6. Stek i ca 20 minutter eller til bunnen er lett gyldenbrunt. Mindre former = mindre steketid. Ta ut av ovnen og avkjøl i minst 25-30 minutter på rist før du fyller det med kalde ingredienser.pde2Tips: Bunnen kan brukes til andre retter og fylles med søtt eller salt. Prøv grønnsaksmos, eggstand, iskrem eller pudding. Sløyf gjerne kanelen og vaniljen i oppskriften om du skal bruke bunnen til en middagsrett. Skal du steke fyllet du ønsker å bruke trenger du bare å forsteke bunnen i 10 minutter, avkjøle det i ca 20  min, fylle det med ønsket fyll før du steker den ferdig med fyll.

Kokoskrem:

 • fullfett kokosmelk
 • 1/2 ss lønnesirup eller steviadråper, helst vanilje&krem
 1. Avkjøl en boks kokosmelk i kjøleskapet over natten. Åpne boksen å ta av det øverste hvite laget over i en bolle. Vesken under kan brukes i smoothies.
 2. Pisk opp kremen i ca 4 minutter, tilsett søtt og visk i ett minutt til.

Sett sammen det hele: Fyll den avkjølte bunnen med kokoskremen. pde3 Topp det hele med masse bær. Bruk de bærene du finner. Jeg brukte skogsbær, bringebær og blåbær. Bruker du fryste bær må du sile av saften i et dørslag før bruk. Bruk gjerne friske mint blader som garnityr, eller bruk kakaonibs.pde44Perfekt kake til hverdags, fest eller…17 mai? Det er under 2 mnd igjen! 😀 Håper det smaker!

Så kaken herlig ut? Fristet?
Hva er ditt favoritt bær?Takk for at du leser bloggen min! <3


23 thoughts on “Sunn og god kake med friske bær – uten mel, melk, egg og sukker

 1. Mmm! En litt annen vri på nøttebunn med krem freshe-krem og bær som jeg er vokst opp med. Denne skal absolutt prøves! Hvordan tror du det går å droppe søtning i kremen?

 2. Kokosmelk er jo naturlig litt søt, men jeg for min del liker den søtet. Du kan bruke hvilken som helst søtning da, men er du ikke glad i søtt kan du sløyfe den ja. 🙂

 3. Wow, for en fristelse. Har du et alternativ til lønnesirupen? Jeg skal holde meg borte fra sirup!

 4. Hei! Elsker bloggen din til tusen, den er råbra og blir alltid så glad og lykkelig når jeg ser du kommer med nye innlegg <3 jeg blir veldig forvirret med alt snakket om duetter som surrer rundt i blader og media nå for tiden; paleo, lavkarbo, 5:2, osv. Kunne du kanskje skrevet et innlegg med en oversikt over de forskjellige diettene, hva de går ut på og hvilken diett som egner seg for hvem (allergimessig og alder) ? Selv er jeg 17 år og diagnosert med anoreksi m bulimiske tendenser, så for meg er det utelukket, men jeg har jevnaldrende venner som hele tiden snakker om å gå på diett og det hadde vært fint å kunne henvise dem til et innlegg som er skrevet av noen jeg stoler på (stoler veldig på deg) håper ikke du føler at du må altså, det er bare et forslag! Elsker som sagt bloggen din og jeg er spesielt glad i innleggene dine som er litt 'dype'. Jeg leste det innlegget om hvordan overleve jula og det om å begynne en ny sunn livsstil og jeg elsket de virkelig! Nå skal jeg slutte, beklager lang kommentar! Hilsen STOR fan! <3 😀

 5. Hei Ane! Så koselig kommentar! Jeg skrev faktisk et slikt innlegg for en lang tid siden, men gudene vet hvor det ble av. Det ligger i arkivet en plass. Det skrives mye om dietter fordi det selger rett og slett. “Alle” vil slanke seg, og selv om man ikke trenger det så tror man nesten at man trenger det siden det påtrykkes overalt. Det er helt grusomt å høre og se jenter som sliter med dette. Når jeg vokste opp viste vi ikke hva spiseforstyrrelser var engang, og hadde så vidt hørt om slanking. Nå vil jenter ned i 6-9 års alderen slanke seg og det er utrolig dumt. Her må foreldre/voksne og media ta mye av skylden. Folk flest trenger ikke noen diett. Man kan fint spise hva enn man har lyst på når man er ung,men det aller beste er å holde seg til grove kornprodukter, magre meieriprodukter og frukt/grønt. Samt prøve å redusere på sukkeret. Når det er sagt levde jeg på potetgull og sukker så og si og ble verken tykk eller syk. Alt med måte. Det beste for deg er kanskje bare å la vennene dine gjøre hva enn de vil og prøve å holde deg unna slike samtaler eller debatter. Du har vært gjennom det – så du vet hvor galt det kan gå og hvor mye skade slikt kan føre til. Kanskje burde de finne et annet fokus? Vi lever i en verden der fokus på kropp, “helse” og skjønnhet er gigantisk. Lønnsomt er det også for de som driver med det, men det tar jo fokuset fra det som er aller viktigst – det på innsiden. Koselig at du liker de litt “dype” innleggene. Godt å høre at de kan inspirere. *klem*

 6. Jeg er desverre intolertant mot både hvete og mandler. Forslag til et annet mel jeg kan bruke i denne oppskriften?

 7. Det kommer litt ann på om du må ha den paleo eller ikke. Om du skal ha den paleo kan du male mel av andre nøtter eller frø du tåler. Om ikke kan du bruke rismel, eller melblandinger som inneholder ingredienser du tåler.

 8. Hei! Deigen smaker herlig. Men den har nå stått inne i mer enn 30 min og er enda ikke “sprø”. Må den tørke for å
  Få det til? Hilsen fersking😃

 9. Hei Tonje! Beklager litt sent svar! Håper resultatet ble bra! Om deigen ikke ble stekt må man øke temperaturen litt eller la den stå inne lengre. Temperaturene i ovnene kan variere og dermed vil steketiden kunne variere fra ovn til ovn.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D