Sunn og god vegansk mandelfudge

Lyst på noe godt til helgekosen? Jeg kan jeg anbefale denne sunne fudgen. Fudge trenger absolutt ikke å inneholde fløte eller sukker. Denne digge fudgen er beviset på det. Fudgen har lav GI, er glutenfri, vegansk og uten hvitt sukker. Du får et spekter av sunne fettsyrer via kokosolje og nøttesmør. Den inneholder faktisk også vitaminer og mineraler. Ikke verst til helgekos å være!

mandelfudge2Nydelig og sunn Fudge med mandel&banan

Tips:

  • Siden vi bruker kokosolje vil fudgen smelte når de kommer i romtemperatur. Oppbevar derfor i kjøleskap eller frys til du skal spise dem.
  • Varier blandingen ved å tilsette 1 dl hakkede nøtter eller 1 ts  kakao, 1 ss proteinpulver eller mandelmel.
  • Mandelsmøret kan byttes ut med andre nøttesmør. Oppskrift på peanøttsmør finner du her.

Slik lager du fudgen:

Varm opp alle ingrediensene i en liten kasserolle på lav varme under omrøring. Etter at ingrediensene har smeltet litt blander du det til en jevn masse med stavmikser. Du kan evt bruke blender eller food prosessor. Hell blandingen i en form som er dekt med bakepapir, eller silikonformer. Avkjøl blandingen i fryseren eller kjøleskapet til den har hardnet. Skjær i ruter eller bruk pepperkakeformer for å stikke ut enkle mønster. Et lite tips er å olje kniven eller formene. Pynt etter ønske med nøtter og siktet sukrinmelis.

mandelfudge

Q: Så det godt ut? Liker du fudge? 🙂 Takk for at leser bloggen!

 


7 thoughts on “Sunn og god vegansk mandelfudge

  1. Så utrulig godt ut, men MÅ innrømme den delen i meg som synes fett enda er skummelt synes at den mengden kokosolje gjorde den skummel pluss mandelsmør og lønnesirup. Men trur det handler litt(mer) om at jeg enda er litt sånn små redd høy energi mat. Men vet at det ikke er farlig å spise sånne fudge.

  2. Det går over etter hvert, du må bare tørre å bryte de grensene du har satt for deg selv. Kokosolje har jo masse helsefordeler, og de sier at energien i det ikke lagres som fett men “brennes opp”/brukes som energi. 🙂

  3. Bruker peanut smør. Og bruker alprosmør av og til. Neste blir kokossmør/olje.

    Usunnetanker i toppetasjen kan bare gå en viss plass!

    Takk. Skal prøve å lage en gang om jeg vil eller ikke!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D