Sunn raw food sjokolademousse med maca!

Hei hopp! God dag kjære lesere! Det har blitt mye sjokolademousse i det siste, men som sagt er det som oftest en liten endring i oppskriften fra gang til gang. Hovedingrediensene er som vanlig avokado og kakao. Noen ganger bruker jeg sirup som søtning, men denne gangen har jeg brukt dadler. I tilegg har jeg tilsatt en god dose supermat; lucuma og maca.

chiamousse3

Det er faktisk over 5 år siden jeg skrev mitt første innlegg om Maca her på bloggen. La oss friske litt opp i hukommelsen!

Maca kommer fra Andes fjellene og kalles Peruviansk Ginseng. Roten er næringsrik og inneholder aminosyrer,phytonæringstoffer,karbohydrater,mineraler og fettsyrer.

Tørket maca pulver inneholder 60% karbohydrater, 9% fiber, og i overkant av 10% proteiner. Maca er rik på kalsium, magnesium, fosfor, kalium, svovel og jern. Det inneholder også spormineraler som sink jod, kopper, selen, mangan og silisium, i tillegg til vitamin B1, B2, B12, C og E. Maca inneholder nesten 20 forskjellige aminosyrer, inkludert 7 essensielle. Maca er også en meget god kilde for plantesteroler. Disse sterolene har også en gunstig effekt på muskulaturen og kan anses for å være ett sunt alternativ til steroider.

Maca, som goji bær og ginseng, er ett kraftig adaptogen, det betyr at det kan balansere og stabilisere kroppens systemer. Rosenrot er for eksempel også et adaptogen. Som ett adaptogen, gir maca energi om kroppen trenger det,hjelper å bygge opp kroppens imunforsvar om dette er svakt og øke utholdenheten.    Maca støtter opp om,balanserer og regulerer hormon nivåene til både menn og kvinner. Det sies at maca kan øke sexlysten og fertiliteten til både kvinner og menn. 😉

Maca har en særegen smak, litt jordete og litt brent. Første gangen jeg smakte det var jeg ikke overbevist, men så synes jeg faktisk det var så gidt at jeg tilsatte det i makroner kun for smaken. Hehe 😉

Nå som vi har lært litt om maca… Over til oppskriften!chiamousse

★ avokado sjokolademousse ★ – Nok til 1 liten porsjon
1 avokado
4 dadler uten stein
2 ss kakao
2 ts lucuma pulver (valgfritt)
2 ts maca pulver (valgfritt)
litt salt

Blend alle ingrediensene godt i en food prosessor til en jevn krem. Ha i en passende skål.

Pynt med chiafrø og økologisk sitronskall eller litt syltetøy. 🙂 Håper det smaker.chiamousse1

 Så det godt ut? Bruker du maca?

 


2 thoughts on “Sunn raw food sjokolademousse med maca!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D