Sunn sukkerfri sjokoladetrøffel

Hei hei! I dag skal du få oppskriften på noen deilige sjokolade trøfler med sjokolade! Jada, jeg vet at det enda er en stund til jul, men i mellomtiden kan man jo kose seg litt med en høstvariant.
Disse godbitene er sunnere og mindre mektige enn julevarianten. De er uten sukker, fiberrike og inneholder planteprotein. Gode er de da, og vi bruker ekte sjokolade. Balanse vettu! 😉
troffel

Sjokoladetrøffel med kokos

340g Hvite bønner
1 plate sjokolade (minst 70% kakao)
2 ss kakao
1 ss fibersirup
Noen dråper stevia (valgfritt)
Dine favoritt nøtter / tørket frukt
Revet kokos

Tips:
Velg en sjokolade som passer dine ønsker. Om du velger en sjokolade som passe dine behov blir oppskriften vegansk og melkefri, sukkerfri eller glutenfri. Jeg har brukt en mørk sjokolade med 70% kakao. Lager du disse til bar kan jeg anbefale å bruke melkesjokolade som er mildere så smak. Joda, det finnes vegansk melkesjokolade, feks denne.
Fibersirup kan byttes med annen sirup, evt honning. Honning er da selvfølgelig ikke vegansk.

Slik lager du trøflene:

Om du bruker rå bønner. Bløtlegg dem over natten, hell av vannet og kok dem i en time. Hell av kokevannet og avkjøl bønnene. Om du bruker bønner på boks heller du av vesken de ligger i.

Smelt sjokolade sammen med fiber sirup i vannbad eller mikroen. Tilsett bønner, kakao,sirup og sjokolade i en blender eller food prosesoor. Bland sammen til du får en tett masse. Søt til med mer søtning om du liker det ekstra søtt. jeg bruker steviadråper. Tilsett hakkede nøtter eller små biter av tørket frukt. Dette er valgfritt, men det gir noe mer å tygge på, og kan brukes til å justere konsistensen på massen. Synes du massen er for tørr kan du tilsette litt mer sirup.

Avkjøl massen i kjøleskapet i en time. Når massen er avkjølt bruker du våte hender til å rulle små baller. Oppskriften gir 30-40 baller avhengig av hor store du lager. Rull ballene i revet kokos, evt hakkede nøtter, kakao eller sukrin gold. Avkjøl i kjøleskap.troffel2
Håper det smaker 🙂


Legg gjerne igjen en kommentar! :D