Sunn suksessterte

Hei hei! Suksessterte er en populær festkake og den passer perfekt til 17.Mais kakebord. Siden jeg postet oppskriften min for 4 år(!) siden har den høstet mange lovord fra fitnessfolk og kakeglade. Denne oppskriften er sukkerfri, glutenfri og kan lages melkefri.

Lovely Lillers gode suksessterte

Nøttebunn:
150 g hasselnøtter
150g peanøtter/mandler/valnøtter
3 hele egg – delt i hvitte og plomme
1,5dl sukrin eller tilsvarende søtning
1 ts bakepulver

1 klype kanel eller kardemomme (valgfritt)

Mal nøttene og sett det ferdige nøttemelet til side. Rør bakepulveret ut i nøttemelet. Pisk eggehvitene stive i ren bolle. Tilsett søtt mot slutten. Vend forsiktig inn plommene og nøtteblandingen. Du kan piske eggedosis av eggene, i stedet for å stivpiske hvittene,men kaken blir mer luftig med stivpiskede hviter. Hell røren i en smurt eller bakepapirkledd springform. Jeg fordeler røren på to mindre former. Stek bunnen på nederste rille. En vanlig springform bruker 20-30 minutter på 200 grader. De små bruker ca 12. Følt med. Avkjøl den ferdige nøttebunnen.

Eggekrem:
4 dl valgfri melk, jeg bruker kokosmelk eller soyamelk
1 vaniljestang/ vaniljesukker
6 eggeplommer
1/2 dl sukrin eller tilsvarende søtning
1 ss maisenna
50g kesam (eller 50g smør/melkefritt smør)
50 g smør/melkefritt smør/mulig du kan prøve kokossmør uten smak

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under konstant omrøring til kremen begynner å tykne. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt slik at kremen sprekker. Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles den i kaldt vann. Rør i den av og til. Kremen kan oppbevares i kjøleskap til den skal brukes. Den vil tykne litt når den avkjøles.

Smør kremen på den avkjølte kakebunnen. Lager du mindre kakebunner, eller to store, smør du krem i mellom lagene og over. Lager du to store bunner må du naturligvis doble eggekrem oppskriften slik at du får nok krem.suksessterte Pynt kaken med hakkede mandler eller revet sjokolade. Håper det smaker 😀

Liker du suksessterte? 🙂

Takk for at leser bloggen!


4 thoughts on “Sunn suksessterte

  1. Suksess terte, eller rett og slett Gul kake som vi kaller det i min familie er en av mine favoritter, den er ikke i overkant søt, men utrolig god, kremet også metter den så godt 😀 Finfin oppskrift frøken! x

Legg gjerne igjen en kommentar! :D