Sunne og gode havregrynkjeks med solsikkefrø

Hei hei! Har dere det fint i sommervarmen, eller sommerregnet? 😉 Det har vært et svært skiftende vær her i nord i sommer, fra syden-temperaturer til høstvær. Heldigvis er det alltid “sol i sinnet”!

I dag skal du få oppskriften på havregrynkjeks. Disse kan lages glutenfrie og er uten melk, egg og sukker. Nydelig med både salt og søtt pålegg! 🙂havrekjeks

Havregrynskjeks

160g havregryn, velg glutenfri ved allergi
40g valgfritt mel
40g stivelsesrikt mel*
1/2 ts psyllium husk/ fiberhusk
60g dadler
60g vann eller valgfri melk
40g rosiner
50g olivenolje eller smeltet kokosfett
30g solsikkefrø
30g valnøtter, veldig finhakket eller malt

*Mel rik på stivelse, feks rismel. Du kan bruke grovt mel om du ikke har gluten allergi **For nøttefrie kjeks, bytt nøtter med frø eller kokosmasse. Jeg brukte gyldne rosiner.

Blend dadler, rosiner, vann og olje godt sammen i en food prosessor. Tilsett havregryn, mel, psyllium husk og malte valnøtter. Tilsett solsikkefrøene til slutt om du ønsker hele solsikkefrø i kjeksen. Bland sammen. La deigen hvile i ca 30 minutter. Form kjeks og stek i ca 15 minutter eller mer i en ovn på 180-190 grader. Steketiden varier med tykkelsen på kjeksen. Jeg stekte dem i 15 minutter før jeg snudde dem og stekte dem på andre siden i 5 minutter. Avkjøl.

Nyt dine hjemmelagde havregrynkjeks med godt pålegg. Tips: Knekk opp noen kjeks med hendene i en bolle. Hell over yoghurt og nyplukkede bær. Nydelig mellommåltid på 1-2-3! Håper det smaker 🙂


Legg gjerne igjen en kommentar! :D