Sunt sjokoladepålegg med kun 5 ingredienser

Hei hei! I går malte jeg mormor sitt gjerde i bare bikinien. Jeg endte opp med hvite malingsflekker på begge armene og på beina. Lekkert! La ut en liten videosnutt på Instagrammen min @lovelyliller om dere vil se kunstverket. Hehe.

Riktig god ny måned foressten! Tenk at vi allerede er i August! Det må feires, syns dere ikke? 😉 Jeg har publisert oppskrifter på sukkerfrie alternativer til nugatti og sjokade mange ganger tidligere. Nå er det en stund siden jeg har laget rå “nugatti”, så jeg tenkte det var sannelig på tide!

Har jeg god tid rister jeg hasselnøtter og lager ordentlig nugatti, men om jeg vil ha sjokoladepålegg på 1-2-3 bruker jeg denne oppskriften. Den inneholder bare 5 ingredienser og tar ikke lange tiden å lage. Velger du rå ingredienser kan du lage dette sjokoladepålegget “raw food style”.nugattii
Du trenger:
50g kakao
150g lønnesirup
35g kokosolje eller kakaosmør
1/4 ts salt
1/2 ts vanilje ekstrakt eller noen dråper vanilje essens

Smelt kakaofett eller kokosolje i vannbad. Rør eller blend sammen med lønnesirup, kakao pulver, salt og vanilje ekstrakt. Hell blandingen i en glasskrukke og nyt. Oppbevares i kjøleskap eller kjøkkenskap. Sjokoladepålegget vil hardne når det blir avkjølt og smelte når det blir oppvarmet.

Sjokoladepålegget kan brukes som sjokoladesaus til is, dipp til frukt eller pålegg.Jeg liker det aller best smurt på mormors ristede brød. Håper det smaker! 🙂

Ønsker deg en fortsatt fin dag <3

Q: Er du glad i sjokoladepålegg? Prøvd å lage selv?Takk for at leser bloggen!

 


22 thoughts on “Sunt sjokoladepålegg med kun 5 ingredienser

 1. Haha, jeg som var på jakt etter et veldig enkelt sjokoladepålegg i går. Takk for oppskriften, passet meg veldig bra 🙂

  Dette skal lages så fort jeg får tid!

 2. Nam! en slik oppskrift har jeg letet lenge etter! 😀
  Men tror du det er mulig å bruke agave i stedet for lønnesirup? 🙂

 3. Nammis!
  Tror jeg må prøve å bruke lønnesirup i sjokoladen, tror det kan bli utrolig godt.
  Takk for oppskrift. Litt sånn typisk råsjokoladevariant når man ikke har tålmodighet til å vente til den har stivnet hehe.

 4. Takk 😀 Har hatt det fint til no. Gikk opp Tromsdalstiden i dag. 😀

  Anbefale dæ å gå den hvis du ikke har gjort det? Det e utrulig fin utsikt.

 5. Anbefale dæ å prøve en gang. Om det ikke blir Tinden. Liker du å gå i skog og mark.

  Det e veldig fin på Kvaløya/eidsjosen/fjellheisen/Varden den e ved Trøkkbassenget ved sykehuset.

  Æ har nettopp oppdaget skauen og fjellet!:) Hadde sikkert likt det tidligere hvis æ ikke va for opptatt med å være sf 😛 😛 Men bedre sent enn aldri.

 6. Hei Liller!Jeg er veldig glad i bloggen din.Prøvde lenge å finne en blogg som passer til min candida diett.Flott med bilder og fine tekster.Bytter 1 eller 2 ingredienser på grunn av dietten min.Jeg lurer på om det er greit å bruke inulin (candida drepende naturlig sukkererstatning)i de deilige oppskriftene dine?Jeh hørte mye positiv om inulin,men den brukes så skjelden i oppskrifter.Mvh Nataliya

Legg gjerne igjen en kommentar! :D