Super enkel og god Oreo ostekake!

Hei hopp! God Fredag! I dag skal du få oppskriften på en super enkel Oreo ostekake!oreokake3

Du trenger:
250g kremost, romtemperert
50g sukrin eller lignende
ca 10 oreos *
2 ss valgfri melk
1 egg, romtemperert
Valgfritt: noen dråper vanilje essens

Tips: Oppskrift på lavkarbo protein oreos finner du her. Glutenfrie oreos kan kjøpes her, disse er uten gluten, melk og nøtter. *Vil du ha mer Oreo bunn eller strø på din ostekake er det bare å bruke flere oreos.

Forberedelser:
Forvarm ovnen til 180 grader, og dekk en form med bakepapir. Jeg bruker en 15cm × 13.5cm firkantet form, men du kan godt bruke en rund form.
Slik lager du oreo ostekake:

Mos oreo kjeksene til smuler i en food prosessor. Om ønskelig kan du ta ut kremen av noen av Oreoene og blende de med fyllet.oreokake1Press ned 2/3 av smulene i bunnen på formen. Press ned med fingrene eller med undersiden av et glass. oreokake12

Pisk kremosten i en food prosessor eller blender. oreokake14Tilsett sukrin, egg, melk og vaniljeessens. Bland til en jevn blanding. oreokake15Hell blandingen over oreo bunnen og jevn ut med en slikkepott. Strø resten av oreo smulene over.oreokake19

Senk temperaturen i ovnen til 140 rader. Stek ostekaken i 30 minutter. Avkjøl i romtemperatur før du lar den stå i kjøleskapet for å sette seg. Skjær i biter når den har blitt avkjølt og fast, gjerne over natten.

Håper det smaker! Ønsker deg en strålende helg!

 


Legg gjerne igjen en kommentar! :D