Supermat is med kun 4 ingredienser

Hei hopp! Kan jeg friste deg med en grønn is denne Fredagen? Denne sunne godbiten har avokado som hovedingrediens.

 • Den kremete avocadoen blir regnet som verdens sunneste frukt, på grunn av næringsinnholdet som inkluderer vitamin K, kostfiber, folsyre, vitamin B6, vitamin C, og kobber.
 • Som bananen er avocado er også en god kilde til kalium, et mineral som bidrar til å regulere blodtrykket. Tilstrekkelig inntak av kalium kan beskytte mot hjerte-og karsykdommer, som høyt blodtrykk, hjertesykdom eller slag.
 • Avokado inneholder “oljesyre”, en enumettet fett som kan bidra til lavere kolesterol og beskytter mot brystkreft.
 • Inneholder den betydelige mengder av vitamin E. Som supre antioksidanter virker vitamin C og E godt for huden. De bidrar til å holde huden frisk og ung ved å forhindre skader forårsaket av reaktive oksygenforbindelser i hudcellene. Vitamin C er også viktig for sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner.
 • Avokado inneholder fettstoffer som er viktige for stoffskiftet i nervesystemet. Dessuten er frukten svært rik på B-vitaminer som er behøves for god nervefunksjonen. Med bakgrunn i dette, kan avokado være velegnet mat for de som lider av nervøsitet, irritabilitet eller depresjon.o0800060011442873408

Til isen trenger du

1 moden avokado
150g Silken tofu
2 ss lønnesirup, annen sirup eller sukrin
1 ts sitronjuice

Bland alle ingrediensene i en food prosessor. En blender går sikkert like bra. o0800060011442882102For å lage is avkjøler du massen i ca 3 timer i en fryser. Bland massen godt sammen før du fryser den i to timer til. Du kan naturligvis bruke ismaskin om du har det. o0800060011442873403Jeg liker å blende isen atter en gang før jeg nyter den, da får isen den der “softis følelsen”.
Ta opp kuler med varm iskrem skje. Tiner isen er det bare å stikke den i fryseren igjen. 😉

Sunn god hverdagsis som selv barna liker. Hvem vil vell ikke ha “monster is”? Perfekt måte å lure i kidsa litt sunn næring. Ønsker dere alle en kjempefin fredag!

Q: Har du smakt is med avokado eller tofu? Så denne spennende ut?Takk for at leser bloggen!


8 thoughts on “Supermat is med kun 4 ingredienser

 1. Elsker bloggen din. Du formidler en kunnskap om hva og hvordan på en så bra måte.
  Nå har jeg endelig fått gjort min første bestilling på iherb, takket være god guide og hjelp til hva som er nyttig og merke.
  Jeg har melkeprotein allergi men pga sykdom har jeg ett ønske om prøve å kutte sukker og gluten, kanskje ikke helt men i mengde..

  Takk, for fantastisk hjelp så langt

 2. Så koselig å høre <3 takk for skryt. 🙂 Sukker er det lurt å bytte ut, og ganske enkelt også. Er jo så mye bra der ute man kan bruke i stedet.

 3. Hvilke av de tofugreiene brukte du? Var så mange å velge mellom 🙂 Hadde vært spennende å prøvd denne!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D