Supersunn grønnsaksform med fylte paprika og tomater

Hei og riktig god ny uke! Tusen takk for tilbakemeldingene på innlegget om kroppsfikseringen. Det fikk over 170 likes på et døgn, så jeg tror ikke jeg er den eneste som har sett meg lei av maset. Hehe. Jeg ville bare si at jeg setter stor pris på tilbakemeldingene deres både på facebook, mail og i kommentarfeltet på bloggen. Uten dere hadde jeg ikke orket å blogge – så takk for alle kommentarer, all støtte og motivasjon, og at dere deler deres tanker og historier med meg.

Idag skal du få oppskriften på en lett og supersunn middag – perfekt til Januar og “Meatfree Monday”. Herligheten er vegansk og glutenfri – og enkel å lage.Her kan du sette hele familien i sving.

Nå som julens mektige mat er lagt bak oss, og et nytt år er på G er det mange som ønsker lettere mat velkommen med åpne armer. Retten er ovnsbakt og inneholder hele seks ulike grønnsaker. En skikkelig detox rett full av vitaminer, mineraler og plantestoffer! Akkurat det man trenger for å holde forkjølelsen borte.PP2Fylte grønnsaker –  Ca 5 porsjoner
7 store tomater
5 paprika (bruk grønn, orange/gul og rød)
ca 2-3 dl ukokt ris (kan byttes med bygg)
1 squash
1 gulrot
1/2 løk

Urter: persille, dill, mint, purreløk/vårløk
Potet – mengde etter ønske
Salt, pepper, oliven olje, sukrin
Litt vann/kraft/buljong eller en kartong hakkede tomater
Slik lager du retten

  1. Skjær et “lokk” av øvre del av paprikaen og tomatene. Skjær av bitte litt av bunnen på paprikaene slik at de står stødigere og at juicen kan flyte ut. Pass på at du ikke lager en åpning slik at fyllet ramler ut.
  2. Ta ut kjernene av paprika og tomat. Kjernene til tomatene hakkes og brukes senere. Vask risen. Skjær opp squash, gulrot og løk i små biter. Finhakk urtene.
  3. Bland grønnsaksbitene i en bolle. Smak til med salt,pepper og en klype eller to sukrin, og hell over en slump olje. Bland sammen med risen.
  4. Pakk de uthulte grønnsakene med blandingen. Risen vil svelle, så stapp ikke fyllet alt for tett i paprikaene. I tomatene vil mye av vesken renne ut, så du kan fylle dem litt mer. Sett de fylte grønnsakene i en smurt ildfast form.
  5. Skjær potetene i båter og vend dem i salt og pepper. Dander potetbåtene  slik at du fyller tomrommene i formen. Legg tomatkjernene her og der over potetene.  Sett “lokkene” på grønnsakene og hell 1 ss olje over hvert lokk. Oljen i retten gir en nydelig smak til retten, og vil hjelpe kroppen å ta opp de fettløselige vitaminene i grønnsakene, så vær ikke gnien med den 😉
  6. Hell en kartong hakkede tomater i bunnen på formen. Du kan evt bruke litt vann, kraft eller buljong. Jeg bruker buljong.

PP1

Sett formen i ovnen på 200 grader i 30 minutter med lokk eller folie over. Senk temperaturen til 180, ta av lokk/folie og la formen stå i en time. Det kommer til å lukte helt himmelsk på kjøkkenet når grønnsaks juicene begynner å flyte. Server retten i formen.

For et nydelig syn. Masse farger! 🙂 pPSpis retten alene eller sammen med pasta, oppskjert brød eller en spennende salat. Grønnsaksformen kan også brukes som tilbehør til annen mat. Jeg synes pinjekjerner og et dryss flaksalt over grønnsakene er prikken iver i-en.

 Man føler seg rett og slett kjempesunn, frisk og lett i kroppen etter denne smakfulle vitaminbomben. Håper det smaker! 😀

Så det godt ut? Ble du fristet? Smakt fylt paprika og tomat før?


One thought on “Supersunn grønnsaksform med fylte paprika og tomater

  1. Oi, ser kjempegodt ut med alle de friske fargene! Grønnsaker blir sååå gode når de får litt tid i ovnen. Yummy!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D