Supersunn Sarah bernard konfekt raw food style

Hei hei!  En trofast leser lurte på om jeg kunne tenkt meg å lage en god og sunn oppskrift på Sarah Bernard konfekt nå som det nærmer seg jul. Det var bare et problem. Jeg har verken smakt eller sett en Sarah Bernard konfekt i hele mitt liv.

Mange bruker denne kaken, eller konfekten, hver jul. Min familie har aldri hadd den tradisjonen, så det å lage en oppskrift man ikke aner hva egentlig smaker var litt av en utfordring. Det var bare en ting å gjøre. Dra på bakeriet å kjøpe en.

Den originale Sarah Bernard konfekten har en makronlignende bunn ala kransekake. Over den er en sjokoladekrem og det hele er dekt med et trekk sjokolade. Min variant kunne vell egentlig ikke vært lengre fra originalen enn dette. sara1

Jeg kunne naturligvis laget en sukkerfri klone av den vanlige Sarah Bernarden, men jeg må innrømme at kreativiteten tok litt av. 😉

Min Sarah Bernard-inspirerte julekonfekt kan lages raw, er vegansk, uten hvitt sukker, mel, gluten, egg og melk.Ingrediensene gjør denne super sunn i forhold til originalen. Denne varianten er full av fiber, et spekter fettsyrer, langvarig energi, vitaminer og mineraler.

Bunnen er mørkere på grunn av dadler som søter helt naturlig, men som originalen inneholder den mandler. Sjokolade kremen i originalen er byttet ut med en himmelsk sukkerfri karamell. Ønsker du å gjøre karamellen mer lik originalen kan du tilsette litt kakao til røren. La oss ta en titt på oppskriften:

Supersunn Sarah bernard konfekt raw food style
Bunn:

70g mandler
50g revet kokos
2 ts kakao
1 klype havsalt
8 dader uten stein
1 ss lønnesirup eller agave
1-2 ss valgfri melk (om deigen er for tørr, tilsett 1 ss om gangen)

Mal alle ingrediensene sammen til du får en klistrende deig. Dekk en form med folie og press ned bunnen med fingrene. Avkjøl i kjøleskapet eller fryseren mens du lager karamell laget.

“karamell”laget i midten

175g dadler uten stein
2 ss mandelsmør eller peanøttsmør (jeg har brukt peanøtt)
2 ss kakaosmør, kokos olje eller smøralternativ
4 ss valgfri melk (konsistensen skal være som tykk krem, ikke flytende)
1 klype havsalt

Valgfritt: 1 ts kakao

Blend alle ingrediensene sammen godt til en veldig fin og kremet krem. Smak og juster om du vil ha mer salt. Hell karamellen over bunnen og sett formen i fryseren mens du lager sjokolade laget.

Sjokoladelaget på toppen

Smelt en halv valgfri sjokoladeplate*
2 ss valgfri melk (jeg bruker mandelmelk)
2 ss lønnesirup eller agave
Valgfritt: 1 ss valgfritt nøttesmør for ekstra smak

*Dette kan være hjemmelaget raw sjokkis. Jeg bruker en melkefri. Forslag på ulik sjokolade her.

Smelt sjokoladen i biter over vannbad. Når sjokoladen er smeltet tilsetter du de øvrige ingrediensene. Bland godt. Hell sjokoladen over karamell laget og se til at du får dekt toppen på hele formen. Oppbevar i kjøleskapet. Om du ikke skal spise den samme eller neste dag kan du godt lagre den i fryseren og tine den i kjøleskap.
Før servering tar du godbiten opp av formen ved hjelp av bakepapiret og skjærer ruter. Rutene holder seg godt i kjøleskapet i flere dager.sara2Håper det smaker 😀 Husk: Det INGENTING galt i å kose seg med helt vanlige Sarah Bernard kaker/konfekter nå i jula. Sunt kosthold og dårlig samvittighet hører IKKE sammen. Det er heller ikke “om å gjøre” at alt av godbiter på død og liv må lages sunnere. Når det er sagt er det også gøy å leke seg på kjøkkenet og lage godbiter som BÅDE er sunne og skikkelig gode. Sunnhet er balanse, så streb etter en mellomting. <3 *Suss* fra Liller.

Har du smakt Sarah Bernard før? Så denne konfekten spennende ut?Takk for at du leser bloggen min! <3


7 thoughts on “Supersunn Sarah bernard konfekt raw food style

  1. Hvilken kjøkkenmaskin bruker du til å kjøre dadler i til den deigen? Jeg har vanlig blender men den kjører seg fast veeeeldig fort…
    Du har forøvrig noen fantastiske sider her

  2. Jeg bruker en kjøkkenmaskin med skarpt blad. Om du bruker blender er det lurt å bruke litt veske sammen slik at bladene går rundt. 🙂 takk!

  3. Disse så nydelig ut! 😀 Har heller ikke smakt Sarah Bernhard før, men er veldig nysgjerring, kanskje jeg kan fange en når jeg besøker hjemlandet til julen 🙂 Men de du har laget høres uansett ut som en kjempegod erstatning til hverdags likesom til fest 😀 x

  4. Veldig kul oppskrift!:)

    Men jeg liker ikke dadler. Er det noe erstatning for dette jeg kan bruke?:(
    Tusen takk:)

Legg gjerne igjen en kommentar! :D