Sykdom,trening og en deilig kake

Hei hopp kjære lesere!  Tror du ikke jeg presterte å bli forkjølt igjen. Det var vell egentlig ikke å unngå siden både roomien og kjæresten min nettopp hadde det. Jeg var uvanlig kraftløs noen dager før jeg faktisk forsto at det var pga forkjølelse, fredagen var sykdom et faktum og jeg hamstret halsdrops i alle varianter. Snørret rant og jeg synes meget synd i meg selv Lørdagen. Jeg er heldigvis sterk, så etter to dager i koma var jeg høvelig fit igjen, så jeg fikk min planlagte sofa&film søndag med kjæresten.

Mandagen erklærte Dr.Liller megselv friskemeldt og jeg dristet jeg meg til en liten styrkeøkt. Det var godt å røre seg litt etter en rolig helg. Noen mannfolk bemerket jeg var sterk i beina, noe som var hyggelig å høre. De refererte til mine 60 kg i utfall. Jeg kjører egentlig lettere vekter på beinøvelsene for jeg plages med knærne. Nå er jo ikke 60 kg lett for min del,men akkurat den øvelsen klarer jeg ikke å dy meg. Note to self: Slutt å tull, kjør lette beinøvelser! Idag ble det en tur på ellipse med en venninne fulgt av en kortere ryggøkt. Jeg økte til 50 kg i nedtrekk noe som var gøy. Noe jeg også fikk gjort Tirsdag ettermiddag var å få i meg en hel kake. En hel LITEN kake da. 😉

Har du også lyst å kose deg med en liten valnøtt og banannkake til dessert eller kveldskos får du oppskriften her. Kaken er glutenfri og vegansk. Du trenger en liten kakebunn på 16 cm. Har du ikke det kan du helt sikkert bruke muffinsformer å lage muffins i stedet.

Du trenger:
130 g rismel
70 g mais stivelse (dvs maizenna)
1 ts natron
en liten klype xhanthangum (valgfritt)
klype salt
250 g bananer,overmodene (ca 2 1/2 banan)
30 g honning,agave eller lønnesirup
10 g eple cider eddik
40 g valnøtter,rosiner eller sjokoladebiter, hakket

5 valnøtter til pynt

Forvarm ovnen til 170 grader. Bland alt det tørre i en stor bolle, sett til side. Mos bananene med en gaffel i en annen bolle. Tilsett honning og eplecidereddik. Legg det våte til det tørre og bland sammen. Juster røren med litt mer mel om du synes den er for våt. Tilsett valnøtter/annet snadder. Hah, værre var det ikke.

Hell røren i en godt smurt form. Pynt med hele valnøtter.  Dekk formen med et ark aluminiumsfolie for å forhindre at kanen tørker ut. Sett inn kaken og senk temperaturen på ovnen til 150 grader. Steketiden avhenger litt på type ovn og hvilke former du bruker. Stek til kaken er gylden. Jeg bruker bare å vente til det begynner å lukte kake før jeg går å “ser den ann”. Lukter det svidd har du hatt den for lenge i. Hehe 😉

Håper du har en fortsatt fin dag og god uke! Liller loves you! *stor klem*

Q: Har du vært forkjølt i år? Hvor lenge? Fikk du lyst på kake? ;D


5 thoughts on “Sykdom,trening og en deilig kake

  1. 🙂 Ser nam,nam ut denne da…. Men jeg har ingen bananer her og nå. Og forresten, jeg gleder meg til å tyvstarte våren med fastelavensboller !
    Venter ikke ett minutt lenger enn til torsdag….
    Kom gjerne med forslag til årets fastelavensboller ! 😉
    Forkjølelse, har jeg lurt meg unna hele vintersesongen ! Men er “uggin” i kroppen, små kvalm og veldig trøtt akkurat nå (4 dagen), og det er gubben også. Håper det er noe som går (videre helst i morra) !

  2. Kaka så smashing god ut- som alltid 😉 Jeg har berga for influensa og forkjølelse “bank i bordet”!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D