Tahini, kokos- og macadamiasmør

Idag skal jeg tipse om noen gode nøttesmør fra Artisana, samt frøsmøret Tahini. Jeg har lagt min elsk på dette merket fordi smørene er lagd av 100% økologiske nøtter, frø og kokoskjøtt som ikke inneholder giftige sprøytemidler eller kjemikalier. Det tilsettes ikke noe ekstra som salt, sukker, tilsettningstoffer eller smaker. Ingrediensene er raw, ikke ristet, og er som sagt lagd på lave temperaturer slik at alle enzymer, proteiner og vitaminer er inntakt.

Jeg bruker Tahini, kokossmør og macadamia nøttesmør nesten hver dag. Jeg liker å kalle disse typer smør natursmør siden de ikke stammer fra dyr slik som vanlig smør. Minst like godt på brødskiva!
new6

Disse nøttesmørene er:

*100% økologisk
*Raw (alle vitaminer,minerale,enzymer og fettsyrer er bevart)
*Vegansk (uten dyreprodukter)
*Uten tilsatt sukker og salt.
*Inneholder ikke melkeprodukter, peanøtter og gluten.
*Inneholder ingen konstige farger,stabilisatorer,aromaer eller genmanipulerte produkter.
*Inneholder ikke kolestrol eller transfett.
*Inneholder både lang- og kortkjedede essensielle fettsyrer som gir langvarig energi, stabilt blodsukker og metthetsfølelse.

Dette merket selger andre typer nøttesmør også som har samme innhold, se hele utvalget HER.

Tahini:

Hva er det? Jo Tahini er et “nøttesmør”, eller rettere sagt frøsmør. Det er nemlig laget av sesamfrø. Tahini brukes mye i kikertdippen hummus. Hummus oppskrift finner du HER. Tahinien kan brukes i både søte og salte retter. Inneholder mineralene lecithin, magnesium, kalium og jern. Tahini er en av de beste veganske kildene til kalsium. Inneholder også mye vitamin E og vitaminene B1, B2, B3, B5 og B15. Inneholder 20% protein, noe som er mer enn de fleste nøtter.

Bruk tahinien i dressinger, guacamole, hummus, godiskuler eller smooties. Den rå har de akkurat sluttet å selge, men du finner andre Tahini typer finner HER. De har bla en sort Tahini av sorte sesamfrø her. Jeg anbefaler denne som er økologisk..

Kokossmør:

Denne inneholder økologisk rå kokosnøtt. Fettsyrene i kokos fordøyes lett og virker stimulerende for fettforbrenningen. Kan være betennelsesdempende og styrkende for immunsystem. Her en positiv effekt på demens, diabetes og alzheimer. Oppskrift på hjemmelaget kokossmør finner du foressten her .

Kokossmøret er søtt og kremet. Det kan brukes til det meste og gir en lett tropisk kokossmak. Glasset bør oppbevares i kjøkkenskapet. Det blir hardt i kjøleskap.

Kokossmør finner du HER, Extra virgin varianten HER, og Porsjonspakninger HER.

Cashew nøttesmør

Cashewsmør er er kremete i konsistensen og den smelter i munnen din. Smaken passer perfekt til smooties, sauser, desserter mm.

Cashewnøtter er lavere i fett enn de fleste nøtter, og 65 prosent av dette fettet er umettede fettsyrer. Av dette er 90 prosent oljesyre, et hjertesunt fett som finnes i olivenolje. Cashewnøtter gjør godt for hjernen: De er en god karbohydratkilde som gir sunn energi til hjernen og muskler. Den inneholder også mye magnesium, som stimulerer nervene. Cashewnøtter er dessuten rikt på kobber, sink, jern og biotin.

Cashewnøttsmør finner du HER og porsjonspakninger HER.

Jeg bruker nøttesmør i smooties, raw kaker, i grøten, på stekepanna med mer. De er flotte å bruke til å berike maten med å gjøre de mer næringsrik. Over de 4 årene jeg har handlet på Iherb har jeg spist meg gjennom mange krukker. Kjenner du ikke til den billige nettbutikken kan du lese min Iherb guide. Husk rabattkode JEM146 om du er ny kunde og spar 5 dollar på 1. bestilling.

Her kommer noen ekstra tips til hvordan du kan bruke nøttesmørene:

*Som sjokoladepålegg på brød,knekkebrød,kjeks og pannekaker. Synes du pålegget er for hardt eller kornete kan du sette det en varm plass slik at det mykner litt.
*Kan brukes i grøt, yoghurt,kesam og cottage cheese.
*Bruk som stekefett til pannekaker og i vaffeljærnet.
*Oppvarmet blir det til sjokoladesaus som kan brukes på iskrem eller over fruktsalat.
*Smurt på kake- og paibunner.
*Bland inn i paifyll eller sauser
*Smør som glasur over muffins, søtet.
*Perfekt i smooties og eller i varm kakao.
*Bland med nøtter, havregryn, mandelmel, tørket frukt eller kakao for godiskuler på 1-2-3.
*Spis med skje rett fra krukken.
*Bruk som dip til frukt og grønnsaker.
*Pisk inn i søtet krem.

Q: Bruker du Tahini, kokos- eller macadamiasmør?Takk for at leser bloggen!


4 thoughts on “Tahini, kokos- og macadamiasmør

  1. Bruker selv lett Tahini når jeg lager hummus, og det gir den det lille ekstra som du ikke heeelt kan sette fingen på, men som smaker godt!
    Har tenkt på og prøve ut hasselnøtt smør også, høres godt ut! Kokos- og cashewsmør har jeg ikke prøvd før, men høres godt ut! Har du prøvd skive eller knekkebrød med kokossmør og kanskje litt kakao eller revet sjokolade på toppen? Hmmm eller ananas for en skikkelig tropisk bombe! Hah, blir inspirert! 😀

  2. Ja ikke sant! Må nesten ha Tahini i hummus 😀 Nei ikke akkurat det, men har laget hjemmelaget kokosmør og tilsatt kakao i blandingen. Blir sikkert like godt da ;D

  3. Fast bruker av artisanas nøttesmør 😉 Det går mye kokossmør spesielt. Jeg har laget det fra bunnen av også, men det blir ikke det samme.

    Tahini greier jeg ikke. Det er noe med smaken som ikke appellerer til smaksløkene mine.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D