Tips: Sunnere potetgull – uten transfett og gluten

Leter du etter et sunnere potetgull, eller rettere sagt chips? Her kommer et knasende sprøtt og ikke minst sunnere alternativ til den vanlige chipsen som ofte er full av smaksforsterkere (MSG, gjærekstrakter) og herdet,usunt fett.

Min favoritt for tiden er disse. De er uten gluten, MSG, kolestrol, transfett og soya. Inneholder masse fiber og mindre salt. De fleste er også veganske. Du får dem i ulike smaker:  Sweet Potato(søtpotet) og Jalapeno(mild chillitype). De har også chips i smaken cheddar (inneholder melkeprodukter).

  • De bruker bare naturlige, ikke-genmodifiserte ingredienser. Du finner ikke mange tilsettningstoff på ingredienslista slik du gjør med vanlig chips.
  • De er laget uten kunstige farger og smaker.
  • Tortilla chipsen er bakt og lettfritert slik at de blir kjempesprø. Jeg elsker alt som knaser.
  • Tortilla Chipsene er fra dette merket. Chipsene kjøpte jeg på Iherb. Les min Iherb guide HER om du vil vite litt mer om den digge nettbutikken. Husk: Er du ny kunde kan du bruke rabattkode JEM146 og få $5 rabatt.
  • Prisen er 2,82 dollar, ca 17 kr pr pose. Jeg fant en lignende sunn chips på helsekost her i Norge til 44 krfor en liten pose, så det lønner seg å bestille her.

NB: siden chipsene er laget så naturlige og freshe blir de naturligvis daff med tiden. Jeg råder deg derfor til å spise opp en hel pakke i slengen i stedet for å bare spise halve. Jalapenoen blir tammere, søtpotetchipsen mindre søt og olivensmaken mister liksom det lille ekstra. Heldigvis går disse chipsene fort unna, så det burde vell ikke være noe problem. 😉

Test av de ulike chips smakene

Illustrerende bilde lånt hos foodette-reviews.blogspot.no

Olive – Disse lukter faktisk oliven. Smaker ganske skarpt og rent av grønne og brune oliven. Smaken er ikke overvelmende, men den kjennes. Selve chipsen er ganske tykk. Veldig god! Liker du grønne oliven liker du disse! Du får den HER.

Tips: Nydelig til hummus, mousakka og gresk salat.

Bildet er lånt hos http://www.dailyspark.com/

 

Sweet Potato– Var spent på disse da jeg ikke har smakt søtpotetchips før. De er ovale i formen, som en søtpotet. Smaken var ikke overvelmende. Disse smakte litt salt og litt søt. De inneholder for det meste mais. Søtpoteten er der mest for smakens skyld.Ettersmaken er maischips og sprøheten er nydelig. Mye bedre enn vanlige tortillachips. Du får den HER.

Tips: Legg ti chips mellom to skiver brød og press lett sammen. Dødsgodt. Fant ut at sandwitchen kunne dippes også. Da ble det farlig godt. Ellers er denne chipsen et fargerikt innslag i potetgullskåla.

Jalapeno– Disse har en deilig jalapenosmak og hadde passer perfekt til nachos. De er farget med rødbetpulver som gjør dem til en fryd for øyet. Passer til de som liker litt krydder i tilværelsen. Chipsen er ikke like hot som buffalosmaken. Liker du ikke sterk mat kan disse være noe for deg da de er mildere. Du får den HER.

Tips: Nydelig til salsa, Guacamole eller raw macadamia dressing. Spis dem til meksikansk-inspirerte gryteretter. Kan også dippes i gresk yoghurt eller spises til blåmuggost. Tror denne også vil falle i smak hos gutta under fotballkampen.

Foods Should Taste Good Tortilla Chips. Bildet er lånt hos www.godairyfree.org

Alel de ulike smakene finner du her. Kanskje du finner deg en ny chips favoritt? Les min Iherb guide HER om du vil vite litt mer om nettbutikken. Er du ny kunde kan du bruke rabattkode JEM146 og få $5 rabatt. 😉

Konklusjon: Chipsen er sprø, ganske lavkalori og metter veldig godt sammenlignet med vanlig chips. Hver porsjon har bare 140 kalorier og 6 gram fett. Jeg digger at de ikke inneholder transfett, MSG og annet unødvendig. Viktigst av alt for min del er at de ikke inneholder gluten og er gode. De ulike typene smaker godt med (soya)rømmedip, salsa eller hummus. Chips er jo designet for å bli dippet, er de ikke?

Alt i alt er disse sprø som chips, tykk som kjeks og kan dippes som tortilla chips. Et godt alternativ om du vil ha en sunnere chips spør du meg.

Q: Smakt noen av disse? Glad i chips? Hvilken fristet mest?


6 thoughts on “Tips: Sunnere potetgull – uten transfett og gluten

  1. oh no,
    iherb sier disse chipsene har gått ut av sortimentet deres:(
    Hadde du prøvd noen andre gode?

Legg gjerne igjen en kommentar! :D