Tiramisu French toast med yoghurtkrem og sukkerfri sjokoladesaus

Hei hei! I dag skal dere få oppskriften på French toast, eller Arme riddere som det heter på norsk. Denne varianten er tilsatt kaffesmak, og er perfekt for deg som elsker kaffe eller tiramisu. Om ønskelig kan du lett bytte ut kaffe med kakao, og vips så kan du lage sjokolade-arme riddere.

Retten serveres med en frisk sukkerfri yoghurtkrem og enkel sjokoladesaus. Nydelig til  dessert, som en herlig helge-frokost, eller kveldskos.20150119144309
Tiramisu arme riddere – Nok til 1 stor porsjon eller to små

2 egg, eller 3 eggehviter eller 200g tofu(silken)
0,6 dl valgfri melk
1 ss instant kaffepulver eller kakao
2 ts sukrin eller sukrin+
Noen dråper vanilje essens (valgfritt)
2 brødskiver

Tips: Kakao gir sjokolade arme riddere, og kaffe gir kaffe arme riddere, ala tiramisu. Jeg har brukt kaffe her. Du bruker det brødet du liker, men det skal sies at loff (feks glutenfri laget med rismmel eller kokosmel) gir et fint resultat. Eggete lavkarbo brød kan også brukes, eller vanlig loff om du spiser det. Retten kan forresten lages vegansk/uten egg: eggene erstattes av tofu, og man bruker vegansk alternativ til melk, yoghurt og stekefett.

Yogurt “krem”:

100g gresk eller tyrkisk yoghurt, evt vegansk yoghurt
1/2- 1 ss kokosmel*
1/2-1 ss sukrin eller annenn søtning
Noen dråper vanilje essens

*Kokosmel gir litt kokossmak, men du kan også bruke andre typer mel som mandelmel eller peanøttmel(gir lys brun farge og aromatisk peanøttsmak). Kakao vil gi sjokoladekrem. Melet brukes for å tykne kremen. Vil du lage en proteinkrem kan du bruke proteinpulver i stedet for mel, feks whey vanilje eller vegansk proteinpulver om du lager en vegansk variant. NB. Vegansk yoghurt er noe tynnere i konsistensen enn gresk og tyrkisk yoghurt så den må du enten drenere i et kaffefilter eller så må du bruke mer mel for å tykne den.

Sunnere sjokoladesaus på 1-2-3:

1/2 ss kakao
1 ts sukrin eller sukrin +
2 ss smeltet kokosolje, smør eller varmt vann

Annet:

Mandelflak
Vanilje is (valgfritt)20150119144404

Slik lager du sjokolade arme rideere:

Om du bruker kaffe: Varm opp 2 ss av melken og rør ut kaffepulveret.

Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra brødet for hånd, med stavmikser eller i en blender og blend. Hell litt av røren i en form eller dyptallerken.
Varm opp en stekepanne på medium varme og smør pannen. Du kan bruke feks kokosolje, melkefritt smør eller smør alternativ.
Skjær brød i skiver og fjern evt skorper. Det beste er å bruke litt tørt/gammelt brød, skjære tykke skiver og evt dele skivene.
Dypp skivene i sjokoladerøren. Stek på begge sider.

Yoghurt krem: Bland sammen yoghurt, mel/proteinpulver, søtning og vanilje. Bland til en jevn, klumpfri “krem”. Vil du ha en tykkere konsistens kan du tilsette mermel/proteinpulver.

Jeg fyller en kremsprøyte med yoghurt kremen og legger den i fryseren i 15 minutter, slik at den blir kald og litt som froyo(Frozen yoghurt).20150119144548

Sjokoladesaus: Pisk alle ingrediensene sammen med en gaffel.

Servering: Jeg fylte en kremsprøyte med yoghurt kremen og la den litt i fryseren før servering. Jeg måtte ha meg en liten vanilje iskrem kule (formet med to skjeer i stedet for iskrem skje) som jeg plasserte over den utsprøytede yoghurt kremen, og det var veldig godt til. Anbefales om du lager dette som dessert eller vil ha litt ekstra feks i helga. 🙂 Strø litt mandelflak over og hell over sjokoladesausen. Sikt over litt kakao tilslutt. 20150119144523

Håper det smaker! Fristet det? Ønsker dere en flott helg :*


Legg gjerne igjen en kommentar! :D