Trelags raw sjokoladekake

Hei!! Riktig god helg kjære lesere! Har dere tatt påskeferie? Jeg har virkelig sett frem til helga. Jeg har nemlig en kjæreste-date i dag så jeg gleder meg en smule. Vi har ikke sett hverandre siden middagsselskapet Søndag, så det blir godt med et gjensyn! Noe annet som er godt er en supersunn trelags sjokoladekake. Oh yes! 😀

Sjokoladekaken er laget etter raw food prinsippene, er uten melk, egg, gluten, hvitt sukker og reffinerte produkter. Den er virkelig supersunn, full av fettsyrer, planteprotein, mettende karbohydrater og masse antioksidanter, vitaminer og mineraler. Den kan spises som kos eller som et måltid, for her er alt du trenger. Best av alt; den er en fryd for ganen! 😀

Målene er ikke SÅ nøye, så du kan godt ta litt mer eller mindre av noen av ingrediensene uten av det gjør så mye. Jeg har som vanlig linket ingrediensene til produktene slik at de er enkle å finne.

Bunn:
ca 170g Dadler uten stein
1,2 dl mandelmelk, eller annen melk
1-3 ss agave eller lønnesirup(etter smak)
1 ss Kokos olje (smeltet)

110g mandelmel*
150g hasselnøttmel
120g kokosmel
4ss kakao
Litt salt

*Jeg brukte masse etter jeg lagdemandelmelk,men malte mandler går sikkert helt fint å bruke. Oppskrift på hjemmelaget mandelmelk finner du her. Tåler du ikke nøtter? Prøv å bytte ut mandelmassen med okra etter soyamelk laging, og de andre nøttene med frø. 😉

Sjokoladekrem:
2,5 dl cashewnøtter
2,3 dl mandel melk
ca 1 dl agave eller lønnesirup (juster etter smak)1/2cup
1 ts vanilje ekstrakt
4 ss kakaopulver
Litt salt
75g Kokosolje

Slik lager du kaken:

Kakebunn: Bland dadler til en gjevn masse i en food prosessor. Tilsett mandelmelk,sirup, og kokosolje. Tilsett mandel mel, hasselnøtt mel, kokos, kakao og salt.

Sjokoladekrem: Blend cashew, mandelmelk, sirup, vanilje, kakao og salt i mikseren. Bland til en jevnn røre- Tilsett kokosolje. Avkjøl i kjøleskap ca 30-40 min.

Montering: Del bunn-røren inn i 3 deler Press bunn 1(en a bunnene altså) av delene ned i en liten form (ca 15 cm i diameter). Hell over sjokoladekrem og avkjøl i fryseren til den er herdet. Legg over bunn 2, mer krem, og avkjøl. Legg på det siste laget med bunn og krem. Sett kaldt i fryseren. Overfør til kjøleskapet en stund før spising.

Sikt over kakaopulver før servering. Denne kaken er fantastisk god og mettende!  Håper den smaker! Ønsker dere alle en god helg!

Q: SÅ den spennende ut? Smakt raw sjokoladekake før?


11 thoughts on “Trelags raw sjokoladekake

  1. Denne så kjempe god ut!! og helt perfekt ift hva jeg kan og ikke kan spise 🙂 men, hvis man ikke kan spise dadler, har du et forslag til hva man kan erstatte det med?

  2. Ja, jeg bløtlegger de i minst 2 timer. Det er valgfritt da. Blir røren våt/tørr er det bare å justere den med mer nøttemel eller veske 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D