Dagens trening og forsøk på lavkarbo grifflar

Nå og da får jeg spørsmål om jeg har sluttet å trene. Nei det har jeg ikke! Jeg bare blogger aldri om det lengre. For en tid tilbake bestemte jeg meg for å blogge mest om matlaging.  I mellom Iherb-tips og gode helseråd ble bloggingen treningen nedprioritert.  Om det er ønskelig kan jeg naturligvis blogge litt om trening også. Litt fleksibel må man da kunne være! Kom gjerne med tilbakemelding på det.

Lørdagen var jeg sykt trøtt, men etter en sterk kaffe ble det trening på skrotten. Jeg trener som vanlig uten treningsprogram, men jeg har kunnskap og erfaring nok til å vite hvordan å sette sammen en bra økt for meg. Jeg er inne i en ren styrketreningsperiode med omentrent null cardio for øyeblikket. Varmer dog opp i 5 minutter på ellipsemaskin.

Lørdagsøkta ble styrke på rygg og skuldre.  Jeg har skrevet opp vektene jeg brukte på settene. Jeg logger aldri treningene mine, så dett er fritt etter hukommelsen. Hehe. Jeg gjorde 5 repetisjoner og 3 sett av hver øvelse.

Enarms roing – 22kg,26kg,28kg
Nedtrekk  – 45 kg
Strakmark – 60kg,70kg,60kg
Roing m stang – 40g
Good mornings m stang – 30kg,30kg,40kg
Sittennde roing, kabel – 35kg

Skulderpress + Upright Barbell Row(supersett)  – 17,5kg
One leg Back Extensions – kroppsvekt

Enarms roing kabel – ?
Face pull – 80kg,95kg,105kg
Front Plate Raise  – 10 kg+5 kg

Ble mange øvelser til slutt! bruker ikke å ha så mange ulike øvelser, men forandring fryder! Jeg gjør bare det jeg har lyst til. Elsker å trene! 😀 Spent på om jeg blir støl om en dag eller to! 😮 Jeg møtte foressten en super venninne på gymmet når jeg var ferdig. SÅ koselig. IMG_6882Når kom hjem prøvde jeg meg på hjemmelagde griffler. Eller er det grifflor det heter? Du vet de der små kanelbolle-aktoge snurrene man får kjøpt i pose på butikken? Jeg eksperimenterte litt med det jeg hadde tilgjengelig, og her er resultatet:

Lavkarbo grifler – Nok til 14 stk
70g Soya mel
30g Tørr tofu*
20g Kli (pulver)
90g Gluten mel
40g Mandel pulver

5g salt
4-5g tørrgjær
30g sukrin(helst sukker, feks kokossukker for heving)

15g smør
1,8 dl Melk
1 dl Kaffe

Fyll: Kanel & sukrin (gjerne gold) i passende mengde.

*Vei opp 30g tofu og skjer i skiver. Legg de på et fat med tørkerull. Press tørkerull oppå tofuen for å presse ut overflødig veske. Legg gjerne noe hardt/tungt oppå og la det stå i ca 20 min. Mulig du kan bruke kesam i stedet.

Lag grifflene: Bruk kjøkkenmaskin eller hånd. Bland alt det tørre. Smelt smør, bland med melk og kaffe. Rør ut gjæren i den lunkene melkeblandingen. Tilsett søtt og salt. Bland det våte i det tørre og kna godt sammen. Hev i ca 30 min. Lag ruller ala kanelsnurr, men legg dem på siden. Stek. Jeg fikk ikke med meg steketiden da dette bare var et forsøk. Tror det var 200 grader i ca 10 min. Grifflene var gode, men jeg må nok jobbe videre med denne oppskriften. Synes de ble litt rå inni. Oppspist ble dem i alle fall. Bakeglede 😀griffler

Q: Liker du griflar? Bruker du noen av de styrke øvelsene jeg gjorde i dag? Tar du selfies på gymmet? ;D

Takk for at leser bloggen!


3 thoughts on “Dagens trening og forsøk på lavkarbo grifflar

  1. Ahhh, husker mamma og jeg hadde helt dilla på gifflar for mange år tilbake siden! Var på Ikea her i Skottland i dag og hadde kjemeplyst på, men klarte og dy meg og koste meg heller med en god porsjon kjöttbullar, mmm 😀 Fikk smakeprøve på kanelsnurrer da, og de var ganske god de også må jeg si!
    Har holdt på med moderat styrketrening de siste par månedene også for ene poten min er fortsatt sår, dang! Vil bli bedre så jeg kan løpe, det er jeg så glad i 😀
    God helg frøken! x

Legg gjerne igjen en kommentar! :D